TURİZM KENDİNE OLAN İNANCINI KAYBETTİ!

TURİZM KENDİNE OLAN İNANCINI KAYBETTİ!
Hotel Gazetesi
Posted on Haziran 21, 2021, 11:01 pm
3 mins

I-MICE Başkanı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt’un yaptığı anket, Pandeminin turizm sektörü üzerinde yaptığı korkunç tahribatı gözler önüne serdi.

Covid-19 Pandemisi üzerine bugüne kadar söylenen tüm yorumlar, yapılan bir anketle anlamını yitirdi. Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt’un yaptığı anket, Pandeminin turizm sektörü üzerinde yaptığı tahribatın boyutlarını ortaya koydu. Aynı zamanda Oliva MICE ve Globemeets Kurucu Ortağı olan Kurt’un, Instagram üzerinden gerçekleştirdiği, toplamda 1.600 + kişinin katıldığı, soruların 24 saat yayında kaldığı ve herkesin sadece 1 oy kullanma hakkının olduğu anketin sonuçlarına göre, pandemi sektör profesyonellerinin dörtte üçünü yüksek derecede etkiledi.

Hüseyin Kurt

İşte o anketin değerlendirme sonuçları:

*Pandemiden ekonomik veya ticari olarak % 50 üzerinde etkilendim diyenlerin oranı % 77 olup, bu da bize pandeminin ekonomik olarak sektör paydaşları üzerinde nasıl bir tahribat yarattığını göstermektedir.

*Yaz dönemi tatil planlamaları adına şimdilik belirsizliğin yine oranlara yansıdığını görüyoruz. Yanı sıra yüksek ölçüde insanların hala tatilini yazlık, butik otel, tekne ve Resort otel olarak planladığını görmekteyiz.

*Yurt içi MICE organizasyonlarında kısıtlı bir hareketliliğin yansıdığını, Incoming MICE ve Outgoing Incentive tarafında hala hava sahalarının açılması, uluslararası şirketlerin çalışanlarına getirdiği seyahat ve fiziki toplantı katılım kısıtlaması, aşı pasaportu, ülke uygulamaları etkisini yüksek ölçüde hissettirmektedir.

*Yurt dışı seyahatlerde kurların önümüzdeki süreçte belirgin etkisini görebileceğimizi oransal olarak görebiliyoruz.

*Devletimizin açıklamış olduğu teşvik ve desteklerin oldukça yetersiz kaldığı anketlere yansımakla birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da süreci doğru yönetemediğini yansımalarda görüyoruz. Ayrıca muhalefet partilerinin de süreç içerisinde sektörün sesi olamadıkları ankete yansımış durumda.

Kurt’un, Instagram üzerinden gerçekleştirdiği, toplamda 1.600 + kişinin katıldığı, soruların 24 saat yayında kaldığı ve herkesin sadece 1 oy kullanma hakkının olduğu anketin sonuçları

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.