Yazar Orkun Avkan’dan otel yöneticilere kaynak niteliğinde bir eser

Yazar Orkun Avkan’dan otel yöneticilere kaynak niteliğinde bir eser
HG Editör
Posted on Temmuz 13, 2021, 2:39 am
3 mins

“OTEL İŞLETMELERİNDE PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI” KİTABI ÇIKTI

YAZAR ORKUN AVKAN

27 yıldır turizm otelcilik sektöründe hizmet veren, eğitmen ve yazar Orkun Avkan, yaşanmış gerçek hayat hikayelerinden derlediği ‘Otel İşletmelerinde Problem Çözmenin Yolları’ adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Uzun yıllardır turizm otelcilik sektöründe hizmet veren, Orkun Avkan, sektördeki yiyecek-içecek departmanı, ön büro, resepsiyon, satış müdürlüğü ve genel müdürlüğe uzanan serüveninden elde ettiği deneyimleri, sorunları ve çözüm önerilerini bir kitapta topladı. 

ORİJİNAL BİR ESER

Orkun Avkan, bu içerikte bir kitabın ilk defa kaleme alındığını ifade ederek, kitapta 27 farklı başlıkta Türkiye’nin önde gelen üst düzey otel yöneticilerinin yaşadığı olayları anlattığını kaydetti.
Avkan, “Bu kitabın yayınlanması için Amerika Houston’da New York City Books adındaki yayıneviyle iletişime geçtim. Bu kitabın basımı için benzeri olup olmadığını kontrol ettiler ve bir aylık süre sonunda orijinal bir eser olduğu konusunda hemfikir oldular” dedi.

Türkiye’de de Nirvana Yayıncılık etiketiyle satışa sunulan kitap kısa süre içinde D&R raflarında da yer alacağını belirten Avkan, “Bu kitabı özellikle sektöre yeni başlayacak olan genç meslektaşlarım ve turizm otelcilik öğrencileri için kaleme aldım. Bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamadan, sorunların çözümlerini öğrenebilecekleri bir rehber kitap niteliğinde bir eser kazandırmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.


YENİ KİTAPLAR YOLDA


Bugüne kadar 3 kitap kaleme aldığını ve bu yıl içinde 2 yeni kitabı daha okurlarıyla buluşturacağını müjdeleyen Orkun Avkan, “Otelcilik mesleğine gönül vermiş bir ailenin ferdiyim. Bu nedenle sektörün gelişimi için elimden gelen tüm katkıyı vermeye ve deneyimlerimi de paylaşmaya devam edeceğim. Yeni kitaplarda farklı içeriklerle okurlarımla buluşmayı sürdüreceğim. Meslek hayatım boyunca bir yandan gerekli eğitim sertifikalarını da aldım. Halen otellere farklı departmanlara yönelik eğitimler de gerçekleştiriyorum. Misafir memnuniyetini artırmanın yollarını paylaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.