Hotel Gazetesi-28-Sayı-MAYIS-2022

Otel Gazetesi / Turizmin Basılı Tek Gazetesi

Var olmanın dayanılmaz sorumluluğu ile Merhaba!

Yıllardır birbirini takip eden krizlerle boğuşan ve buna rağmen ayakta kalmayı başaran Turizm dünyası, yeni sezona her zamankinden umutlu giriyor. Kriz bitti mi? Evet, son yılların en önemli sorunu Covid-19 pandemisi bitti ama bu defa Türkiye Turizmini direkt etkileyen Rusya-Ukrayna savaşı sezonu etkileyecek. Ama sadece etkileyecek. Turizm Sektörü bu krizi de atlatacak, bundan eminiz.

Evet, 2022 yılının Mayıs sayısı ile birlikteyiz. Bu sayımızın ana konusu, şu sıralar dünya turizminin dikkatlerini İstanbul’a çeken, Türkiye Turizminin bir numaralı gündemi, Türkiye’nin yüz akı Ace of Mice… 25 -27 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen bu organizasyonla sektörü buluşturan Turizm Medya Grubu’nun Başkanı Volkan Ataman, 2014 yılından beri her yıl düzenledikleri ACE of M.I.C.E Exhibition by Turkish Airlines Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı’nın bu yılki ayrıntılarını anlattı. Tabii ki bu sayımızın kapak konusu da bu röportaj oldu.

Türkiye turizm sektörünün en köklü ve en büyük temsilcilerinden TÜROB’un 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Tek liste ile seçime gidilen genel kurulda, Başkan Müberra Eresin yeniden başkan seçildi. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TÜROB’un yeni yönetiminin bu süreçteki en önemli faaliyetlerinden biri, Şişli Kervansaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin adının ‘TÜROB 50. Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ olarak değişmesi oldu. Bir turizm STK’sının adının bir eğitim kurumuna verilmesi, o kurumun eğitime verdiği önem açısından alkışa değer diyoruz ve Başkan Eresin’i kutluyoruz.

Turizm Sektörünün önde gelen bir başka STK’sı TÜRSAB’ın, yeni döneme ışık tutmak amacıyla düzenlediği Turizm Forumu’nda, sektörün ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla sektörün sorunları masaya yatırıldı, çözüm önerileri sunuldu.

Yazarımız, İran’ın önde gelen TV, Turizm ve Yatırım Danışmanlık Şirketi YERİNO’nun danışmanı Yeşim Sarıtaş, Türkiye’nin kültür turlarında önde gelen Tur Operatörü JOLLY’nin iş birliği neticesinde İran’ı Türklere tanıtmak için YERİNO’nun kurucusu Genç İş Adamı Ali Hemmatzadeh ve ekibi eşliğinde keşif gezisine gitti. Geziyorum bölümünde, bu geziyi okuduğunuzda, kendinizi ortak kültürümüz olan bu masalsı ülkeye gitmiş gibi hissedecek, doyamayacaksınız. Ancak bu konunun asıl önemi kültürel ortak mirasa sahip iki ülke arasında başlatılan kültür turları ve turizme kazandıracakları.

Mayıs sayımızda hepsi birbirinden güzel röportajlar bulacaksınız. Bunların arasında üst düzey turizm yöneticisi 3 kadının kafa kafaya vererek başlattıkları MUTLU KAFA Brodcast yayını hakkında kendileriyle yapılan röportaj, bu özelliğiyle dikkatinizi çekecek. İddia ediyoruz, Mutlu Kafa Brodcast’i okuduğunuzda, programı dinlemiş kadar mutlu olacaksınız.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü İsrail’den Trabzon’a başlatılan Charter seferlerin ilkini havaalanına törenle karşılayan Yusra Travel’ın sahibi Ali Fansa ve yalnızca seyahat danışmanları, saygın tur operatörleri, perakende seyahat acenteleri ve seyahat yönetimi şirketleri ile işbirliği yapan yeni nesil B2B sistemi Tripholi’nin sahibi İlknur Paksoy ile yapılan söyleşiler de hayli önemli içeriklere sahip.

İstanbul Turizm Platformu koordinatörü Özcan Biçer röportajı, İstanbul turizminin nasıl organize edildiğini anlamak açasından ilginizi çekecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin (TTYD) Geleceğin Destinasyonu Türkiye programında, Yenikapı’ya yapılacak yeni Port’un müjdesini verdi.

Oldcity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz de, bir yandan Galataport’u değerlendirirken, Yenikapı Port’un bölgeye sağlayacağı katkıyı ve yenilikleri anlattı.

Konaklama tesisleri için tesis, satış ve kanal yönetim platformu ve B2B ağı HotelRunner, Expedia Group’un Bağlantı İş Ortağı Programı kapsamında en yüksek unvan olan Elit Bağlantı İş Ortağı (Elite Connectivity Partner) statüsünü, bu yıl da kazandı.

Seyahat teknolojileri alanında ilk yatırımı 3 yıl önce icibot adında bir uygulama ile yapan İCİ Tech Teknoloji Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Çakar, normalleşme süreciyle başlayan temassız hizmet anlayışını ve bu hizmetin yararlarını gazetemize anlattı.

Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği 17. Çalıştayı 17-18 Mayıs tarihlerinde, Bodrum’da gerçekleştirildi. TravelShop Turkey tarafından, Bodrum Belediyesi ve IADWP Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği iş birliği ile düzenlenen çalıştaya 55’e yakın ülkeden yaklaşık 160 destinasyon düğün firması, uzman destinasyon düğün planlayıcıları ve bazı büyükelçiler katıldı.

 

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek olan ATİD Turizmin En’leri Ödül Töreni ile alanının en başarılı turizmcilerini 26 Mayıs’ta görkemli bir törenle ödüllendirecek.

Tarihi ve turistik mekanlarda düzenlediği defilelerle dünyanın dikkatini Türkiye’ye çeken Dosso Dossi, 2021-22 Sonbahar-Kış Kreasyonu için Diyarbakır’ın tarihi ve turistik mekanlarında defile ve çekim yaptı. Aralarında Tülin Şahin, Demet Şener, Zeynep Sever Demirel, Buse İskenderoğlu, Dilara Korkmaz gibi ünlü isimlerin bulunduğu 25 manken, çekimlerde görev aldı.

Sektörden Akademiye Turizm başlıklı yeni köşemizde Pelin Tuna Arslan ve Hakan Arslan, sektörün önemli sorunlarından biri kalifiye personel konusu değerlendirdiler.

Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Krizsavar başlıklı yazısında, sektörün uzun süredir boğuştuğu krizleri nasıl savdığını yazdı.

Sektörün duayeni Hüseyin Kurtoğulları, nam-ı diğer Hüseyin Abimiz, karşılıklı sohbeti kadar keyifli Turkish Rakı… yazısıyla, bizlerle birlikte oldu. Sektörün sözünü sakınmayan usta yazarı Cem Polatoğlu, Dilin Kemiği Yok başlıklı yazısıyla yine zülf-i yâre dokundu. Aydın Karacabay, Kasım ayında yapılacak Ticaret Odası sektör seçimleri konusunda turizmcilerden destek istedi.

Yazılarıyla sizlere hitap eden tüm kalemşörlere teşekkür ederiz.

Gazetemizin bu ayki sayısının içeriğinden bazı örnekler verdik. Ancak bir gazetenin yayını için en önemli unsurlar arasında, reklamlar gelir. Bu anlamda bize destek olan reklamverenlere teşekkür ederiz. Bu konuda Old City Otelciler Platformu yönetimine ve üyelerine katkıları için ayrıca teşekkür ederiz.

Bir sonraki buluşmamıza kadar, bol güneşli bir turizm dileriz..

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.