Ahmet KETANCI Ramada Hotel&Suites Istanbul Golden Horn Yönetim Kurulu Üyesi ile Söyleşi

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Eylül 26, 2016, 6:59 pm
8 mins

Tecrübe çok önemli fakat dünya’nın bu kadar hızlı değiştiği zamanlarda tecrübeden çok yenilikçi olanlar başarılı olmaktadır. Türkiye’deki turizm kuruluşları oteller ve diğer işletmeler genelde işlerin iyi gittiği dönemler de girişimciliği yada yenilikçiliği bırakarak sadece günü kurtarmaya çalıştıklarından şirketlerin sürdürülebilir gücü çok düşmektedir.

Ahmet Bey okuyucularımıza öncelikle, Kendinizden  bahseder misiniz ?

1990 İstanbul doğumluyum Lisans eğitimimi Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliğinde tamamladıktan sonra İngiltere’de University of Bath İşletme master’ı yaptıktan sonra Türkiye’ye döndüm. Üniversite zamanında sürekli stajlar ve STK’lar ile kendimi profesyonel meslek hayatıma hazırladım. Aile şirketim de kendi işime başladığımda sene 2014 yılıydı ve o yıldan beri de ailemin otel yatırımlarına ve işletmelerine ben yön vermekteyim.

Bize Ramada Hotel & Suites Golden Horn  olarak, Otelinizi anlatır mısınız ?

Otelimizin inşaatına 2013 yılında başladık ve Mayıs 2016’da otelimizi tamamlayarak işletmeye açtık. Bu süreç içerisinde sadece Türkiye değil yurtdışındaki trendleri de göz ardı etmeden bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek bir tesis yaptık.

Otelimiz de 112 oda ile birlikte 4 adet toplantı salonu, Spa, 2 adet restaurant ve Balo salonu bulunmaktadır. Fakat bütün bunların ötesinde misafirlerimizi beklentilerini karşılayarak ve beklentilerinin üzerinde hizmet vererek kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlıyoruz.

Turizmde aile şirketlerinde; Sizin gibi genç, eğitimli, yaratıcı ve yenilikçi yeni kuşak yöneticilerin işlerinin başına geçmesi, Turizm için umut vaad ediyor.Sizin Gelecekteki hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Turizmde bu zamana kadar edindiğim tecrübeler ışığında gençlerin önü çok kapanıyor ve gereken sorumluluk verilmiyor diye düşünüyorum yada sorumluluk veriliyor fakat yetki verilmiyor. En büyük sorunumuz bence bu. Tecrübe çok önemli fakat dünya’nın bu kadar hızlı değiştiği zamanlarda tecrübeden çok yenilikçi olanlar başarılı olmaktadır. Türkiye’deki turizm kuruluşları oteller ve diğer işletmeler genelde işlerin iyi gittiği dönemler de girişimciliği yada yenilikçiliği bırakarak sadece günü kurtarmaya çalıştıklarından şirketlerin sürdürülebilir gücü çok düşmektedir.

Fakat bütün bunları söylerken Otel patronlarının yaptıkları hataları da gözden kaçırmamak gerekiyor.

Herşeyin çok çabuk olmasını beklemek biraz polyanıcılık oluyor yada işi bilmeyen birisi sadece gördüklerini anlatarak işelerin kolay olduğunu zannediyorlar ve patronları olumsuz yönde etkiliyor. Akabinde patronun beklentileri değiştikten sonra işleri yoluna koymak çok güçleşiyor ve bütün turizm bundan zarar görüyor. Gençlerin sadece şanslara ihtiyacı ve bu şartları bizlerin iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

İstanbul dünyadaki önemli kongre merkezlerden birisi konumunda. Kongre turizmi hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Sadece İstanbul değil aslında Türkiye kongre Merkezi olarak çok iyi bir konumda yer almaktadır. Fakat son yıllarda yaşanan gelişmeler ve çevremizde yaşanan gelişmeler bu durumu olumsuz anlamda etkilemiştir.

Türkiye’nin her anlamda çalışarak dışarıda ki algıyı olumlu yöne çevirerek bu konuda PR çalışmaları yapmalıyız. Bizler kendimizi ne kadar iyi anlatabilrsek bu konuda o kadar başarılı oluruz.

Turizm trendleri değişiyor, Sizce yöneticilerin en çok önem vermesi gereken noktalar nelerdir?

Turizm trend olarak çok değişiyor fakat değişmeyen tek şey bu işin esas kaynaklarının insan olması. Bir ürün olmadığının farkına vararak herşeyin çok çabuk değiştiğini görerek kendimizi ve personellerimizi bu konuda hazırlamalıyız. En önemli şey takım olabilmek ve bunu başardıktan sonra trendlere uyabilmemiz daha da kolay olmaktadır

İstanbul’da artan otel yatırımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İstanbul’da yaşanan en büyük sıkıntı basit ekonomik kuralı olan arz ve talep dengesinin bozulmasıdır. Ciddi yatırımlar söz konusu şuan itibari ile fakat bununla birlikte kapanan yada açılışını erteleyen oteller de çok fazla.
Bu durum ilerleyen zamanlarda daha büyük problemlere de yol açabilir. Ayrıca yatırımlar da ihtiyaçları doğru belirleyerek ve sağlıklı ön görülerde bulunarak sürdürülebilir projeler ortaya çıkarabiliriz.

Sütlüce’de birçok üst segmentte oteller çoğalıyor. Bu bölgedeki  artan rekabeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bölgemizde şuan tatlı ve sert bir rekabet söz konusu bazı yerel marka ve Uluslararası zincir oteller bulunmaktadır. Bunlar hepimiz için aslında şans çünkü rekabet başarıyı arttırıyor ve bizlerin sürekli yenilikçi olmasını sağlıyor. Ayrıca hemen yakınımızda bulunan Haliç Kongre Merkezi’nin kongre zamanlarında oluşan talebi karşılama açısından da avantajlı bir bölgedeyiz. Umarız hep birlikte bölgede güçlü bir ortam yaratarak yollarımıza emin adımlarla ilerleriz.

Personel motivasyon ve verimliliğin artması için, Eğitimler konusunda görüşleriniz nelerdir?

Personel motivasyon ve eğitimini kendi bağlı olduğumuz markamız olan WYNDHAM Grubundan almaktayız. Kendileri ile iletişim halinde bulunarak gerek online eğitimler gerekse sahada eğitimler alarak hem kendimizi yenilikçi hemde personelimizi motive ederek hedeflerimize takımımız ile ulaşarak başarıyı elde ediyoruz.

Bölgemizde şuan tatlı ve sert bir rekabet söz konusu bazı yerel marka ve Uluslararası zincir oteller bulunmaktadır. Bunlar hepimiz için aslında şans çünkü rekabet başarıyı arttırıyor ve bizlerin sürekli yenilikçi olmasını sağlıyor.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz birşey var mı ?

Sizlere ve Hotel Gazetesi ailesine çok teşekkür ederim.

 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.