Travelexpo Ankara 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı

Cem POLATOĞLU
Posted on Mart 17, 2022, 5:34 pm
2 mins

Ankara’da ilk defa bu nitelik ve büyüklükte bir fuar yapılıyor. Geciktik bile diyebilirim. Çünkü, en iyi gezginler hangi şehirden diye sorarsanız ben Ankaralılardır derim. Neden? Kendi memleketim olduğu için mi? Hayır ama Ankara’da yaşamam, Üniversite’ye kadar orada okumam bana Ankaralıları daha iyi tanıma fırsatı verdi. 

AYVALIK, BODRUM’U MARMARiS’i ANKARALILAR KEŞFETTİ

Doğrudur. Ayvalık, Bodrum ve Marmaris henüz köyken, nüfusları, haneleri, otelleri parmakla sayılırken Ankaralı oraları keşfetti. Geliştirdi. Turizme kazandırdı. 

İstanbullunun Kumburgaz’ı, Silivri’si, Şile’si varken, İzmir’in Urla’sı, Çeşme’si, Foça’sı varken 4 tarafı kara parçalarıyla bezenmiş Ankaralı, denize çıkış yolları aradı. Akçakoca ile başlayan keşif yılları önce Ayvalık, ardından Bodrum ve Marmaris’in keşfiyle devam etti. Tüm kültür turlarının popüler hale gelmesi de, halen yeni ören yerlerinin, Rota’ların turizme kazandırılması da Ankaralılar sayesindedir.  

Elbette nüfus ve gelir seviyesi olarak, İstanbul ve İzmir kadar gelişmemiştir Ankara. Memur şehridir, Asker şehridir başkentimiz. Ancak zamanla turizm o kadar gelişti ki Ankara’da, son 15 yılda yurtdışına uçaklar, Charter’lar Ankara’dan direkt uçuş yapmaya başladılar. Hele ki yeşil pasaportlu gezgin sayısı tüm illerimizden fazla olan Ankara, Turizmciler için kurtarıcı şehir oldu. 

Tek eksiği vardı Ankaramızın. Hak ettiği büyük, özgün ve kaliteli bir Turizm Fuarı. İşte o günler de geldi. Bugün Turizmimize yön veren, ilklerin, kaşiflerin, gezginlerin kenti Ankara’da Fuarımız başlıyor. 

Sadece Ankaralılara değil, 

Tüm Gezginlere, Turizmcilere, Rehberlere fuarımız HAYIRLI OLSUN. 

hotelrunner hotelgazetesi hemen başla
https://hotelrunner.com/tr/ozellikler/otel-yonetim-sistemi?pk_campaign=hotel-gzt
Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.