Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: BODRUM ROMANTİK SEYAHATLER MERKEZİ OLUYOR
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » BODRUM ROMANTİK SEYAHATLER MERKEZİ OLUYOR
GenelH1HABERLERÖzel Haberler

BODRUM ROMANTİK SEYAHATLER MERKEZİ OLUYOR

Hotel Gazetesi
Last updated: 22 Ocak 2021 13:24
Hotel Gazetesi Published 22 Ocak 2021
Share
SHARE

IADWP Avrupa ve Asya Başkanı Murtaza Kalender, Türkiye’nin düğün turizminden daha fazla pay alabilmesi için yoğun bir çaba içinde

BODRUM ROMANTİK SEYAHATLER MERKEZİ OLUYOR

Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğinin Bodrum Bölge Başkanlığına Fatih Öztarakçı Atandı. Bu atamayla Bodrum, Dünya’da 300 milyar dolarlık pazar hacmi olan ‘Düğün Sektöründe daha güçlü bir şekilde yerini alacak.

Dünyada 300 milyar dolarlık pazar hacmi olan, düğün sektöründe Bodrum tercih edilen destinasyonlar arasında yerini almaya başladı. Son birkaç yıldır Bodrum’da farklı otellerde gerçekleştirilen lüks organizasyonlu düğünlerde istenilen amaca ulaşılması, bu tarz düğünleri organize eden kuruluşları da harekete geçirdi. 

İçindekiler
IADWP Avrupa ve Asya Başkanı Murtaza Kalender, Türkiye’nin düğün turizminden daha fazla pay alabilmesi için yoğun bir çaba içindeBODRUM ROMANTİK SEYAHATLER MERKEZİ OLUYORUluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğinin Bodrum Bölge Başkanlığına Fatih Öztarakçı Atandı. Bu atamayla Bodrum, Dünya’da 300 milyar dolarlık pazar hacmi olan ‘Düğün Sektöründe daha güçlü bir şekilde yerini alacak.

FATİH ÖZTARAKÇI BÖLGE BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Bodrum’un Turizm sektöründe yaptığı yeni açılımlarla adı sık sık gündeme gelen genç iş insanı turizmci Fatih Öztarakçı, Düğün Profesyonelleri ve Romantik Seyahatler Endüstrisinin temsil edildiği Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin Bodrum Bölge Başkanlığına getirildi.  

Bodrium Hotel’de yapılan bir törenle, derneğin Avrupa ve Asya’dan sorumlu Başkanı olan turizmci Murtaza Kalender tarafından Fatih Öztarakçı’ya mazbatası verilirken, kalender yaptığı konuşmada sektörün çalışmaları ve geleceğine dair bilgiler verdi.

BU TÜRKİYE’DEKİ İLK ATAMAMIZ

Konuşmasına Fatih Öztarakçı’yı tebrik ederek başlayan Murtaza Kalender, şunları söyledi: “Bu Türkiye’deki ilk atamamız. Uluslararası Düğün Derneği olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda sektörde Dünya’da 300 milyar dolarlık bir sektöre haiz. Bizim bu çalışmalarımızda Bodrum’un Dünya’da hak ettiği yeri almasını hedefliyoruz. Çünkü Bodrum gerçekten havalimanıyla ulaşımıyla, deniziyle karasıyla gerçekten müthiş bir destinasyon. Balayı turizmi için de çok iyi bir destinasyon. Bizim hedefimiz aslında 2022 yılında en az 50 tane ayrı düğünü, yani nitelikli düğünü Bodrum’a getirmek. Bodrum’daki turizmci paydaşlarımızla, iş ortaklarımızla kamu ve sivil toplum kuruluşları birlikte hedefimiz bu. 5-8 Eylül 2021 tarihleri arasında Uluslararası Düğün Profesyonellerini İstanbul’a getiriyoruz.

IADWP Avrupa ve Asya Başkanı
Murtaza Kalender

BODRUM AVANTAJA SAHİP

İnşallah Fatih Bey’in çalışmasıyla ve Bodrum’daki meslektaşlarımızla 2022’deki etkinliğimizi Bodrum’a getirmeyi planlıyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Düğün profesyonelleri, düğün sahiplerini düğünü yapacağı yeri organize eden kişilerdir. Örneğin düğün sahibi ‘bize 3 ayrı destinasyondan düğün yapabileceğimiz yerleri getirebilir misiniz?’ diye talep ediyor. Fiyat, kotasyon, resim ve oteli. İspanya, Türkiye veya başka bir ülke olduğu zaman Bodrum ve Türkiye’ye geldiklerinde avantaj sağlıyor. Çünkü oteline götürüyor, denizini, kumunu, güneşini görüyor. Networkünü, yani iletişim kuracağı kişileri görüyor. Dolayısıyla Düğün Profesyonellerinin Türkiye’ye gelmesi ve onlarla iletişim kurması, oradaki platformda yer almak çok önem arz ediyor.

Dünyada hızla büyüyen ve her yıl %15’lik bir genişleme ivmesine sahip olan Uluslararası Düğünler ve Romantik Seyahatler sektörünün 300 milyarlık pastasından artık Bodrum’un da hak ettiği payı alması gerektiğini, daha önce birçok başarılı projelerle rüştünü kanıtlamış olan, vizyonuna ve bilgisine inanıp güvendiğim Sayın Fatih Öztarakçı’yı Bodrum Bölge Başkanı olarak atamaktan ötürü büyük kıvanç duymaktayım.

BODRUM “GLOBAL DÜĞÜNLER” MERKEZİ HALİNE GELMELİ

Sayın Öztarakçı ile, Bodrum için daha güzel ve iddialı projeler yürüterek ve dünyanın en lüks düğünlerini Bodrum’a taşıyarak, yerel Turizme katkı yapmak ve Bodrum Turizmini 12 aya yaymak hedeflerimiz arasındadır. Bodrum’daki tüm Turizmci paydaşlarımızla bir araya gelerek Bodrum’u dünyanın global düğünler merkezi haline getirmek öncelikli hedefimiz olacaktır.

ÖZTARAKÇI: HEDEFİMİZ 15. TOPLANTIYI BODRUM’A TAŞIMAK

IADWP Bodrum Bölge Başkanı
Fatih Öztarakçı

Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin Bodrum Bölge Başkanlığına getirilen iş insanı Fatih Öztarakçı ise görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Öncelikle beni bu göreve layık gören IADWP Avrupa ve Asya’dan sorumlu Başkanı Murtaza Kalender’e teşekkürü bir borç bilirim.

Dünyanın hemen her tarafında yaklaşık 4 Bin 500 üyesi bulunan ve dünyanın en iyi düğün profesyonellerinin üyesi bulunduğu IADWP’nin bir temsilcisi olmaktan, Bodrum Başkanı olmaktan ötürü onur duydum.

Bodrum, kumu, güneşi, denizi, eğlencesi ve tesisleri ve üstün hizmet anlayışıyla, kentsel kimliğiyle destinasyon düğün Turizminde vazgeçilmez bir destinasyon olacaktır.

HAKKIMIZA DÜŞENİ ALMAK İSTİYORUZ

Bodrum’un düğün destinasyonu olarak dünyadaki tüm platformlarda tanıtarak, 300 Milyar dolarlık büyük pastadan Bodrum olarak bizler de hakkımıza düşeni almak istiyoruz.

Bodrum, koylarıyla, Havalimanlarıyla, lüks yatlarıyla ve yeni marka otelleriyle nitelikli düğünleri layıkıyla ağırlayacak potansiyele haizdir.

Burada, Turizmci paydaşlarımızla, Turizm STK’larıyla, resmi kurumlarla bir araya gelerek Bodrum’un hak ettiği yere gelmesini ve tüm bilgi birikimi ve tecrübelerimle bu beldeye en iyi şekilde hizmet ederek bu göreve layık olup Bodrum’un Turizm gelirlerini arttırarak, 12 aya yayılan Turizm hedefleriyle başarıya ulaşmayı hedefliyorum.

Bir kez daha, beni bu göreve layık gören IADWP yetkililerine teşekkür ederken Covid 19 sonrası dönemde atacağımız adımlarla bu krizi fırsata çevirmek için var gücümüzle çalışacağımı belirtmek isterim.”

IADWP Hakkında…

Orijinal adı IADWP (International Association of Destination Wedding Professionals) olan Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği,  Romantik seyahatlerde uzmanlaşmış Seyahat Acentelerini ve düğün Planlamacılarını eğitmeye yardımcı olmak amacıyla kuruldu. Eğitim konferanslarının ve fuarların yanı sıra, üyelerine, hedef düğünlerini ve balaylarını planlayan nişanlı çiftlerin ihtiyaçlarına hizmet eden destinasyonları, otelleri / tatil köylerini, fotoğrafçıları ve hizmet tedarikçilerini araştırmak için fırsat sunmak amacıyla,  10 yıl önce Mewed ismiyle ortaya çıktı, Meksika, Meksika tatil köyleri ve Meksikalı satıcılar hakkındaki bilgilerini arttırmakla ilgilenen hedef düğün profesyonelleri için konferanslar ve Fuarlar düzenleyerek yola çıkan IADWP, üyelerine her zaman endüstrinin ön saflarında olduklarından emin olmak için uluslararası konferanslar, seminerler, web seminerleri ve sertifikasyon programları sunan türünün en büyük temsilcisi haline geldi.

Bugün Uluslararası Düğünler ve Romantik Seyahatler alanında tek otorite olan dernek Türkiye’de Turizmci Murtaza Kalender tarafından, Avrupa ve Asya Başkanı unvanıyla temsil ediliyor.

Dernek, 2021 yılında 14.sü gerçekleşecek yıllık geleneksel etkinliğini İstanbul’da ve sektörün en başarılılarını seçeceği Wedding Awards yarışmasını da Antalya’da yapmak üzere karar aldı.

  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı!
    A Milli Takım, 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılma hakkı elde […]
  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme!
    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2021-2024 yılları arasında düzenlenen konserler için yapılan […]
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı!
    TAV Havalimanları’nın iştiraki olan TAV İşletme Hizmetleri, Sofya Havalimanı’nın işletmecisi […]
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi!
    Çanakkale’nin tarihi simgelerinden biri olan Seddülbahir Kalesi, uluslararası alandaki başarılarına […]
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması
    Vakıflar Genel Müdürlüğü, doğa ve yaban hayatını koruma amacıyla önemli […]
  • Türkiye Turizminde Yeni Stratejiler Belirlendi
    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin turizm sektörünün mevcut durumu ve […]
  • İzmir’de 20 Yeni Okul Açıldı, Eğitimde Dönüşüm!
    Bornova’daki Tevfik İleri Ortaokulu’nda İzmir Eğitim Yatırımları Açılış Töreni gerçekleştirildi. […]
  • İYİ Parti’den Terörsüz Türkiye Vurgusu
    İYİ Partili Buğra Kavuncu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, […]
  • Türkiye Turizmi İçin Kritik Toplantı İstanbul’da
    Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen Yönetim […]
  • Pavan Sagoo, Regnum Pro-Am’da Zirveye Yerleşti!
    Türkiye’nin prestijli golf etkinliklerinden biri olarak bilinen Regnum Pro-Am Golf […]

Göz At

Türkiye, MSC Cruises için Stratejik Öneme Sahip

Grand S Hotel Tamamen Yenilenerek Misafirlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

BVS Pera Bosphorus Hotel,

Uluslararası Turizmde Enerji Krizi

Gastronomi ve Turizmin Devleri Pastory Food Demo Day’de Bodrum’da Buluşacak

TAGGED:BodrumDüğünFATİH ÖZTARAKÇIIADWPMURTAZA KALENDERTRAVEL SHOP TURKEYULUSLARARASI DÜĞÜN ORGANİZATÖRLERİ BİRLİĞİ AVRUPA VE ASYA BÖLGESEL DİREKTÖRÜ MURTAZA KALENDER
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026
  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme! 31 Mart 2026
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı! 31 Mart 2026
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi! 31 Mart 2026
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması 31 Mart 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum