Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: TRAVELSHOP TURKEY BANGLADEŞLİ TURİZM ACENTELERİNİ AĞIRLADI
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » TRAVELSHOP TURKEY BANGLADEŞLİ TURİZM ACENTELERİNİ AĞIRLADI
GenelGÜNDEM

TRAVELSHOP TURKEY BANGLADEŞLİ TURİZM ACENTELERİNİ AĞIRLADI

ALIYE UCBAS
Last updated: 13 Mayıs 2023 12:00
ALIYE UCBAS Published 13 Mayıs 2023
Share
SHARE

Türkiye’yi birçok turizm fuarı ve workshop’ta temsil ederek, ülkemize turizm alanında katma değer kazandıran TravelShop Turkey, bu kez de yüksek turizm potansiyeli bulunan Bangladeş’teki, yılda 10 milyon turistin yurtdışı seyahatini yöneten Seyahat Acentecileri Birliği başkan ve yöneticilerini Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirerek ülke turizmine katkısını sürdürdü. 

İçindekiler
KALENDER: “İLK HEDEF BANGLADEŞ’TEN 500 BİN TURİST GETİRMEK”MURSED:“VİZEDE KOLAYLIK TERCİHİ YÜKSELTİR!”“TÜRKİYE’YE AKIN AKIN GELMEK İSTİYORLAR” 

200 Milyona yakın nüfuslu Bangladeş’teki Seyahat Acentecileri Birliği üyelerinden oluşan 150’ye yakın acenteciyi ülkemizde ve KKTC’de ağırlayan TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, hedefin ilk 20 içinde bile olmadığımız Bangladeşli seyahat severlerin tercihinde ilk 10’a girmek olduğunu belirtti.

KALENDER: “İLK HEDEF BANGLADEŞ’TEN 500 BİN TURİST GETİRMEK”

TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Eko-Turizm Derneği Başkan Yardımcılığı ve aynı zamanda Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği Avrasya Başkanlığını yürüten Murtaza Kalender, konuyla ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Bangladeş’in nüfusu 200 Milyon civarlarında seyrederken, 10 Milyonu aşkın Bangladeşli turist ise her yıl kişi başı ortalama 2.500 USD alışveriş bütçesi ile yurtdışına seyahat etmekte. Çoğunlukla tercih edilen destinasyonlar arasında Dubai, Suudi Arabistan, Hindistan, Malezya, Tayland bulunurken, mevcut durumda Türkiye’nin ilk 20 ülke içerisinde bile yer alamadığını Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği Başkanı’ndan öğrendim.
Bizim amacımız Bangladeşli turistlerin ziyaret ettiği ilk 10 ülke içerisine girip, ilk adım olarak 500.000 turisti ülkemize çekebilmek. Bunun için Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği ile ortak çalışmamız neticesinde ülkemizin tam olarak ihtiyacı olan turist profillerini getirecek Bangladeş’in en iyi seyahat acentecilerinden oluşan 150’ye yakın ismi Türkiyemize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirdik.
Biliyorsunuz ki amacımız Türkiye’deki market çeşitliliğini artırarak turizmi 81 ilde 12 aya yaymaktı. Amacımıza adım adım ulaştığımız bu yolculukta Bangladeşli Seyahat Acentecileri Birliği Başkanı, kadim dostum, Manzur Murshed’e ülkemize vermiş olduğu destekten ve ülke tanıtımına sağlamış olduğu katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım.”

MURSED:“VİZEDE KOLAYLIK TERCİHİ YÜKSELTİR!”

Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği Başkanı Manzur Murshed ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Öncelikle Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu dile getirmek isterim. Özellikle Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bizleri ağırlayan TravelShop Turkey ailesi ve dostum Murtaza Kalender’e özel teşekkürlerimi sunarım.
Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği olarak Asya Pasifikte en büyük hacme sahip, 4.500’den fazla aktif üyemizle 47 yıllık bir derneğiz. Tüm üyelerimiz Türkiye’yi tanıtıp, Türkiye’ye tur satmak için büyük çaba sarf ediyor. Fakat Türkiye’nin bu sıralamada altlarda kalmasındaki en önemli etkenlerden biri vize ücretinin yüksek olması ve vizenin çok zor alınması. Vize alımı daha kolaylaşırsa ve vize fiyatları makul fiyata indirilirse, eminim ki Türkiye en kısa zamanda ilk 10’a girecek ve değerli dostum Murtaza Kalender’in de dediği gibi kısa sürede 500.000 turist ülkeye getirebiliriz.”

“TÜRKİYE’YE AKIN AKIN GELMEK İSTİYORLAR” 

“Biliyorsunuz Bangladeşli Turistler kültür turları yapıyor, düğün yapıyor, MICE ve Incentive gruplarıyla birlikte İslamic Heritage bölgelerini ziyaret ediyor. Türkiye bu anlamda Bangladeş’te çok sevilen bir ülke ve birçok turist akın akın gelmek istiyor. Eğer bu vize sorunu çözüme kavuşursa, hem Türkiye hem ülkemiz açısından güzel bir iş birliği yapmış olacağız.
Biz TravelShop Turkey iş birliği ile yaklaşık 4-5 sene kadar önce yine Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmiştik ve her üyemiz buradan çok mutlu ayrılmıştı. Umarız ki bu iş birliği ile Türkiye tanıtımına ve ülkeye giren yıllık turist sayısına katkıda bulunacağız. Bize destek olan TravelShop Turkey ailesine ve Kıbrıs’taki iş arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Burada bulunmaktan her zaman gurur duyuyorum, umarım ki tekrarı yakın zamanda yine olur. Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği adına tüm Türk misafirperverliği ve dostluğuna teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Göz At

Türkiye, MSC Cruises için Stratejik Öneme Sahip

Grand S Hotel Tamamen Yenilenerek Misafirlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

BVS Pera Bosphorus Hotel,

Uluslararası Turizmde Enerji Krizi

Gastronomi ve Turizmin Devleri Pastory Food Demo Day’de Bodrum’da Buluşacak

TAGGED:BangladeşEXTRANETWORKHOTEL GAZETESİHotelRunnerMURTAZA KALENDERTRAVEL SHOP TURKEYTURİZMULUSLARARASI DÜĞÜN ORGANİZATÖRLERİ BİRLİĞİ AVRUPA VE ASYA BÖLGESEL DİREKTÖRÜ MURTAZA KALENDER
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026
  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme! 31 Mart 2026
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı! 31 Mart 2026
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi! 31 Mart 2026
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması 31 Mart 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum