İBB Turizm Şube Müdürlüğü, Dünya genelinde en iyi 150 tatlıcı arasından 2’nci olarak büyük bir başarıya imza atan Hafız Mustafa 1864’e, plaket takdim etti.

Biri Dubai’de olmak üzere toplam 15 şubesiyle Osmanlı tatlı kültürünü dünyaya tanıtan Türkiye’nin ünlü tatlıcısı Hafız Mustafa 1864, Dünya genelinde 150 markanın yer aldığı listede, Portekizli Lisbon’s Pasteis de Belém’in ardından dünya ikincisi oldu.

Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar’a, Türkiye’ye kazandırdığı bu ‘Dünya İkinciliği’ nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turizm Şube Müdürlüğü tarafından plaket verildi.

ONGURLAR: “KALİTENİN BELİRLEYİCİSİ OLDUK”

2007 yılında Osmanlı döneminin önde gelen şekercisi Hafız Mustafa’yı satın alarak, dünyaca ünlü bir marka haline getiren Avni Ongurlar, 15 şubesiyle Osmanlı tatlı kültürünü gelecek nesillere aktarırken, bir yandan da dünyayı Türk damak tadına alıştırıyor. Osmanlı’dan günümüze kadar gelmeyi başaran sayılı işletmelerden Hafız Mustafa 1864, poğaçanın mucidi olarak da biliniyor. 159 yıldır faaliyetini sürdüren markayı satın aldıklarında köklü bir geçmişi de aldıklarını belirten Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, “Türkiye’nin en eski 5 markasından birini almıştık. Eminönü’ndeki mağazada sadece 6 çalışanı olan Hafız Mustafa’nın bilinirliği istediğimiz düzeyde değildi. Markayı ismine yakışır noktaya çıkarmanın ürünlerin kalitesinden geçtiğini bildiğimizden bütün gücümüzü üretime verdik. Fason üretimi kaldırıp, büyük bir imalathane kurarak ürünümüzü kendimiz üretmeye başladık. Türkiye’nin en iyi ustalarını bünyemize kattık. En kaliteli hammaddeleri işinin ehli ustalara teslim ettik. Bütün mamullerimizi organik hale getirdik. Her şey çorap söküğü gibi kendiliğinden geldi. Bugün sattığımız tüm ürünlerde kalitenin belirleyicisi olduk” dedi.

Paylaşmak Güzeldir