ŞEF HARUN AYDIN ALMANYA YOLCUSU

ŞEF HARUN AYDIN ALMANYA YOLCUSU
Hotel Gazetesi
Posted on Kasım 05, 2023, 8:52 pm
3 mins

Köln’ün Hennef  bölgesinde bulunan  Troy Restoran,  Şef Harun Aydın’ı ‘Executive Chef’ olarak transfer etti

Troy Restoran

Harun Aydın

Son dönemlerde dünyanın kapıları Türk şeflerine açılırken, birçok Türk aşçı, Türk mutfağını çeşitli ülkelerde başarı ile tanıtıyor. Bunlardan biri de Harun Aydın. İstanbul’un marka otellerinin restoranlarında şef, ‘Executive Chef’, Sous Chef gibi çeşitli pozisyonlarda çalışan tecrübeli isim, Köln’de tamamen modern Osmanlı-Türk Mutfağı’ndan lezzetler sunacak.


ŞEF AŞÇI BİR AİLEDEN GELİYOR

1980 Erzurum doğumlu olan Harun Aydın’ın, babası ve kardeşleri de şef aşçı, bir ağabeyi hotel genel müdürlüğü yaptıktan sonra chef olarak İttifak Gazetesi’nde ve haberler.com’da gastronomi yazarlığı yapmakta. Harun Aydın, Aşçılığa Türkiye’nin çeşitli restoran ve otellerinde sunduğu başarılı çalışmalarıyla isminden sıkça söz ettiren şeflerimizden biri.

Şef Harun Aydın, İstanbul Çınar Hotel’de çırak olarak başladığı meslek hayatına, sırasıyla Olcay Hotel ve Merit Antique Hotel’de çalıştı. Vatani görevini, TBMM’de dönemin TBMM Başkanı Ömer İzgi’nin aşçısı olarak tamamlayan Harun Aydın, sorasında Ramada Hotel ve Gönen Hotel’de Executive chef’lik görevlerinde bulundu. Daha sonra Belçika’ya gidip orada Türk mutfağını tattıran Harun Aydın’ın yeni durağı Almanya’nın Köln şehrindeki Troy Restoran olacak

“TÜRK MUTFAĞINI ALMANYA’DA LAYIKIYLA TANITACAĞIM”


Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfağı olduğunu söyleyen Harun Aydın, “Türk yemeklerini çağdaş-modern sunumlarla tüm dünyaya tanıtabiliriz. Almany’da çalışacağım dönemde Türk mutfağının yemeklerini, Türk isimleri ile yenilikçi mutfak literatürüne uygun modern çalışmalarımla en güzel şekilde yorumlayarak tanıtımında bulunacağım” dedi.

Şef Harun Aydın, “Dünyada hiçbir mutfak Osmanlı Türk mutfağı kadar güçlü ve yenilikçi bir mutfak değildir” diyerek sözlerini noktaladı.

Paylaşmak Güzeldir