Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Ahu Tuğba Son Yolculuğa Uğurlandı
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Ahu Tuğba Son Yolculuğa Uğurlandı
TURİZM

Ahu Tuğba Son Yolculuğa Uğurlandı

AI Editör
Last updated: 28 Eylül 2024 18:44
AI Editör Published 28 Eylül 2024
Share
SHARE

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla cenazesi İstanbul’a getirilen Türk sinemasının tanınmış oyuncusu Ahu Tuğba, toprağa verildi. Miami’deki evinde 1 Eylül tarihinde hayatını kaybeden Tuğba için Atlas 1948 Sineması’nda anma töreni düzenlendi. Oyuncunun cenaze işlemleri ise Teşvikiye Camisi’nde gerçekleştirildi. Tören sırasında taziyeleri sanatçının kızı Anjelik Calvin kabul etti. İkindi namazının ardından Tuğba’nın naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Usta oyuncu Ahu Tuğba, son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, sanatçının ailesi, yakınlarından oluşan bir grup, hayranları ve sanat dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

İçindekiler
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla cenazesi İstanbul’a getirilen Türk sinemasının tanınmış oyuncusu Ahu Tuğba, toprağa verildi. Miami’deki evinde 1 Eylül tarihinde hayatını kaybeden Tuğba için Atlas 1948 Sineması’nda anma töreni düzenlendi. Oyuncunun cenaze işlemleri ise Teşvikiye Camisi’nde gerçekleştirildi. Tören sırasında taziyeleri sanatçının kızı Anjelik Calvin kabul etti. İkindi namazının ardından Tuğba’nın naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.Nuri Alço: “Annesi bana emanet etmişti”Güven: “Bizden kaynaklanmayan uzun bir prosedür süreci yaşadık”

Tören sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, “Allah’a şükürler olsun kendi doğduğu topraklara getirdik. Tek amacım annemin mezarının doğduğu ülkede olmasıydı” dedi.

Nuri Alço: “Annesi bana emanet etmişti”

Ahu Tuğba ile pek çok projede birlikte yer alan Nuri Alço, Tuğba’nın KOAH hastalığı olduğunu belirterek, “Nefes almakta ciddi güçlük çekiyordu. Burnunda da et vardı, o da sorun yaratıyordu. Bir trafik kazasında kaburgalarının ezilmesi, nefes almasını daha da zorlaştırmıştı. Buraya gelecekti, 10-15 gün içerisinde. Annesi bana emanet etmişti, sözümden çıkmazdı. Çok genç yaşta kaybettik. Cenazesinin buraya gelmesinde yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederiz. Bırakılmaması gereken biri, topraklarını ve yurdunu çok seven biriydi. Güzel bir insanımızı kaybettik.” şeklinde konuştu.

Güven: “Bizden kaynaklanmayan uzun bir prosedür süreci yaşadık”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, cenazenin Türkiye’ye getirilme sürecini değerlendirerek, “Değerli sinema sanatçımızı yurt dışında kaybettik ve maalesef bizden kaynaklanmayan çok uzun bir prosedür süreci yaşadık. Cenaze 28 gün Miami’de kaldı. Bu tamamen ABD hükümetinin prosedürleriyle ilgiliydi. Bakanlıklarımız ve konsolosluğumuz büyük bir çaba sarf etti. Özellikle aile için zor bir süreçti. Yeşilçam bizlere neşeyi, hüznü, eğlenceyi ve duyguları yaşattı. Bu duyguları bizlere hissettiren özel insanlar birer birer aramızdan ayrılıyor, maalesef Ahu Tuğba da onlardan biri oldu. Hepsinin mekanı cennet olsun, nur içinde yatsınlar.” ifadelerini kullandı.

Ahu Tuğba için sinema salonunda gerçekleşen anma töreninde, oyuncular Serpil Çakmaklı, Güner Özkul ve Gani Rüzgar Şavata ile Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de birer konuşma yaptı. Cenaze namazına oyuncular Yaşar Alptekin, Meriç Erkan, Teoman Ayık, Serpil Örümcer ve Ozan Orhon’un yanı sıra sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Göz At

İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor!

Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor!

Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor

Kibyra Antik Kenti’nde Su ve Mozaiğe Dönüş

Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor! 1 Nisan 2026
  • Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Su ve Mozaiğe Dönüş 1 Nisan 2026
  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum