Afyonkarahisar’da 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali hız kesmeden devam ediyor. Festival, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenleniyor. Etkinliğin ikinci gününde, çeşitli kategorilerde yemek yarışmaları, atölye çalışmaları, gastro şovlar ve paneller gerçekleştirildi.
Katılımcılar ve davetliler, festival alanında kurulan stantlar aracılığıyla Afyonkarahisar’a özgü aşure, sucuk, patates kızartması, hamur işleri gibi yöresel lezzetlerle tanışma fırsatı buldu.
Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı, festivalin Afyonkarahisar’ın tanıtımına önemli katkılar sağladığını vurguladı. Festivalin iki gün boyunca büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade eden yetkili, “Dün dünyanın en uzun lokumu Afyonkarahisar’da yapıldı. 114 metre 70 santimetre uzunluğunda bir rekor kırıldı. Afyonkarahisar, turizm destinasyonu olup gastronomisiyle de dikkat çekiyor. Şehirde yaşanan hareketlilikten oldukça mutluyuz,” şeklinde konuştu.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nden bir öğretim görevlisi, festival alanındaki stantların sıfır atıktan üretilen gıda ürünlerine dikkat çektiğini belirtti.
Şef, festival ziyaretçilerinin oyma yöntemiyle yapılan meyve ve sebze görsellerini beğenerek fotoğraf çektirdiğini ifade etti. Yarışmalarda başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller verileceği festivalin ikinci günü, sanatçılar Ümit Besen ve Pamela’nın konserlerine ev sahipliği yapacak.








