Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Aksu’da 10. Meyve Fuarı İlgiyle Açıldı!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Aksu’da 10. Meyve Fuarı İlgiyle Açıldı!
TURİZM

Aksu’da 10. Meyve Fuarı İlgiyle Açıldı!

AI Editör
Last updated: 19 Ekim 2024 11:54
AI Editör Published 19 Ekim 2024
Share
SHARE

Aksu’da 10. Sincan Özel Meyve Fuarı ve Elma Kültür Turizmi Sezonu Başladı

Çin’in Sincan Uygur Bölgesi’nde yer alan Aksu kentinde, 10’uncu Sincan Özel Meyve Fuarı görkemli bir açılışla başladı. Bu yıl düzenlenen fuar, aynı zamanda 2’nci Aksu Elma Kültür Turizmi Toplama Sezonu’nu da müjdeledi. Üç gün sürecek fuarın ilk günü, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Çevre illerden gelen ziyaretçiler, yöresel lezzetlerin tadına bakma ve geleneksel dans gösterileriyle eğlenceli anlar yaşama fırsatı buldu.

Aksu Tarım Medya Grubu Ltd. tarafından düzenlenen fuarda, elma, armut, ceviz, kayısı, üzüm ve hurma gibi bölgeye özgü meyveler tanıtıldı. Ayrıca, yöresel kıyafetler, geleneksel eşyalar, dans gösterileri ve lezzetli yemeklerin sunulduğu stantlar da katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Ekim ayının meyvelerin olgunlaşma zamanını simgelediği için fuar her yıl bu ayda organize ediliyor.

Bu yılki fuarın açılış törenine, pek çok devlet yetkilisi, iş insanları, sanatçılar, yerel yöneticiler ve basın mensupları katıldı. Sincan’ın özel meyvelerine odaklanan ve il düzeyinde gerçekleştirilen en kapsamlı fuar olarak bilinen etkinlik, Aksu’yu büyük bir meyve fuarı merkezi haline getiriyor.

Fuarda, “Meyveler dünyayı doldurur, hasatı birlikte kutlar ve kazan-kazan Aksu’dur” teması altında katılım, sinerji, profesyonellik, pazarlanabilirlik ve güvenlik gibi değerlerin ön plana çıktığı ifade ediliyor.

Fuarda toplam 16 farklı etkinlik de düzenleniyor. Bu etkinlikler arasında konferanslar, meyve endüstrisine yönelik yuvarlak masa toplantıları, özel bir gala yemeği ve üniversite öğrencileri ile girişimcilerin katılımıyla gerçekleştirilmekte olan canlı yayın yer alıyor. Ayrıca otomobil, beyaz eşya, konut, tarım makineleri ve yemek fuarları da etkinlik programında bulunuyor. Fuar, 20 Ekim tarihinde sona erecek ve Aksu’nun tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.

Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alanı kapsayan fuar, 500’den fazla katılımcının sergi alanında stand açtığı bir etkinlik haline geldi. Yedi ilçe ve iki şehrin katılım sağladığı fuar, aynı zamanda İyi Yaşam Müzesi, somut olmayan kültürel miras sergi alanı, e-ticaret sergi alanı ve kültür turizmi sergi alanına da ev sahipliği yapıyor.

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Aksu Bölgesi Xinhe İlçesi Kırsal Bölge Canlandırma Hizmet Merkezi Başkan Yardımcısı Liu Huan, "10 yıldır devam eden fuar bizlere büyük fırsatlar sunuyor. Katılımcılardan oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. 15 işletmenin 53 farklı ürününü tanıtıyoruz. İlçemiz güvercini artık bir marka haline geldi ve yılda 8 milyon güvercin üretiyoruz." şeklinde konuştu.

Aksu Xianfeng Meyve Şirketi’nden Kadir Taxi ise, "Standımıza olan ilgi oldukça yoğundu. Biz elma, armut ve ceviz üreten bir firmayız. En çok talep gören ürünümüz elmadır. Misafirler ürünlerimizin tadını beğeniyor, bu durumdan memnunuz." şeklinde ifade etti.

Bir başka şirket yöneticisi Hui Zhou, "Fuara yedinci kez katılıyoruz ve her fuardan sonra çok fazla sipariş alıyoruz. Aksu’nun iklimi elma yetiştiriciliği için oldukça uygun. Yılda bin 500 ton elma üretiyoruz ancak şu anda ihracat yapmıyoruz. Yurt içindeki satışlarımızı sürdürüyoruz ve Türk şirketleriyle iş birliğine açığız." dedi.

Göz At

Buzullar Erimekte, Özel Yasa Şart!

Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele

Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu

İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor!

Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Buzullar Erimekte, Özel Yasa Şart! 2 Nisan 2026
  • Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele 2 Nisan 2026
  • Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu 2 Nisan 2026
  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor! 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum