Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yazılı bir açıklama yaparak, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ile gerçekleştirilecek olan Dikili ile Midilli arasındaki feribot seferlerinin detaylarını duyurdu. Bu seferlerin, merakla beklenen ve bölgenin ulaşım ağına katkı sağlayacak önemli bir adım olarak, 16 Mayıs 2025 tarihinde başlayacağı belirtildi. Bu tarih, bölge halkı ve ziyaretçiler için büyük bir kolaylık sağlayacak bir ulaşım alternatifi sunuyor.
Kırgöz, sefer biletlerinin temin edilebileceği adres olarak www.ido.com.tr adresini göstererek halkı bilgilendirdi. Feribot seferlerinin bölgedeki sosyal ve ekonomik hayata etkilerine değinen Kırgöz, bu tür ulaşım hizmetlerinin sadece Nakliye açısından değil, aynı zamanda kültürel etkileşim açısından da önemli katkılar sağlayacağını belirtti. “Ege’nin iki yakasını birleştiren bu yeni ulaşım hizmeti, bölge halkına hem ekonomik hem de kültürel anlamda önemli yararlar sağlayacak” diyerek, bu projenin önemine vurgu yaptı.
Ayrıca, Kırgöz, gerçekleşecek olan bu seferlerin sadece Dikili ile Midilli arasındaki ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayıp, Ege Bölgesi genelindeki turizm potansiyelini de artıracağına inandığını ifade etti. “Ege’nin iki yakası için hayırlı olsun” diyerek, seferlerin başlamasının getireceği yeni fırsatlara dikkat çekti.
Kırgöz’ün sunduğu bilgiler, özellikle yaz döneminde tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Midilli adası ile Dikili arasında daha hızlı ve konforlu bir ulaşım seçeneği sunacağını işaret ediyor. Yerel halkın yanı sıra, bölgeyi ziyaret eden turistler için de cazip bir alternatif oluşturacak olan bu seferler, tatil planlarını kolaylaştıracak. İstanbul Deniz Otobüsleri’nin bu yeni seferler aracılığıyla sağlanacak olan ulaşım, aynı zamanda Ege Denizi’nin sunduğu doğal güzellikleri de daha yakından keşfetme imkanı sunacak.
Bu yeni ulaşım hizmetinin hayata geçmesiyle birlikte, Dikili’nin ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. İşlek bir ulaşım ağı, sadece ticari faaliyetleri değil, aynı zamanda bölgenin turizm açısından da gelişimini destekleyecek. Adil Kırgöz, bu projenin uzun vadede bölgede turizm yatırımlarını artıracağını ve Dikili’nin Ege’nin önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerlemesini sağlayacağını öngörüyor. Gelişen ulaşım alternatifleri, yerel işletmelere de yeni fırsatlar sunarak, bölgedeki ekonomik canlılığı artıracaktır.
Sonuç olarak, Dikili ile Midilli arasındaki feribot seferlerinin başlaması ile birlikte, Adil Kırgöz’ün öngördüğü şekilde, bölge ekonomisi ve kültürel etkileşim açısından büyük avantajlar sağlanması beklenmektedir. Bu seferler aracılığıyla, Ege’nin güzelliklerinin daha fazla kişi tarafından keşfedilmesi ve bölge halkının da bu süreçten yararlanması hedeflenmektedir. İlgili taraflar, bu yeni ulaşım projesinin sunduğu olanakları dikkatle değerlendirecek ve yerel kalkınmaya katkıda bulunacak potansiyeli en iyi şekilde kullanacaktır.








