
Murtaza Kalender’den Hindistan Turizmine Yönelik Çarpıcı Vizyon: Türkiye’ye Turist Akını Bekleniyor!
İstanbul Turizm Derneği ve TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, SATTE Fuarı kapsamında Hindistan pazarındaki devasa potansiyeli vurgulayarak, Türkiye ile Hindistan arasındaki turizm köprüsünü güçlendirme stratejilerini kamuoyu ile paylaştı. Kalender, Hindistan’dan 2040 yılına kadar 90 milyon turistün yurtdışına seyahat edeceği öngörüsünü dile getirirken, ülkemizin bu pazarda elde edebileceği başarının altını çizdi.

“Hindistan Turizminde Büyük Potansiyel”
Yeni Delhi’de düzenlenen fuarda yapılan konuşmada Kalender, Hindistan pazarının sunduğu fırsatlara dikkat çekti. Dünyada en fazla harcama yapan turist grupları arasında yer alan MICE (toplantı, ödül, konferans ve etkinlik) organizasyonları ve elit düğünlerin önemli rol oynadığını belirten Kalender, Hindistan’ın bu alandaki liderliğine vurgu yaptı.
“Doğru Stratejilerle 1 Milyon Zengin Turist Hedefinde”
Kalender, Türkiye ile Hindistan arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirmek adına atılacak adımların önemini şöyle ifade etti:
“Hindistan ile Türkiye arasındaki turizm köprüsünü güçlendirmek için fuarlara katılmaya devam ediyoruz. Hindistan pazarı bizler için büyük bir fırsat sunuyor. Doğru stratejilerle hareket edersek önümüzdeki üç yıl içinde bir milyon zengin Hindistanlıyı ülkemize getirebiliriz.”
Bu açıklama, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve stratejik planlamanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

“Vize ve Ulaşım Engellerinin Kaldırılması Gerekiyor”
Artan turist talebine rağmen, vize ve ulaşım maliyetlerinin önemli bir engel teşkil ettiğine dikkat çeken Kalender, mevcut vize ücretlerinin rakip ülkelere kıyasla yüksek olduğunu belirtti. Kendisi şöyle konuştu:
“Türkiye vize ücreti 300 dolar seviyesinde. Azerbaycan 35 dolara vize verirken, Balkan ülkeleri, Mısır ve diğer destinasyonlar vize kolaylığı sağlıyor. Bu nedenle Hindistan’dan diğer ülkelere giden turist sayısı bizim 3-4 katımız kadar artmış durumda. 2024 yılında bu artışı biz de yakalayabilseydik 500 bin Hindistanlı turist ağırlayabilirdik.”
Bu durum, Türkiye’nin rekabet gücünü artırabilmesi için vize prosedürlerinin gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.
“Türkiye, Hindistanlı Turistler İçin Eşsiz Bir Destinasyon”
Türkiye’nin zengin kültürel mirası, eşsiz mutfağı ve doğal güzellikleri, Hindistanlı turistler için cazip bir destinasyon olma özelliğini koruyor. Kalender, bu eşsiz deneyimi vurgulayarak şunları söyledi:
“Türkiye’nin eşsiz mutfağı, zengin kültürü, tarihi mirası ve doğal güzellikleri Hindistanlı turistler için büyük bir cazibe merkezi. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz.”
Konuşmasının sonunda ise, kültürler arası dostluğun ve işbirliğinin önemine değinerek şu ifadeyi kullandı:
“Dostlukları pekiştiren, kültürleri buluşturan turizm için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz!”

“SATTE Fuarı’nda Göstergeler ve İşbirliği Adımları”
Fuarda Türkiye standına gösterilen yoğun ilgi, pazarın geleceğine dair umut verici işaretler sundu. Kalender, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçisi Sn. Fırat Sunel, Hindistan TGA MICE Grup Müdürü Sn. Çağla Yöntem ve Hindistan Turizm Ataşesi Sn. Başak Önsal Demir’e teşekkürlerini ileterek, iki ülke arasındaki turizm işbirliğinin daha da güçleneceğine olan inancını yineledi.
Hotel Gazetesi olarak, Murtaza Kalender’in açıklamalarını yakından takip ediyor; Türkiye’nin Hindistan pazarında kazanacağı başarılar ve stratejik adımların turizmde yaratacağı etkiyi heyecanla izliyoruz.