Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Fidan, Suudi Arabistan’da Ticaret Hedeflerini Belirleyecek
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Fidan, Suudi Arabistan’da Ticaret Hedeflerini Belirleyecek
TURİZM

Fidan, Suudi Arabistan’da Ticaret Hedeflerini Belirleyecek

AI Editör
Last updated: 17 Mayıs 2025 20:56
AI Editör Published 17 Mayıs 2025
Share
SHARE

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Riyad’da yapılacak olan ‘Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’nin ikinci toplantısına katılmak amacıyla Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu önemli buluşma, Bakan Fidan ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal’ın eş başkanlığında icra edilecek. Bakan Fidan, bu ziyaretiyle birlikte Suudi Arabistan’ı son bir yıl içerisinde üçüncü kez ziyaret etmiş olacak. Önceki ziyareti, 28-29 Ocak 2025 tarihlerinde gerçekleşmişti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal ise, daha önce 11-12 Nisan tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi (AL) Gazze Temas Grubu Toplantısı için Türkiye’yi ziyaret etmişti.

TİCARET HACMİNİ ARTIRMA HEDEFLERİ DİLE GETİRİLECEK

Bakan Fidan’ın görüşmelerinde, iki ülke arasındaki iş birliği ilişkilerinin hızla gelişmesinin gerekliliğine dikkat çekmesi bekleniyor. Türkiye, Suudi Arabistan ile ticaret hacmini artırmayı hedefliyor. Fidan’ın, iki ülkenin stratejik diyaloğunun bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunduğunu ifade etmesi ayrıca öngörülüyor. Bunun yanında, İİT ve İslam dünyasının karşılaştığı zorluklara karşı dayanışma çağrısı yapması da bekleniyor. Bu bağlamda, Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının ve yeniden inşa çalışmalarının başlatılmasının önemli olduğu vurgulanacak.

Fidan’ın, Suriye’nin kalkınmasına ivme kazandırmak için yaptırımların kaldırılmasının önemini vurgulaması ve Türkiye ile Suudi Arabistan’ın Suriye konusundaki dayanışmasının uluslararası kamuoyuna teşvik edici bir örnek sunacağını ifade etmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra, İsrail’in Suriye’ye yönelik istikrarsızlaştırıcı saldırılarının sona ermesi gerektiği de belirtiliyor.

İKİLİ VE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2024 yılında ticaret hacminin yaklaşık 8 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor. İki ülke, İİT-AL Gazze Temas Grubu çerçevesinde ve diğer bölgesel konularda da yakın iş birliği ve diyalog sürdürüyor.

TÜRK-SUUDİ KOORDİNASYON KONSEYİ

Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi, 2016 yılında Türk ve Suudi Arabistan Dışişleri bakanları tarafından, iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarıyla kurumsal bir çerçevede izlenmesi amacıyla oluşturulmuş bir iş birliği ve istişare mekanizmasıdır. Konseyin ilk toplantısı, 7-8 Şubat 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşmiştir. Konsey bünyesinde; ‘Diplomatik ve Siyasi Komite’, ‘Askeri ve Güvenlik Komitesi’, ‘Kültür, Spor, Medya ve Turizm Komitesi’, ‘Sosyal Kalkınma, Sağlık ve Eğitim Komitesi’ ve ‘Ticaret, Sanayi, Yatırım, Altyapı ve Enerji Komitesi’ gibi iki ülkeden ilgili kurumların temsil edildiği toplam beş alt komite bulunmaktadır.

Yarın gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin durumu detaylı bir şekilde değerlendirilmesi, iş birliğini güçlendirmek için atılabilecek adımların gözden geçirilmesi ve komitelerin yaptığı çalışmaların ele alınması hedefleniyor.

Göz At

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ

İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı

Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor

Seyahat Ekosisteminin En Kapsayıcı Durağı Uzakrota, Sezonu İstanbul Buluşmasıyla Açtı

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026
  • SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ 5 Nisan 2026
  • İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı 5 Nisan 2026
  • Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor 5 Nisan 2026
  • Seyahat Ekosisteminin En Kapsayıcı Durağı Uzakrota, Sezonu İstanbul Buluşmasıyla Açtı 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum