
“Bir yıl içinde 100’e yakın ülkeden binden fazla tur operatörünü İstanbul’a getirdik”
İstanbul Turizm Derneği (ISTTA), yaz sezonunu karşılamak amacıyla geleneksel hale getirdiği “Yaza Merhaba” etkinliğini bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. İstanbul Boğazı’nın büyüleyici manzarasında, Dentur’un ev sahipliğinde düzenlenen geceye turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve seçkin davetliler yoğun ilgi gösterdi.
“İstanbul’un global tanıtımı için çalışmaya devam edeceğiz”

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Turizm Derneği Başkanı Murtaza Kalender, geride bıraktıkları yılın ISTTA adına oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bir yıl içinde 100’e yakın ülkeden binden fazla tur operatörünü İstanbul’a getirdik. Ayrıca 20’ye yakın yurtdışı turizm fuarı ve B2B workshop etkinliğine katılarak İstanbul’un global arenada tanıtımına katkı sağladık.”

Başkan Kalender, 2026 hedeflerine ilişkin olarak da, “Bu başarıları katlayarak artırmayı planlıyoruz. İstanbul’u dünya turizminde daha güçlü ve görünür bir konuma taşımak öncelikli amacımız” dedi.
Boğaz’ın Eşsiz Atmosferinde Unutulmaz Bir Gece

Etkinliğe katılan davetliler, Dentur’un titizlikle hazırladığı lezzetli ikramların ve canlı müzik performanslarının eşliğinde Boğaz’ın benzersiz atmosferinin tadını çıkardı. İstanbul’un turizm potansiyelinin altının çizildiği bu anlamlı gecede, sektör temsilcileri hem sosyalleşme hem de fikir alışverişi yapma fırsatı buldu.
İstanbul İçin El Ele: Uluslararası Arenada Daha Güçlü Bir Vizyon

İstanbul Turizm Derneği, “Yaza Merhaba” etkinliği ile yalnızca bir sezon açılışına değil, aynı zamanda uluslararası tanıtım vizyonuna da dikkat çekti. Dernek yetkilileri, önümüzdeki dönemde de sektörün tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışarak İstanbul’u dünya çapında daha etkili bir destinasyon haline getirme çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Hotel Gazetesi de Davetliler Arasındaydı

Hotel Gazetesi olarak biz de bu özel gecede davetliler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyduk. İstanbul’un turizm vizyonuna katkı sağlayan bu anlamlı organizasyon için başta İstanbul Turizm Derneği Başkanı Sayın Murtaza Kalender olmak üzere tüm ISTTA yönetimini ve etkinliğe katkı sunan Dentur ekibini tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dileriz.








