Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Türkiye Turizmde 4’üncülüğe Yükseldi!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Türkiye Turizmde 4’üncülüğe Yükseldi!
TURİZM

Türkiye Turizmde 4’üncülüğe Yükseldi!

AI Editör
Last updated: 27 Haziran 2025 12:17
AI Editör Published 27 Haziran 2025
Share
SHARE

Manavgat ve Side Turizm Otelciler Birliği (MASTOB) tarafından gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki turizm sektöründeki gelişmeler ele alındı. Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Manavgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Seydi Tahsin Güngör, MASTOB Başkanı Ahmet Özden ve farklı turizmciler katılım sağladı.

‘TÜRKİYE TURİZMCİLİKTE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATACAK’

Toplantıda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türk turizm sektöründeki gelişmelere dikkat çekti. Alpaslan, “Ülkemiz, turizmdeki tarihi başarılarını devam ettiriyor ve bu yolculukta ilerlemeye devam edecektir. Türkiye, dünya genelinde turizmde tercih edilen önemli destinasyonlardan biri olmayı sürdürecektir. Bunu birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE 4’ÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ’

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Dünya Turizm Örgütü’nün açıkladığı verilere atıfta bulunarak, “Geçtiğimiz yıl Türkiye çok başarılı bir turizm sezonu geçirdi. Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, en çok turist çeken ülkeler arasında 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldik. İtalya’yı geçmeyi başardık” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK BİR KRİZ SÖZ KONUSU DEĞİL’

Candemir Zoroğlu ayrıca turizm merkezlerinde sosyal medyada yaygınlaşan müstehcen videolar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Zoroğlu, “Geçtiğimiz hafta Muğla’da, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Antalya ile ilgili sunduğum bilgilerle, burada anormal veya üzücü bir durumun olmadığını belirtmek isterim. Türkiye geneline bakıldığında da ciddi bir sorun bulunmamaktadır. Yayınlanan videoların 27 tanesinin yalnızca 5’i güncel. Diğerleri 2020 ve 2021 yıllarına ait. Sorunlu alanlar arasında Marmaris ve Alanya’daki Barlar Sokağı ile Manavgat’taki bir konu olmakta. Ancak bu tür görüntüler, Türkiye turizmini ya da Antalya turizmini temsil etmemektedir” şeklinde konuştu.

MANAVGAT, TÜRKİYE’DEKİ TURİSTİN YÜZDE 10’UNU AĞIRLIYOR

Toplantıda MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat’ın turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Güngör, “Manavgat, 420’den fazla konaklama tesisi ve 200 binin üzerindeki yatak kapasitesi ile Antalya’nın turizm hacminin yaklaşık yüzde 35’ini temsil etmektedir. Yılda ortalama 5 milyon yabancı turisti ağırlıyoruz; bu da Türkiye genelindeki yabancı turist sayısının yüzde 10’una karşılık gelmektedir. Ek olarak, 80 bin kişiye doğrudan, 100 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlamaktayız” ifadelerini kullandı.

MASTOB Başkanı Ahmet Özden ise sınır komşularında yaşanan çatışmalar nedeniyle turizm sektöründe birlik ve dayanışma ihtiyacının önemine vurgu yaptı.

Göz At

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız!

Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu

Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı!

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız! 6 Nisan 2026
  • Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu 6 Nisan 2026
  • Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı! 6 Nisan 2026
  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026
  • SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum