Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Antalya, 17 Milyon Turist Hedefinde İnatcı
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Antalya, 17 Milyon Turist Hedefinde İnatcı
TURİZM

Antalya, 17 Milyon Turist Hedefinde İnatcı

AI Editör
Last updated: 10 Ağustos 2025 10:26
AI Editör Published 10 Ağustos 2025
Share
SHARE

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’nın ağustos ayının başıyla birlikte 9 milyon turist sayısını aştığını bildirerek, bu rakamın geçen yılki seviyelere yakın olduğunu kaydetti. Kavaloğlu, “Eğer bölgemizdeki sorunlar devam ederse, geçen sene elde ettiğimiz 17 milyon turist rakamını yine yakalamayı başarı sayacağım. Yıl başında hedefimizi 18 milyon olarak belirlemiştik; fakat devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, İran-İsrail gerilimi ve Filistin’deki huzursuzluklar nedeniyle bu yıl 17 milyon seviyesinde kalması muhtemel” dedi.

KRİZLER NEDENİYLE GELİŞMELER

Kavaloğlu, sektörün bu yılın temmuz ayı başlarında zorluklar yaşadığını ifade ederek, “Temmuz’un başında bazı bölgelerde boşluklar oluştu. Ancak şu anda yüksek sezonun en yoğun dönemindeyiz. Temmuz’un ikinci haftasından itibaren okullar açılana kadar, özellikle iç pazar ile Avrupa’da yaşayan Türkler ve Rus, Alman ve İngiliz turistlerin yoğunluğu sayesinde Antalya’da önemli bir kalabalık gözlemleniyor. Bu coğrafyalardaki krizlere rağmen Antalya’nın bu yoğunluğu sürdürüyor olması büyük bir başarıdır” diye konuştu.

2026 YILI ZOR GEÇECEK

Kavaloğlu, 2026 yılı için tur operatörleriyle müzakerelere başladıklarını belirterek, o yılın da zorlu geçeceğine dikkat çekti. “2025 geçiş yılı olacağını biliyorduk. Sektörümüz dayanıklıdır; ancak mevcut sorunlara rağmen bu rakamların ortaya çıkması önemli. Ayrıca, bu sayılar 100 ülkeye yayılan bir erişime sahip olması açısından da dikkate değerdir. Avrupa’dan 4 saatlik uçuş mesafesindeki pek çok yere kolaylıkla ulaşmak mümkün. Dolayısıyla, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi halinde Antalya, eski hedefine yeniden ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

RUSYA’YA BAĞIMLILIK ARTMAKTA

Kavaloğlu, Rus turistlerin Antalya için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Savaşın sona erme ihtimali dahi bize umut veriyor. Turizm, barışın dili olarak öne çıkıyor. Rusya, savaş koşullarına rağmen birinci kaynak pazarımız olarak kalmaya devam ediyor ve bu bizim için kıymetli” dedi. Ayrıca, Almanya gibi diğer ülkelerden gelen turist sayısının geçen yılki seviyelerde sürdüğünü aktardı.

ANA PAZARLARDA BÜYÜME HEDEFLERİ

2026 anlaşmaları çerçevesinde, rekabet gücünü kaybetmeden fiyatları geçmiş yıllarla kıyasla daha düşük seviyelerde artırarak çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Kavaloğlu, “Dünya genelinde 5 ana kaynak pazar bulunmaktadır: ABD, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa. Antalya, bu pazarlar arasında büyüme stratejisi geliştirmektedir. Özellikle İngiltere’den Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı 1,5 milyonu aşmış durumda. Ancak Almanya pazarında beklenen büyümenin sağlanamaması, karşılaştığımız engeller arasında” dedi.

FİYAT ARTIRIMINA DİKKAT

Kavaloğlu, Türkiye ve Antalya’nın turizm potansiyelini kaybetmeden dikkate değer fiyat artışları yaşandığını belirtti. “Pandemi dönemi boyunca fiyatlarımızı artırmamış olmamız sebebiyle, 2022’den 2025’e kadar döviz bazında fiyatlarımız yaklaşık %50 oranında arttı. Rekabetçi kimliğimizi korumak amacıyla fiyatlarımızda belirli oranlarda artış yaparak devam edeceğiz. Geçmişte Türkiye ve Antalya, ucuz destinasyonlar olarak değerlendiriliyordu ve bu durumun tüketiciler açısından faydalı olduğunu savunuyorduk. Ancak Avrupa’daki enflasyon baskılarıyla fiyatlarımızı dengelemek zorundayız. Bu nedenle, bu oranların çift hanelere ulaşmaması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla, 2026’ya yönelik hazırlıklarımızı daha dikkatli bir şekilde sürdürüyoruz. Elbette döviz kuru da büyük bir etken; döviz kurlarının stabil olması, sektöre olumsuz yönde etkide bulunabilir” şeklinde ifadelerini sürdürdü.

Göz At

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız!

Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu

Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı!

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız! 6 Nisan 2026
  • Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu 6 Nisan 2026
  • Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı! 6 Nisan 2026
  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026
  • SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum