Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Meydan Camisi Yeniden İbadete Açılıyor!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Meydan Camisi Yeniden İbadete Açılıyor!
TURİZM

Meydan Camisi Yeniden İbadete Açılıyor!

AI Editör
Last updated: 14 Ağustos 2025 15:06
AI Editör Published 14 Ağustos 2025
Share
SHARE
Sivas’ın merkezindeki Meydan (Hasan Paşa) Camisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden açıldı. Camii, 15 Ağustos’ta kılınacak Cuma namazıyla ibadete sunulacak.

Bakanlık, yaptığı resmi açıklamada, “Meydan (Hasan Paşa) Camisi, 1564 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Hasan Paşa tarafından inşa ettirildiği belirtilen kitabeleriyle dikkat çekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan bu cami, Uluslararası Ravza Derneği’nin katkılarıyla restore edilmiştir. Tamamlanan restorasyonun ardından cami, 15 Ağustos Cuma günü il protokolü ve halkın katılımıyla yeniden ibadete açılacaktır” ifadelerine yer verdi.

‘ŞEMS-İ SİVASİ TÜRBESİ DE RESTORE EDİLDİ’

Caminin, Hasan Paşa adına 1564 tarihli vakfiye kayıtlarıyla birlikte doğu-batı ekseninde dikdörtgen bir plana sahip olduğu bildirildi. Harim bölümünde yer alan dört adet fil ayağı, yapıyı iki sahneye ayırmaktadır. Tarih boyunca birçok onarımdan geçen cami, zamanla yapısal ve mekansal değişikliklerle karşı karşıya kalmıştır. 20. yüzyılın başlarına kadar yapılan onarımlar, caminin doğu ve batı yönlerinde genişletilmesine olanak sağlamıştır. 1517 yılında Zile’de doğan ve ‘Kara Şems’ ya da ‘Şems-i Aziz’ olarak bilinen Şems-i Sivasi, Halveti tarikatının bir kolu olan Şemsiyye’nin kurucusudur. Hasan Paşa tarafından Sivas’a davet edilen Şems-i Sivasi, camide şeyhlik ve vaizlik görevlerini üstlenmiştir. 1597 yılında Sivas’ta vefat eden Şems-i Sivasi, caminin avlusuna defnedilmiştir. Şems-i Sivasi Türbesi, onun ölümünden yaklaşık üç yıl sonra, 1600 yılında inşa edilen ilk bölümle yapılmıştır. Türbenin ikinci kısmı ise 1847-1848 yıllarında eklenmiştir. 2024-2025 yıllarında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından türbenin restorasyonu gerçekleştirilecektir. Restorasyon sırasında, daha önce varlığı bilinmeyen bir mezar taşı keşfedilmiştir. Bu mezar taşı ve kitabelerin incelenmesi, akademisyenlerden alınan bilimsel destekle gerçekleştirilmiş ve taşın, Şems-i Sivasi’nin en küçük oğlu Şeyh Müeyyed Efendi’ye ait olduğu tespit edilmiştir. Şeyh Müeyyed Efendi, 1611-1659 yılları arasında Sivas’ta Halveti tarikatının Şemsiye kolunun liderliğini yürütmüştür. Daha sonraki tarikat liderlerinin onun soyundan geldiği düşünülmektedir; bu nedenle mezar taşının tarihi ve kültürel önemi artmaktadır,” bilgisi verilmiştir.

Göz At

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız!

Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu

Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı!

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız! 6 Nisan 2026
  • Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu 6 Nisan 2026
  • Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı! 6 Nisan 2026
  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026
  • SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum