‘TEMİZLİK ÇALIŞMAMIZ TAMAMLANMIŞTIR’
Balta, 21 Mayıs 2025 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla birlikte 25 adet treyler çekicisi ve 2 yüzer paletli ekskavatörün makine parklarına eklendiğini bildirdi. DSİ olarak, bu yeni iş makinelerini su yolları ve nehir deltalarının derinleştirilmesi ile baraj, göl ve sahil şeridi bakımında kullanılacağını açıkladı.
Balta, yüzer paletli ekskavatörün son yağışların ardından Sera Gölü’nde yüzeyde biriken atıkları temizleme görevini üstlendiğini vurguladı. Sera Gölü’ndeki temizlik çalışmalarının tamamldığını belirten Balta, göl yüzeyinden 30 kamyon çöpün toplanarak gölün eski güzelliğine kavuşturulduğunu ifade etti.
Bu olumlu gelişmenin ardından artık yerli ve yabancı turistler, çöp dolu bir göl yerine temiz ve pırıl pırıl bir manzara ile karşılaşacaklar, dedi.








