



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk televizyon dizilerinin çekim merkezi olan Bozdağ Film Platoları’nı ziyaret etti. Bu platolar, Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Destan ve Ateş Kuşları gibi popüler dizilerin hayat bulduğu yerler olarak dikkat çekiyor.
Bakan Ersoy, burada Bozdağ Film Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozdağ ile birlikte, film üretim süreçlerini gözlemleyerek projelerin arka planı hakkında bilgi aldı.
Yapılan değerlendirmelerde Ersoy, Türk dizilerinin dünya çapında dikkate değer bir başarı sağladığını belirtti. Bu yapımların 170 ülkede 1 milyardan fazla izleyiciye ulaşarak, geleneksel reklamcılığın ötesinde etkili bir tanıtım aracı haline geldiğini ifade etti.
Türkiye’nin Açık Hava Platoları
Bakan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, özellikle İstanbul ve Antalya gibi yerlerde film çekimleri için platoların kullanılmasının desteklendiğini aktardı. Bu tür yapımların, insanların evlerine ve cep telefonlarına ulaşma konusunda da etkili olduğunu vurguladı.
Türk Dizilerinin Turizme Etkisi
Türk dizilerinin yalnızca kültürel bir etki yaratmadığını, aynı zamanda turizm açısından da önemli roller üstlendiğini kaydeden Ersoy, izleyicilerin seyahat kararlarını izledikleri dizilerden etkilenerek aldıklarını belirtti.
Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansı ile birlikte 200’den fazla ülkede tanıtım çalışmaları yürütüldüğünü hatırlatarak, son on yılda Türk dizilerinin tanıtım gücünün etkin bir şekilde kullanıldığını ifade etti. Bu kapsamda, “Bu yıl TGA iki önemli deneme gerçekleştirdi.” şeklinde bilgi verdi.
Bakan Ersoy, “Özellikle Antalya ve İstanbul’a yönelik mini diziler çektik. Bu projeler 1,5 milyar görüntüleme aldı. Aldığımız olumlu tepkilerle birlikte, bu yeni iletişim modeli aracılığıyla hedef pazarlara Türk dizileri ile ulaşmayı planlıyoruz. Türkiye’nin kültürel değerlerini ve cazibe noktalarını izleyicilerin evlerine taşımak bu dizilerle mümkün.” açıklamasında bulundu.
Platoların Turizme Katkısı
Bozdağ Film Platolarının turizm açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Ersoy, Türkiye’nin bu tür yerlerin varlığı açısından oldukça değerli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Burada gerçekleştirilen projelerin sadece bir film platosu olmanın ötesinde, turistik cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. “Bozdağ Platolarının turizme katkıda bulunması bizi hem mutlu hem de gururlandırdı.” dedi.
Ersoy, benzer örneklerin önemli turizm merkezlerine yayılmasının faydalı olacağını ifade ederek, “Film ve dizi sektörüne yapılan bu yatırımlar, turizm sektörü için de anlamlı yatırımlardır.” şeklinde düşüncelerini açıkladı.
Bakan Ersoy’un programı, Avrupa’nın en büyük film platolarından biri olan 250 dönümlük Riva platolarının incelemesi ile noktaladı.








