Can Holding’e yönelik sürdürülen soruşturma, Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can’ın tutuklanmasıyla birlikte genişledi. İş insanı Turgay Ciner ve onunla bağlantılı Ciner Grubu da soruşturma kapsamına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ciner Grubu’na ait bazı şirketlere el koyarak kayyum atadı. Aynı zamanda şirket yöneticileri hakkında gözaltı ve yakalama kararları çıkarıldığı bilgisi geldi.
Gazeteci İsmail Saymaz, Can Holding ile Park Holding arasındaki ticaretin suçtan elde edilen gelirin aklanması amacıyla yapıldığını öne sürdü.
Yurt dışında yaşıyor
Edinilen bilgilere göre, Turgay Ciner şu an yurt dışında ve son 10 yıldır Londra’da yaşamaktadır.
Can Holding soruşturmasında Habertürk ve Show TV’yi bu gruba satan Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’e tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
Savcılık bu satış sırasında suçtan edinilen gelirin aklandığını tespit etti.
Yurt dışında bulunan Turgay Ciner’in…— İsmail Saymaz (@ismailsaymaz) September 28, 2025
Can Holding soruşturması çerçevesinde, holding yöneticileri Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya ve Kemal Çimen tutuklandı. Kenan Tekdağ için ev hapsi kararı alındı. İlk olarak 121 şirketle başlanmış, daha sonra 9 şirket ile toplamda 130 şirkete kayyum atanmıştır.
Bununla birlikte, Tekfen Holding’deki yüzde 17,56’lık paya da el konulduğu belirtiliyor.
Savcılığın açıklaması: Yeni kayyum atamaları
Soruşturmanın detaylarıyla ilgili yapılan açıklamada, “Park Holding A.Ş, Silopi Elektrik Üretim A.Ş ve AFC İthalat A.Ş. yöneticisi olan 10 şüpheli hakkında eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri başlatılmıştır” denildi.
Aynı açıklamada, “Can Holding” yetkilileri hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme, Kurulan Örgüte Üye Olma, Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarıyla yürütülen soruşturma süreci devam etmektedir;
Şüphelilerden örgüt kurucusu ve yöneticisi Kemal Can’ın ifadesinin alındığı ve bu doğrultuda tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtilmiştir.
Soruşturma sırasında; şüphelilerin sahibi olduğu Can Holding A.Ş’nin 22 Aralık 2024 tarihli Pay Alım-Satım Sözleşmesi aracılığıyla Ciner Grubu’na bağlı medya kuruluşlarını satın alarak suçtan elde edilen malvarlıklarını aklamaya çalıştığı tespit edilmiştir.
Bunlar ışığında, yurt dışında bulunan şüpheli Turgay Ciner hakkında bugün tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştır.
Hali hazırda, Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Holding A.Ş, AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş. için TMSF Başkanlığı tarafından yönetim kayyımı atanmıştır.
Soruşturmada, söz konusu kişilerin suç örgütü faaliyeti içerisinde hareket ettiklerine dair güçlü şüpheler mevcuttur. Bu sebeple, 28/09/2025 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyonel bir çalışma gerçekleştirilmiştir.
Soruşturma titizlikle sürdürülmekte olup, gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. 28/09/2025
İşletmecilikle başlayan serüven
Park Holding, Ciner Grubu’nun enerji, spor, medya ve lojistik alanlarında stratejiler geliştirmesi ile dikkat çekiyor.
Ciner Grubu’nun kökleri 1978 yılına kadar uzanmakta ve bu süreçte Park Grubu olarak bilinen yapıda faaliyet göstermiştir. Oto yedek parça üretimi ile başlayan bu serüven, zamanla farklı projelere yönelmiştir.
Park Holding adı, Turgay Ciner’in ilk adımını attığı otopark işletmeciliğinden gelmektedir. Ciner’in Taksim Talimhane’deki otoparkın bulunduğu yerde şu anda Habertürk binası yer alıyor.

Ciner Grubu, 23 Nisan 1999’da Taksim Park Plaza adı altında açtığı oteliyle dikkatleri üzerine çekti, 2004’ten itibaren ise LaresPark Hotel adıyla hizmet vermeye devam etti.
1990’lı yıllarda enerji ve madencilik alanındaki özelleştirmeleri ile adını duyurmuş, Havaş ve Çayırhan özelleştirmelerinin kazanılmasıyla güçlenmiştir.
Medya sektörüne geçiş 2002
Turgay Ciner, 2000 yılında Etibank’a el konulmadan önce Medya Holding ile Sabah Yayıncılık A.Ş’nin hisse alım işlemlerini gerçekleştirmiştir. Bu iki şirket, Etibank’ın borçlu olduğu firmalar arasında yer alıyordu. Ancak Ciner hakkında o dönemde herhangi bir soruşturma yapılmamıştır.
2002’de Sabah gazetesi ve atv gibi medya kuruluşlarının işletme ve isim haklarını TMSF’den kiralamıştır. Ciner, daha sonra bu medya şirketlerini halka açmayı hedeflemiştir. 2007’de TMSF, çeşitli ihlaller nedeniyle Merkez Medya’ya el koymuş ve şirketler ardından 1.1 milyar dolara Çalık Grubu’na devredilmiştir.
Ciner, Merkez Medya’ya el konulmasının ardından Habertürk’ü satın alarak medya sektöründeki faaliyetlerine devam etmiştir. Çukurova Grubu’nun Show TV’sini de alarak Ciner Yayın Holding’i kurmuş ve bu çatı altında çeşitli medya kuruluşlarını bir araya getirmiştir.
Turgay Ciner, 23 Aralık 2024 tarihinde medya kuruluşlarını Can Holding’e devretmiştir.
İstihdamda geniş bir yapı
Ciner Grubu, Ciner Enerji ve Madencilik, Ciner Medya, Ciner Ticaret gibi çeşitli alanlarda 9 bin 700 kişiyi istihdam eden yapısıyla öne çıkmaktadır.
Grup, enerji ve madencilik alanında sayısız yatırımlar gerçekleştirmiştir. Park Elektrik, halka açık tek şirket olup, piyasa değeri 90 milyon dolar civarındadır. Silopi Elektrik Üretim de grup bünyesinde faaliyet göstermektedir.
Ciner Grubu’nun gayrimenkulleri de dikkat çekmektedir; İstanbul’da Art Nouveau tarzında binaların yanı sıra New York’ta da mülkleri bulunmaktadır.
We Soda halka arzı süreci
2023 yılında Turgay Ciner, Londra merkezli WE Soda ile önemli bir halka arz sürecine girmiştir. Bu şirket, önemli bir ciro ve kâr elde etmiştir.
Ancak, halka arzın duyurulmasının hemen ardından iptal kararı alınmıştır. CEO, yatırımcıların temkinli davranışları nedeniyle böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını ifade etmiştir.








