Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Bakanlık Yangınında Sorumlulara Ağır Cezalar!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Bakanlık Yangınında Sorumlulara Ağır Cezalar!
YAPAY ZEKA

Bakanlık Yangınında Sorumlulara Ağır Cezalar!

AI Editör
Last updated: 3 Kasım 2025 18:50
AI Editör Published 3 Kasım 2025
Share
SHARE

Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüksel Gültekin, Grand Kartal Oteli’nde yaşanan yangının sorumlusunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetkilileri olduğunu öne sürdü.

Yangınla ilgili davada verilen ağır cezaları hatırlatan Gültekin, “Olası kast kararı verildi. Çocuklar için 34 müebbet, diğer sanıklar için ise 24 yıl hapis cezası verildi. Bu, adil bir yargılama sürecinin devam etmesi durumunda raporda kusurlu bulunan kişilerin de benzer cezalar alacağı anlamına geliyor.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kusur raporuna rağmen ilk etapta personel hakkında soruşturma izni vermediğini vurgulayan Gültekin, “Sonrasında yalnızca 3 personel hakkında soruşturma izni verildi. Ancak Danıştay 1. Dairesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 9 çalışanı hakkında soruşturma izni çıkardı. Danıştay, ‘Bu kişiler kusurludur, soruşturma izni veriyorum.’ şeklinde karar verdi.” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık önünde eylem yapabiliriz”

Bağımsız mahkemelerin bu kişilerin yargılanmasını talep ettiğini ifade eden Gültekin, “Bu kişileri mahkeme önüne çıkaracak olan savcılık makamıdır. Talebimiz nettir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda üst düzey bir bakan yardımcısı dışında tüm personel hakkında soruşturma izni verilmiştir. Bu nedenle, tüm personelin derhal savcılık tarafından ifadelerinin alınmasını ve gözaltına alınarak tutuklanmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ile ilgili bazı meslektaşlarının Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu hatırlatan Gültekin, kendilerinin de savcıyla görüşerek dilekçelerini sunduklarını belirtti.

Gültekin, soruşturma izni verilen kişilere yönelik mevcut adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olduğunu savunarak, “Bu kişilerin delil karartma ihtimali var. Ayrıca bu şüpheliler hâlâ Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev yapıyor; bu nedenle görevlerinden uzaklaştırılmaları gerekiyor.” dedi.

Duruşmayla ilgili olarak savcıyla yaptığı görüşmeyi aktaran Gültekin, “Savcı, ‘Vicdanları rahatlatacak, adaleti sağlayacak bir karar verilecek. Soruşturma devam edecek ve adalet yerini bulacak.’ dedi. Bu sözler beni rahatlattı. Savcının bu ifadesine güveniyorum.” şeklinde konuştu.

Gültekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin görevde kalmaya devam etmeleri durumunda protesto başlatacaklarını belirterek, “Birkaç gün içinde muhtemelen tüm aile yakınlarımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önünde bekleyeceğiz. Kamuoyu, ciddi bir eylem başlattığımızı görecektir.” dedi.

“Kartalkaya asla ve asla Soma olmayacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeliyle ilgili İdare Mahkemesi’nin dosyayı yeniden incelemek üzere geri gönderdiğini belirten Gültekin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Onlarla ilgili soruşturma sürüyor. Eski valiler hakkında da soruşturmalar devam ediyor. Hepsinin takipçisi olacağız. Tek isteğimiz, evlatlarımızı kaybettik, başka evlatlar gitmesin. Bu olay toplumsal bir arınma sağlamalı. Artık herkes bilmelidir ki bu ülkede suç işleyen kim olursa olsun, devlet gerekeni yapacaktır. Hiç kimse bu tür olaylardan kurtulamayacak. Bunu herkes bilsin. Kartalkaya asla Soma gibi olmayacak. Bu olayların üzeri örtülmeyecek.”

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 21 Ocak’ta meydana gelen otel yangınında, Yüksel Gültekin’in çocukları Enes, Bilal, Rümeysa, gelini Sena ve torunları Yusuf Sinanettin, Muhammet Selim, Bekir Sadık Gültekin ile Sümeyye Güner’in de aralarında bulunduğu 78 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Göz At

Öğretmen Yazarlara 1 Milyon Baskı Müjdesi!

Kruvaziyer Turizmi İçin Liman Güçlendirilmeli

500 Bin Sosyal Konut Projesi Başlıyor!

Bolu Yangınında Bakanlık Yetkilileri İçin Tutuklama!

2026 Yılına Merhaba: Unutulmaz Yılbaşı Kutlamaları

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026
  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme! 31 Mart 2026
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı! 31 Mart 2026
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi! 31 Mart 2026
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması 31 Mart 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum