Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Zevk ve Hizmetin Kırılgan Dengesi
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Zevk ve Hizmetin Kırılgan Dengesi
Anasayfa » Blog » Zevk ve Hizmetin Kırılgan Dengesi
GÜNDEMÖzel HaberlerTURİZMYAZAR

Zevk ve Hizmetin Kırılgan Dengesi

NURETTIN İYİCE
Last updated: 19 Kasım 2025 11:01
NURETTIN İYİCE Published 19 Kasım 2025
Share
SHARE

Zevk ve Hizmetin Kırılgan Dengesi

 Nurettin İyice / Peninsula Gardens Hotel Genel Müdürü


Başka iş kollarında önemli başarılar elde etmiş bazı yatırımcılar turizm sektörüne adım attıklarında, yaptıkları otelleri sadece bir iş yatırımı olarak değil, aynı zamanda kendi kişisel beğenilerini ve başarı algılarını sergiledikleri bir alan olarak görme eğilimine girerler. Bu işletme sahiplerinin temel arzusu, çevreden ve sektörden sürekli olarak “Ne kadar güzel düzenlemeler yapmışsınız!”, “Ne kadar zevkli bir otel olmuş!” gibi övgü dolu sözler duymaktır. Bu kişisel tatmin arayışı, maalesef otelcilik operasyonunun pratik ve hızlı gerçekliğini göz ardı eden dekorasyon kararlarını beraberinde getirir.

İçindekiler
Zevk ve Hizmetin Kırılgan Dengesi Nurettin İyice / Peninsula Gardens Hotel Genel Müdürü


Bu bağlamda, bazı yatırımcıların lüks ve hassas zevklerini yansıtan, çok pahalı, el yapımı cam, porselen veya sanat eserleri gibi aksesuarlar tesise yerleştirilir. Bu tür objeler, ev ortamında temizliği ve korunması zor olsa bile kişisel kullanıma uygun olabilir; ancak yüzlerce misafirin yoğun trafiği olan ve hijyenin dakikalar içinde sağlanması gereken bir otele kesinlikle uygun değildir. Bu narin ve pahalı objeler, temizlik ve koruma açısından personelin omuzlarına ağır bir sorumluluk yükler.


Otelcilik personeli, Türk misafirperverliği temelinde, gönülden hizmet etmeyi amaçlayan bir mesleği icra eder. Ancak bazı işletme sahiplerinin bu hassas tercihleri yüzünden, mesailerinin büyük bir bölümü, misafire odaklanmak yerine, bu objeleri kırmama kaygısını yönetmekle geçer. Bu durum, hizmetin samimiyetini gölgeler. Sorun daha da derinleşir: Tesis, beklentinin altında performans sergiledikçe veya boş kaldıkça, bazı yatırımcılar sorunun kendi kişisel zevkleriyle yaptıkları verimsiz düzenlemelerde olduğunu fark etmekte zorlanırlar. Bunun yerine, doğal olarak, sorumluluğu doğrudan hizmeti sunan personele yükleme eğilimine girerler.


Bu durumun en üzücü sonuçlarından biri, bir kaza yaşandığında görülür. Bazı yatırımcılar, kendi zevkleri için operasyonel riski yükseltmişken, temizlik sırasında yanlışlıkla kırılan pahalı bir objenin bedelini, zaten asgari ücretle çalışan personelin karşılamasını bekler. Bu yaklaşım, çalışanın onurunu incitir, motivasyonunu düşürür ve sektördeki en değerli sermayemiz olan insan ilişkileri zeminini sarsar.


Unutulmamalıdır ki, Turist olmak başka, Turizmci olmak bambaşka bir şeydir. Gerçek bir turizmci, kişisel tatminini tesisin verimliliğinin ve personelin huzurunun önüne koymaz. Bir otelin başarısı, işletme sahibinin çevreden duyduğu “Ne kadar güzel!” övgülerinden değil, personelin gönül rahatlığıyla sunduğu güvenilir ve samimi hizmetten gelir. Personel güvende ve huzurluysa, en sade otel bile ruh kazanır; aksi takdirde, en pahalı objelerle dolu tesisler bile, kırık camlar ve üzgün yüzlerin olduğu soğuk yapılar olarak kalacaktır.

Göz At

Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme!

Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı!

Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi!

Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması

Türkiye Turizminde Yeni Stratejiler Belirlendi

TAGGED:HOTEL GAZETESİNurettin İyicePeninsulaGardens HotelTURİZMTurizm sektörü
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme! 31 Mart 2026
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı! 31 Mart 2026
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi! 31 Mart 2026
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması 31 Mart 2026
  • Türkiye Turizminde Yeni Stratejiler Belirlendi 30 Mart 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum