







Kış sezonunda Ankara-Kars hattında haftada üç gün sefer düzenleyecek olan Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan’a ulaştı. Tren, sabah saat 07.30’da Erzincan Tren Garı’na geldiğinde, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve yerel protokol üyeleri tarafından karşılandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, trenden inen öğrencilere Vali Aydoğdu ve diğer protokol üyeleriyle tanıştırdı.
‘TURİZMİN ÇEŞİTLİLİĞİNİ SERGİLEDİK’
Erzincan Tren Garı’ndaki karşılama etkinliğinde konuşan Boyraz, “2019’dan bu yana yaklaşık 80 bin vatandaşımızı büyüleyici bir rotada ağırladık. Bugünkü yolculuk, diğerlerinden farklı. Farklı üniversitelerden 42 öğrencimizle birlikteyiz. Bu benim için özel bir an. Şu an dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Erzincan’dayız. Burada 3 saat kalarak, ardından Kars’a devam edeceğiz. Turizmin yalnızca deniz ve kumdan ibaret olmadığını, tarih ve doğanın da önemli bir parça olduğunu gösteriyoruz. Anadolu’nun farklı yerlerinden, dereler, tepeler ve ovalar arasından geçen Doğu Ekspresi, 2 ay boyunca bu güzergahında seferlerine devam edecek” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin yolculukta yer almasının önemini vurgulayan Vali Hamza Aydoğdu, “Gençlerimizle aynı seviyede olmak ve onlarla aynı yolculuğu paylaşmak, gelenek ve göreneklerimizi, tarihimizle birlikte yaşayarak anlatmak bizim için çok değerli. Doğu Ekspresi’nin misafirlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Kentte yaklaşık 3 saat süresince tarihi ve doğal güzellikleri gezecek olan misafirlere, tren garında kurulan çadırlarda yöresel ürünlerden oluşan kahvaltılar ikram edildi.
1 MART’A KADAR DEVAM EDECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonunun ilk seferini Ankara’dan başlattı. Ankara-Kars güzergahında, Erzincan’da 2 saat 30 dakika, Erzurum’da 4 saat ve Kars’ta bir gece mola verecek olan tren, dönüş yolunda ise Erzincan İliç’te 3 saat, Divriği’de 2 saat 30 dakika ve Sivas’ta 3 saat konuklarının bölgeyi keşfetmeleri için bekleyecek. Her biri 10 kompartımanlı, 8 yataklı vagon ve bir yemek vagonundan oluşan tren, 1360 kilometrelik parkuru yaklaşık 33 saatte tamamlayacak. Yolculuk sırasında, karla kaplı dağlar ve vadilerden geçerek tarihi yapılar ve etkileyici manzaralar sunacak. Turistik Doğu Ekspresi, 1 Mart 2026’ya kadar turlarına devam edecek.








