Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirdiği dalışta, paletsiz kategoride 90 metre sınırını aşarak kadınlar dünya rekorunu kırdığı 600 metre uzunluğundaki Aynalıgöl Mağarası, sarkıt ve dikit oluşumları, doğal galerileri ve cenneti andıran berrak su birikintileri ile dikkat çekiyor. Mağaranın içinde yer alan ve yüzeyi ayna gibi yansıma oluşturan göl, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar arasında yer alıyor. Bu doğal yansıma, fotoğraf tutkunları için de büyüleyici bir çekim merkezi haline geliyor.
Doğal yapısını büyük ölçüde korumayı başaran Aynalıgöl Mağarası, dört mevsim boyunca ziyarete açık. Mağara, hem doğa yürüyüşü yapanlar hem de alternatif turizm rotaları arayan turistler için sıkça tercih edilen bir yer konumunda. Ziyaretçi sayısındaki artış, bölgenin doğa turizmi potansiyelinin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü gösteriyor.
GÖLÜN YANSIMASI ZİYARETÇİLERİ HAYRAN BIRAKIYOR
Mağaranın doğal güzelliklerini vurgulayan ziyaretçilerden Mahmut Ünlü, “Mağara toplamda 251 merdivene sahip. İçeride sadece yarasaların yaşadığı bir ekosistem mevcut. Mağaranın sonuna ulaştığımızda ise harika bir göl ile karşılaşıyoruz. Bu göl, muhteşem bir yansıma veriyor. Ziyaretçilerimiz yansımadan dolayı bazen gölü fark edemiyor. Tüm ziyaretçilerimizin bu güzelliği görmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)
Erhan ZOBU/AYDINCIK (Mersin), (DHA)
GÜNCELLENME








