Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Aliya İzzetbegoviç İçin Anma Konseri Yapıldı
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Aliya İzzetbegoviç İçin Anma Konseri Yapıldı
TURİZM

Aliya İzzetbegoviç İçin Anma Konseri Yapıldı

AI Editör
Last updated: 13 Ocak 2026 23:30
AI Editör Published 13 Ocak 2026
Share
SHARE

İlim Yayma Vakfı tarafından gerçekleştirilen ‘Aliya 100 Yaşında Özgürlüğe Kaçışım Senfoni Konseri’, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aliya İzzetbegoviç’in doğumunun 100. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen bu etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İzzetbegoviç’in ailesi, Bosna Hersek’ten gelen misafirler, akademisyenler ve sanat dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Bosna Hersekli besteci ve orkestra şefi Prof. Emir Mejremic’in eserine dayanan ‘Özgürlüğe Kaçışım’ adlı senfonik şiir, İzzetbegoviç’in ‘Özgürlüğe Kaçışım’ adlı eserinden ve yaşamından esinlenerek sahneye konuldu. Konser, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde ve Şef Emir Mejremic’in yönetiminde icra edildi. Etkinlik, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ın orkestra şefi Prof. Emir Mejremic’e plaket takdimiyle sona erdi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

‘ALİYA İZZETBEGOVİÇ’İ EN İYİ ANLATAN KAVRAMLARDAN BİRİ DOĞALLIKTIR’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasında Aliya İzzetbegoviç’in ‘Özgürlüğe Kaçışım’ eserinde hayatın anlamını bulma vurgusunu ön plana çıkardı. Bu yaklaşım, derin bir düşünceyi ve insanları gerçek amaçlarına odaklanmaya davet eden bir mesajı içeriyor. Ersoy, doğallığın Aliya’nın düşünce dünyasında önemli bir yer tuttuğunu, insanı kısıtlayan her türlü ideolojik yargıya karşı durduğunu belirtti. Aliya’nın eserlerinde doğallığın öneminin görüldüğünü ifade eden Bakan Ersoy, insanın doğal yapısına uygun bir yaşam sürmesinin gerekliliğini vurguladı.

‘40 YILLIK KOMŞULAR BİR GECEDE EN VAHŞİ SALDIRILARIN PARÇASI HALİNE GELDİ’

Bakan Ersoy, Aliya’nın zor zamanlarda fıtratını inkar etmemesi gerektiği mesajını verdiğini dile getirdi. Bombaların yağdığı bir dönemde ahlaki duruşunu koruyarak insanlık onurunu ayaklar altına alan saldırılara karşı direniş gösterdiğini aktardı. 40 yıllık komşuların bir gecede en vahşi saldırıların hedefi haline geldiğini vurgulayan Ersoy, bu dönemde Aliya’nın ilkelerinden ve ahlakından taviz vermeden özgürlüğün destanını yazdığını söyledi.

‘BU SENFONİNİN ÇOK DERİN ANLAMLAR TAŞIDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Aliya’ya ait sözlerin onun ahlaki duruşunun en somut ifadeleri olduğunu belirtti. Aliya’nın hayatı boyunca pek çok zorlukla karşılaştığını, ancak asla başını öne eğmediğini ve düşüncelerini susturmadan özgürlük için savaştığını ifade etti. Bugün, onun sesi yalnızca Balkanlar’da değil, dünya genelinde yankı bulduğunu aktararak, Aliya İzzetbegoviç’in fikirlerinin birçok topluma örnek olmaya devam ettiğini söyledi. Etkinliğin, ‘Özgürlüğe Kaçışım’ adlı eserinden esinlenen senfoninin derin anlamlar taşıdığına inandığını belirtti.

‘BU BULUŞMA YALNIZCA BİR ANMA DEĞİL, SORUMLULUKLA KURULAN DÜŞÜNCE BULUŞMASIDIR’

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, “Aliya İzzetbegoviç’in hayatını, fikirlerini ve insanlık onuruna dayalı mücadelesini anmak amacıyla toplandık. Bu buluşma, yalnızca bir anma değil, sorumluluk ve gelecekle kurulan bir düşünce buluşmasıdır” dedi.

‘ALİYA İZZETBEGOVİÇ AHLAKİ TUTARLILIĞIYLA ÖNE ÇIKMIŞ, FİKİR İNSANI OLARAK HATIRLANMALIDIR’

Erdoğan, Aliya İzzetbegoviç’in bağımsız Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olmasının yanı sıra ahlaki tutarlılığıyla öne çıkan bir fikir ve vicdan insanı olduğunu ifade etti. O, siyaseti güç ve çıkar ekseninde değil, adalet, sorumluluk ve insan onuru ekseninde tanımladığını vurguladı. Gerçek mücadelenin yalnızca cephede değil, insanın kendi vicdanında başladığını belirtti.

Göz At

Buzullar Erimekte, Özel Yasa Şart!

Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele

Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu

İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor!

Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Buzullar Erimekte, Özel Yasa Şart! 2 Nisan 2026
  • Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele 2 Nisan 2026
  • Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu 2 Nisan 2026
  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor! 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum