Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor
Anasayfa » Blog » Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor
ETKİNLİKGÜNDEMÖzel HaberlerTURİZM

Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor

Hotel Gazetesi
Last updated: 5 Nisan 2026 03:20
Hotel Gazetesi Published 5 Nisan 2026
Share
SHARE

Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında: Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor

Rize ve Artvin’in turizm potansiyelini uluslararası vitrine taşıyacak Kaçkar Turizm Fuarı’nın İstanbul lansmanı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz’in eşsiz doğasını, kültürünü ve turizm potansiyelini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Kaçkar Turizm Fuarı, İstanbul’da düzenlenen basın lansmanıyla sektör temsilcilerinin gündemine güçlü bir giriş yaptı. 17-18 Nisan 2026 tarihlerinde Rize Merkez Çay Çarşısı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek fuarın tanıtım toplantısı, Vadi İstanbul Radisson Collection Hotel’de yoğun katılımla düzenlendi.

Toplantıya Rize Vali Yardımcısı Abdullah Kurt, Artvin Vali Yardımcısı Dilara Şenoğlu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Öksüz, Rizem Kültür Turizm Derneği Başkanı Burak Avcı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) yetkilileri, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyeleri, sektör paydaşları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Rize Vali Yardımcısı Kurt: “Fuar, turizmin geleceğine yön verecek”

Rize Vali Yardımcısı Abdullah Kurt, konuşmasında Rize’nin doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle dünya turizmi açısından önemli bir destinasyon olduğunu vurguladı.

Kurt, Kaçkar Turizm Fuarı’nın yalnızca bir tanıtım etkinliği olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Eşsiz doğası, uçsuz bucaksız yaylaları ve köklü kültürel zenginliğiyle Rize, bugün dünya turizminde parlayan bir yıldızdır. Bu potansiyeli daha görünür kılmak ve sürdürülebilir bir anlayışla tanıtmak adına profesyonelleri, yatırımcıları ve akademisyenleri bir araya getiren güçlü bir buluşmaya imza atıyoruz. Kaçkar Turizm Fuarı, sadece bir organizasyon değil; bölge turizminin geleceğine yön verecek fikirlerin ve kalıcı iş birliklerinin filizleneceği bir merkezdir. Tüm misafirlerimizi, Rize-Artvin Havalimanı’nın sunduğu konforla yaylalarımızda doğayı solumaya ve Karadeniz’in kadim kültürünü yerinde deneyimlemeye davet ediyoruz.”

Artvin Vali Yardımcısı Şenoğlu: “2026-2030 vizyonuyla sürdürülebilir turizm”

Artvin Vali Yardımcısı Dilara Şenoğlu, fuarın bölgenin ortak turizm vizyonunu ortaya koyan stratejik bir platform olduğunu ifade etti.

Şenoğlu, Artvin ve Rize’nin rekabetten ziyade iş birliğiyle büyüyen iki güçlü destinasyon olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Kaçkar Turizm Fuarı, bölgemizin doğal, kültürel ve tarihi mirasını dünyaya açan, ortak turizm vizyonumuzu geleceğe taşıyan stratejik bir platformdur. Artvin ve Rize, rekabetten ziyade iş birliğiyle büyüyen, birbirini kusursuz şekilde tamamlayan iki güçlü destinasyondur. 2026-2030 turizm planımız doğrultusunda; doğa sporlarından gastronomiye kadar geniş bir yelpazede turizmi yılın tamamına yaymayı, konaklama süresini ve ziyaretçi memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Yeni havalimanımızın sağladığı ulaşım kolaylığıyla, yerel değerlerimizi koruyarak sürdürülebilir bir kalkınma modelini hayata geçiriyoruz.”

Rize Belediyesi’nden gastronomi ve altyapı vurgusu

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Öksüz, turizmin gelişimi için şehirde yürütülen altyapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çekti.

Öksüz, yerel ekonomiyi destekleyen sosyal tesis projelerinin yanı sıra gastronomi alanındaki çalışmaları da anlatarak şunları söyledi:

“Yöresel tariflerimizin kayıt altına alınması sürecini titizlikle sürdürüyoruz. Turizmi kültürel ve fiziksel projelerimizle destekliyoruz.”

### Burak Avcı: “Bölgenin en kapsamlı turizm buluşması”

Rizem Kültür Turizm Derneği Başkanı Burak Avcı, Kaçkar Turizm Fuarı’nın yaklaşık üç yıllık bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirildiğini ve bölge için önemli bir ilk olduğunu ifade etti.

Avcı, organizasyonun kapsamına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Fuarda yaklaşık 150 seyahat acentesi ve konaklama tesisi yer alacak. 16 ülkeden davet ettiğimiz acentelerle gerçekleştireceğimiz B2B buluşmalarla bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bine yakın sektör profesyonelini ağırlayacağımız bu organizasyon, bölge turizminin gelişimi için hayati bir iş birliği platformu olacaktır.”

“Discover Kaçkar” stratejisiyle uluslararası tanıtım

Rize ve Artvin Valilikleri himayesinde düzenlenecek olan fuar, “Discover Kaçkar” turizm stratejisi kapsamında hayata geçiriliyor.

17-18 Nisan 2026 tarihlerinde Çay Çarşısı’nda gerçekleştirilecek organizasyonun programında;

  • etkinlik sokağı
  • ulusal ve uluslararası spor turizmi tanıtımları
  • sürdürülebilir turizm temalı paneller

gibi birçok etkinlik yer alacak.

Bölge turizmi için yeni iş birlikleri hedefleniyor

Lansmana turizm sektörünün önemli temsilcileri de katılım gösterdi. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu’ndan Gürkan Özcan, Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve All Seasons Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topaloğlu ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Mehmet Ali Tuna da toplantıda yer aldı. Sektör temsilcileri, Kaçkar Turizm Fuarı’nın Doğu Karadeniz’in uluslararası turizm pazarındaki görünürlüğünü artıracak önemli bir buluşma noktası olacağına dikkat çekti.

Doğa, kültür ve gastronomi turizmine odaklanan Kaçkar Turizm Fuarı, Doğu Karadeniz’in turizmde dönüşüm sürecine ivme kazandırmayı hedefliyor. Organizasyonun, yatırımcıların ilgisini bölgeye çekerek ekonomik kalkınmayı güçlendirmesi ve uluslararası ölçekte kalıcı iş birliklerinin kurulmasına zemin hazırlaması bekleniyor.

Basın Sponsoru: Hotel Gazetesi

Hotel Gazetesi olarak, bölgenin turizm potansiyelini dünyaya tanıtmayı amaçlayan bu önemli organizasyonda basın sponsoru olarak yer almaktan büyük onur duyduğumuzu belirtir; Doğu Karadeniz turizminin gelişimine katkı sağlayacak her türlü çalışmayı desteklemeye devam edeceğimizi ifade ederiz.

Göz At

İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı

Seyahat Ekosisteminin En Kapsayıcı Durağı Uzakrota, Sezonu İstanbul Buluşmasıyla Açtı

Turizmde Belirsizlik Yeni Normalimiz mi?

Antalya’nın 144. Yılı: Ekonomi ve Ödüller Buluştu

Alanya’da Festival Takvimi Hareketlendi: Dört Mevsim Süren Deneyim Jolly Ayrıcalığıyla Keşfediliyor

TAGGED:Abdulkadir ÖksüzAbdullah KurtArtvinArtvin ValiliğiBurak AvcıÇay ÇarşısıDilara ŞenoğluDiscover Kaçkardoğa turizmiDoğu Karadeniz turizmiDr. Elif Balcı FisunoğluGastronomi TurizmiGürkan ÖzcanKaçkar Turizm FuarıKaradeniz TurizmiMehmet Ali TunaMustafa TopaloğlurizeRize ValiliğiRizem Kültür Turizm Derneğispor turizmiTGAturizm fuarıTÜRSAB
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı 5 Nisan 2026
  • Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor 5 Nisan 2026
  • Seyahat Ekosisteminin En Kapsayıcı Durağı Uzakrota, Sezonu İstanbul Buluşmasıyla Açtı 5 Nisan 2026
  • Turizmde Belirsizlik Yeni Normalimiz mi? 4 Nisan 2026
  • Antalya’nın 144. Yılı: Ekonomi ve Ödüller Buluştu 3 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum