ULUSLARARASI DESTİNATİON WEDDİNG CONFERENCE – B2B NETWORKİNG EVENT’İN ÜÇÜNCÜSÜ YAVRU VATAN KIBRIS’TA GERÇEKLEŞİYOR

ALİYE ÜÇBAŞ
Posted on Nisan 18, 2023, 5:56 pm
3 mins

TravelShop Turkey’in 17-20 Nisan tarihleri arasında Concorde Luxury Resort’ta düzenlediği Uluslararası Destinasyon Düğünü Konferansı & B2B Networking Etkinliği için start verildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TravelShop Turkey CEO’su Murtaza Kalender, 3’üncüsünü gerçekleştirdikleri etkinliğin 2024 yılında İstanbul ya da Kıbrıs’ta yeniden yapılacağını müjdeledi.

TravelShop Turkey, IADWP, TGA, THY, GEWC, Cyprus Global ve Concorde Luxury Resort iş birliği 50 ülkeden 300’e yakın düğün profesyonellerinin yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kalender, dünyada 400 milyar dolar gelir hacmine sahip düğün turizminden Türkiye’nin hak ettiği payı alamadığının altını çizerek, bunun önündeki en büyük engelin yüksek uçak biletleri ve vize kaynaklı olduğunu belirterek şunları kaydetti:’‘Türkiye’ye Hindistan’dan gelenler yaklaşık 300 dolara yakın vize parası ödüyor. Dolayısıyla düğün turizmini kaçırıyor. Oysa Asya Pasifik’te olan birçok ülke Hindistan’a vizeyi kaldırdı. Elektronik vize yaptı. Rakip ülkeler elektronik vize ile gidiyorsa tercih nedeni oluyor. Biz bireysel olarak tanıtım yapıyoruz ama ülkemiz bize vize kolaylığını sağlamalı. 300 dolar olmasın da 100 dolar olsun.”

5 yıllık bir hedef planından bahseden başarılı turizmci “Türkiye ilk 10’da yok. İlk 20’de de yok! Hedefimiz, ülkemizin 5 yılda ilk 10’a girmesini sağlamak’’ diye belirtti.

”TÜRKİYE TURİZMİ 81 İLDE 12 AYA YAYILMALI”

Kalender, Türkiye’de Antalya, Bodrum, İstanbul ve Kapadokya’nın düğün destinasyonu olarak ön planda olduğunu belirterek, yeni düğün destinasyonları olması gerektiğinin altını çizerek Mardin, Trabzon ve Giresun’un da görünür olması gerektiğini savundu. Hedeflerine değin açıklama yapan başarılı turizmci, Türkiye turizminin 81 ilde 12 aya yayılması için turizm dallarının çeşitlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini aktardı.

Dünyada Dubai’nin hızlı bir gelişim ivmesine sahip olduğunu belirten Kalender,  “Ekoturizmden sonra 20 yılda büyüyen iki büyük sektörden biriyiz. Bu sebeple uluslararası fuarlarda tanıtıma ağırlık vermeliyiz’’ dedi.

”KKTC’NİN EN BÜYÜK AVANTAJI VİZE SORUNU OLMAYIŞI

Kalender, Uluslararası Destinasyon Düğünü Konferansı & B2B Networking Etkinliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni lüks etkinliklerin merkezi haline getirmek istediklerini sözlerine ekleyerek, Kıbrıs’ın en büyük avantajının vize sorunu olmayışı olduğunu aktardı. Kalender, her iki ülke için de çalışmaları sürdüreceklerinin sinyalini verdi.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.