İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen Turizm Fuarı, Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde açıldı. İki gün sürecek olan fuarda, turizm sektöründeki yenilikler tartışılacak. Etkinlikte konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı, “2024 yılı itibarıyla turizm sektörüne 1 milyar dolar kaynak aktaracağımızı taahhüt ettik. Sektörün ihtiyaçlarına kaynak sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Fuar, Türk ve uluslararası 35 ülkeden 15 binden fazla turizm profesyoneline ev sahipliği yaparken, ana sponsorluğunu İş Bankası üstlendi. Yılmaz, açılışta turizmin Türkiye’nin ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimi için büyük bir ekosistem olduğunu belirtti ve ülkenin turizm potansiyeline dikkat çekti.
Fuarın amacı, Türkiye ve dünya genelindeki turizm profesyonellerini bir araya getirerek yeni iş birlikleri ve fırsatlar oluşturmak, ayrıca yeni ürün ve hizmetleri tanıtmak için geniş bir platform sunmaktır. Fuarda düzenlenecek seminerlerle sektör profesyonellerine yeni perspektifler aktarılacak.
Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Dream Project CEO’su, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı, TGA Genel Müdür Yardımcısı ve diğer önemli isimler katıldı.
Yılmaz, konuşmasında geçen yıl turizm gelirlerinin 55 milyar dolara, turist sayısının ise 56,7 milyona ulaştığını ifade ederek, sektörün farklı dinamiklerine uyum sağlamanın önemine vurgu yaptı. “Sektörümüzün dönüşümünde birlikte hareket etmek, global rakipler karşısında güçlenmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yılmaz, İş Bankası’nın 100. yıl kutlamaları vesilesiyle turizm sektörüne desteklerinin devam edeceğini açıklayarak, 2024 yılı itibarıyla 1 milyar dolar kaynak aktarımını taahhüt etti. Ayrıca, sektöre yönelik ihtisas birimi kurduklarını duyurdu.
Bu birimin, finansal çözümler sunarak turizm ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını belirten Yılmaz, Antalya’da açılan Türkiye’nin ilk Turizm İhtisas Şubesi hakkında bilgi verdi. Tarihi ve kültürel mirasın korunması için yürütülen projelere de dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, fuarın geleceği hakkında yaptığı değerlendirmelerde, İstanbul’un turizm alanındaki güçlü konumuna vurgu yaptı. “Hedefimiz, dünyanın en büyük ilk 3 turizm fuarından biri olmak” diyerek, İstanbul’un turizm stratejisinin önemini paylaştı.
Başkan, son zamanlarda otellerin doluluk oranının artmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, sürdürülen dijital çalışmaların önemine dikkat çekti. “Daha yüksek nitelikli bir turizm anlayışına geçmek, şehirimizin değerini artıracaktır” açıklamasında bulundu.








