Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: 2024 Seyahat Raporu: Gençler İklim Dostu Seçiyor
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » 2024 Seyahat Raporu: Gençler İklim Dostu Seçiyor
TURİZM

2024 Seyahat Raporu: Gençler İklim Dostu Seçiyor

AI Editör
Last updated: 15 Kasım 2024 08:35
AI Editör Published 15 Kasım 2024
Share
SHARE
07 Kasım 2024
Küresel Seyahat Raporu WTM Londra’da açıklandı: Ortadoğu en hızlı büyüyen pazar

WTM 2024 Küresel Seyahat Raporu, gezginlerin tercihleri ile ilgili önemli değişimler olduğunu ortaya koymuştur. Küresel düzeyde turistlerin yaklaşık %29’u, son bir yıl içinde aşırı hava koşullarından etkilenen destinasyonlara seyahat etme konusunda temkinli davranmıştır. Bu durum, iklim değişikliklerinin gezginler üzerindeki etkilerinin artmakta olduğunu göstermektedir.

Genç gezginler, özellikle Z kuşağında yer alan 18-34 yaş arasındaki bireylerin %43’ü, aşırı hava olaylarına maruz kalan destinasyonlardan uzak durmayı tercih etmektedir. Bu tercihlerin ardında, iklimsel risklere karşı artan endişelerin yattığı anlaşılmaktadır.

İklim değişikliği ve buna bağlı olarak aşırı hava olaylarının sıklığındaki artış, turistlerin tatil yerlerini seçme biçimlerini de etkilemiştir. Seyahat trendlerindeki bu değişimi incelemek üzere “açık hava günleri” kavramı öne çıkmaya başlamıştır. Açık hava günleri, dış mekan aktiviteleri için uygun ve konforlu günler olarak tanımlanmaktadır.

Maceracı ruhun iklim bilinci ile birleşmesi, seyahat markalarının da bu yeni beklentilere uyum sağlaması gerektiğini göstermektedir. Sürdürülebilir turizm seçenekleri ve iklime dayanıklı destinasyonlar, gelecekteki seyahatlerin kalbinde yer alacaktır.

WTM Londra 2024 Küresel Seyahat Raporu, küresel düzeyde uluslararası seyahatlerin 2024 yılında 2019 seviyelerini aşarak 1,5 milyar gecelik varışla yeni bir rekor kıracağını öngörmektedir. Buna rağmen, gezginlerin tercihlerindeki değişim sürmektedir; yani %29’luk bir kesim hala aşırı hava koşullarından etkilenen bölgelerden uzak durmayı tercih etmektedir.

Raporda öne çıkan rakamsal bulgular:

Küresel uluslararası seyahatlerin 2024 yılında 1,5 milyarı aşarak rekor kıracağı bildirilmiştir. Seyahat harcamalarının, tüketici harcama yüzdesi itibarıyla %8,8 seviyesine çıkması beklenmektedir ki bu, 2010-2019 yılları arasındaki ortalamanın %8,2 olduğu göz önüne alındığında önemli bir artışı temsil etmektedir.

Ayrıca, uluslararası seyahatlerde otellerde kalış süresinin 2019’a kıyasla %12 oranında artacağı tahmin edilmektedir. Bu artış, önceki on yıldaki %8’lik düşüşü telafi edecek bir durumdadır. Boş zaman seyahatlerinin önemi ise hâlâ devam etmektedir.

İş seyahatlerinde ise durum farklılık göstermektedir; uluslararası iş ziyaretlerinin hacminin pandemiden önceki seviyelerin %6 altında kalması, sektördeki dönüşümün bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Gecelemelerin ise bu seviyelerin altında kalması, iş seyahatlerinin geri dönüşünde hala zorluklar olduğunu göstermektedir.

Göz At

Hükümlülere 24 Milyon Yayın Erişimi Sağlandı!

Buzullar Erimekte, Özel Yasa Şart!

Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele

Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu

İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Hükümlülere 24 Milyon Yayın Erişimi Sağlandı! 2 Nisan 2026
  • Buzullar Erimekte, Özel Yasa Şart! 2 Nisan 2026
  • Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele 2 Nisan 2026
  • Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu 2 Nisan 2026
  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum