Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Tokyo-İstanbul Uçuşları Başladı: Uçuşlar Haftada 3 Gün
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Tokyo-İstanbul Uçuşları Başladı: Uçuşlar Haftada 3 Gün
TURİZM

Tokyo-İstanbul Uçuşları Başladı: Uçuşlar Haftada 3 Gün

AI Editör
Last updated: 18 Şubat 2025 03:19
AI Editör Published 18 Şubat 2025
Share
SHARE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 12 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Japonya merkezli All Nippon Airways (ANA) hava yolu şirketinin Tokyo’dan İstanbul’a direkt uçuşlara başladığına dair yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Bu önemli gelişme, özellikle uluslararası seyahat eden yolcular için yeni bir alternatif sunarken, Türkiye’nin havacılık alanındaki rekabet gücünü artırmayı da hedefliyor.

Bakan Uraloğlu, ANA’nın Tokyo Haneda Havalimanı ile İstanbul Havalimanı arasındaki seferlerin haftada 3 gün, yani pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri gerçekleştirileceğini belirtti. Bu yeni uçuşların, özellikle Asya-Pasifik bölgesinde Türkiye’nin erişilebilirliğini artıracağı öngörülüyor. Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın toplamda hizmet verdiği hava yolu şirketi sayısının 111’e ulaşmasının, bu tür uluslararası seferlerin artışında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Uraloğlu, açıklamalarında ANA’nın Türk Hava Yolları’nın ardından Tokyo ile İstanbul arasında uçuş gerçekleştiren ilk hava yolu şirketi olduğuna dikkat çekti. Bu durumun, İstanbul Havalimanı’nın mevcut uluslararası havayolu ağındaki önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Havalimanının, uluslararası düzeyde havayolu şirketleri için cazibe merkezi olmayı sürdürdüğünü dile getiren Uraloğlu, bu seferlerin Türkiye’nin havacılık sektörüne katkı sağlarken, aynı zamanda ekonomiye de olumlu yansımaları olacağına inandığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, bu yeni seferlerin, Türkiye’nin stratejik konumu nedeniyle yarattığı avantajlardan da bahsetti. İstanbul Havalimanı’nın, özellikle Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi görmesi, uluslararası havacılıkta Türkiye’nin prestijini artırdığı gibi, ekonomik ve ticari ilişkileri de güçlendirecektir. Uraloğlu, Türkiye’nin havacılıktaki bu büyüme hamlesinin, seyahat eden yolcular açısından daha fazla seçenek sunacağını ve rekabetin arttığı bir ortamda hizmet kalitesinin de yükseleceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun duyurduğu ANA’nın Tokyo’dan İstanbul’a başlattığı direkt uçuşlar, yalnızca seyahat eden yolcular için değil, aynı zamanda Türk havacılık sektörünün uluslararası alandaki pozisyonunu güçlendirmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Türkiye’nin uluslararası havacılıkta daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacak bu tür gelişmeler, ülkenin genel ekonomik büyümesine de katkı sağlayacaktır.

Göz At

Antalya’nın 144. Yılı: Ekonomi ve Ödüller Buluştu

Alanya’da Festival Takvimi Hareketlendi: Dört Mevsim Süren Deneyim Jolly Ayrıcalığıyla Keşfediliyor

Ankara Kitap Fuarı, Edebiyat Şöleni Başladı!

Hükümlüler Aşçılık Eğitimiyle Yeni Bir Hayata Başlıyor

Nemrut Dağı’nda Heyelan: Ulaşım Kesildi!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Antalya’nın 144. Yılı: Ekonomi ve Ödüller Buluştu 3 Nisan 2026
  • Alanya’da Festival Takvimi Hareketlendi: Dört Mevsim Süren Deneyim Jolly Ayrıcalığıyla Keşfediliyor 3 Nisan 2026
  • Ankara Kitap Fuarı, Edebiyat Şöleni Başladı! 3 Nisan 2026
  • Hükümlüler Aşçılık Eğitimiyle Yeni Bir Hayata Başlıyor 3 Nisan 2026
  • Nemrut Dağı’nda Heyelan: Ulaşım Kesildi! 3 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum