Bitlis’te düzenlenecek olan ‘Bitlis Gençlik Festivali ve Kitap Fuarı’ için ilk değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Valilik toplantı salonunda yapıldı ve burada Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Vali Yardımcısı Onur Aykaç, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ergin Güven ile Şube Müdürü Metin Çoban ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış bir araya geldi.
Vali Karakaya, baharın gelişi ile birlikte kente canlılık katma amacında olduklarını ifade etti. Önümüzdeki hafta kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ün Gençlik ve Spor Bayramı’na da vurgu yaparak, “Bu özel günü gençlerimizle birlikte geçirmek istiyoruz. Bayram etkinlikleri çerçevesinde, il merkezimiz ve tüm ilçelerde gençleri teknoloji, bilim, sanat ve kültür temalı faaliyetlerle buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. Bitlis Gençlik Festivali’nin 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.
Etkinlikler hakkında bilgi veren Vali Karakaya, “60 çadırda çeşitli aktiviteler sunacağız; 3D yazıcılar, robotik kodlama atölyeleri ve insansız denizaltı gibi etkinlikler yer alacak. Ayrıca AFAD, emniyet ve jandarma tarafından desteklenen etkinlik TIR’ları da festivalde bulunacak. Tüm gençlerimizi ve ilgilileri bu heyecan verici etkinliğe davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra, 19 Mayıs günü saat 13.00’de başlayacak olan Bitlis Kitap Fuarı’nın da açılışına dikkat çekti. Kitap fuarının 19-25 Mayıs tarihleri arasında süreceğini duyurdu.
Fuara katılacak 100’den fazla yazar ve yaklaşık 120 yayınevi olacağını belirten Vali Karakaya, özellikle öğrenciler, gençler, eğitim camiası ve Bitlis halkını Mevlana Parkı’nda gerçekleştirilecek fuara davet etti. Fuarda, Hayati İnanç, Nurullah Genç, Hatice Kübra Tongar, Tufan Gündüz ve Şule Köklü gibi ünlü yazarların yer alarak imza günleri düzenleyeceği aktarıldı. Vali Karakaya, bu önemli organizasyonların hayata geçirilmesinde destek veren kuruluşlara ve özellikle Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, Bitlis’in tarihi ve kültürel değerleriyle birlikte gençler ve halkın mutluluğunu artırmayı hedeflediklerini vurguladı.








