Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Kurban Bayramı’nda Ege’ye Yoğun İlgisi!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Kurban Bayramı’nda Ege’ye Yoğun İlgisi!
TURİZM

Kurban Bayramı’nda Ege’ye Yoğun İlgisi!

AI Editör
Last updated: 10 Haziran 2025 13:21
AI Editör Published 10 Haziran 2025
Share
SHARE
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kurban Bayramı tatilinin turizm sektörü açısından oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. İşler, bayramın özellikle ikinci ve üçüncü günlerinde doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını açıkladı.

Mehmet İşler, bayram tatilinin ardından sektördeki gelişmeleri değerlendirdi. Kurban Bayramı boyunca beklenen doluluk oranlarının başarıyla yakalandığını ifade eden İşler, “Kapadokya, Antalya, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Gümüldür, Selçuk, Pamucak, Seferihisar ve özellikle Çeşme, Alaçatı, Foça ve Ayvalık gibi lokasyonların öne çıktığı yerler arasında olduğunu” belirtti. Ege kıyılarının tatilin en hareketli dönemini yaşadığını vurguladı. Alaçatı, İzmir Çeşme ve Foça bölgesinde bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde doluluk oranlarının yüzde 100 ve birinci ile dördüncü günlerde ise yüzde 90 seviyelerine ulaştığını aktardı. Genel olarak toplamda ise yüzde 95 doluluk oranı gözlemlendi. Diğer bölgelerde de doluluk oranları yüzde 90-95 aralığında gerçekleşti. Kurban Bayramı’nın sektörde yarattığı canlılığın oldukça etkili olduğunu kaydetti.

‘TATİL 9 GÜN OLSAYDI DEDİRTTİ’

İşler, turizm sektörünün 60’tan fazla yan sektörü beslediğini vurgulayarak, “Bayram tatilinin daha uzun olmasını dile getiren birçok kişi oldu. Eğer tatil 9 gün olsaydı, bu bereket uzun bir süre devam ederdi ve tüm sektörler fayda sağlardı. Sonuç olarak, yalnızca 4 gün süren tatil büyük bir ilgi gördü. Ancak bu sürenin en büyük olumsuz etkisi, şehirden çıkış ve dönüşlerde yaşanan yoğun trafik sorunlarıydı. İyi bir tatil geçiren vatandaşlar, dönüş yolunda sıkıntılarla karşılaştı. Örneğin, Çeşme’den İzmir’e dönüşte 4 saat gibi süreler yaşanırken, İstanbul’a dönüşlerde 3-5 saatlik gecikmelere rastlandı. Aynı gün ve saatte yapılan dönüşlerin yarattığı trafik karmaşası, bayramın keyfini olumsuz yönde etkiledi.” şeklinde konuştu.

‘EN ÇOK İLGİ GÖREN BÖLGEMİZ, EGE OLDU’

Mehmet İşler, Ege Bölgesi’nin bu yıl en fazla ilgi çeken yer olduğunu belirtti. “Bölgedeki konaklama seçeneklerinin geniş bir yelpazeye sahip olması ve herkes için uygun tatil alternatiflerinin bulunması nedeniyle büyük bir ilgi gördü. Ayrıca, havaların uygun geçmesi, insanların keyifli bir Kurban Bayramı geçirmelerinde etkili oldu. Gelecek yıllarda ve özellikle 2026 yılında, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak uygulanmasını umuyoruz, bu sayede insanlar güzel havalardan daha fazla yararlanabilir.” dedi.

‘KURBAN BAYRAMI’NI YÜZDE 15 ARTIŞLA KAPATTIK’

2025 yılı sonuna kadar 65 milyon turist ve 64 milyar dolarlık gelir hedefinin gerçek olabileceğini söyleyen İşler, “Bu dönemde yabancı turist sayısında beklenen artışlar yaşandı. Kurban Bayramı, geçen yıla göre yüzde 15 oranında bir büyüme gösterdi. Ardından Yortu Bayramı adını verdiğimiz bayram geliyor ve bu bayramla birlikte yurtdışı rezervasyonlarında bir artış gözlemleniyor. Türk turizmi, artık kırılganlık eşiğini aşarak, sadece basit bir sektör olmanın ötesine geçmiş ve dünya genelinde en iyi beş sektör arasında yer almıştır.” ifadelerini kullandı.

Göz At

Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu

Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı!

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ

İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu 6 Nisan 2026
  • Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı! 6 Nisan 2026
  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026
  • SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ 5 Nisan 2026
  • İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum