Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Antalya’da Kaçak Yapıya Direniş ve Yıkım Arbede!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Antalya’da Kaçak Yapıya Direniş ve Yıkım Arbede!
TURİZM

Antalya’da Kaçak Yapıya Direniş ve Yıkım Arbede!

AI Editör
Last updated: 27 Haziran 2025 00:03
AI Editör Published 27 Haziran 2025
Share
SHARE

Bugün sabah saatlerinde Aksu ilçesinin Kemerağzı Mahallesi’ndeki Kundu oteller bölgesinde, yerel belediye ekipleri, Mülkiye Müfettişliği ve Antalya Valiliği’nin direktifleri doğrultusunda yıkım işlemlerine başladı. Bölgedeki güvenliği temin etmek amacıyla, polis ve zabıta ekipleri de operasyona katıldı.

Ancak, işletmeciler yıkım kararının turizm sezonunun bitiminden sonra uygulanmasını talep ederek, belediye ekiplerine karşı direnç göstermeye başladılar. Ekipler, iş yerlerinin boşaltılmasını isterken, bazı işletmeciler iş makinelerinin önüne yatarak yıkımı durdurmaya çalıştı.

Bu esnada, bazı kişiler iş makinelerine yaklaşarak müdahalede bulunmaya çalıştı. Bir işletme sahibi, kendi canına kıymaya teşebbüs ettiği sırada güvenlik güçleri duruma müdahale etti. Uyarılara rağmen gitmeyen kalabalığa, polis biber gazı ve TOMA ile karşılık verdi.

Olay yerine, çok sayıda çevik kuvvet ekibi yönlendirilirken, kısa süreli bir arbede yaşandı. Yapılan müdahalenin ardından yıkım işlemleri iş makineleri ile devam etti.

‘3 AY DAHA İDARE EDEBİLİRLERDİ’

Yıkımın turizm sezonunda yapılmasına itiraz eden işletme sahibi Emin Şen, “Bu yıl yıkım olmayacağını söylediler. Benim ruhsatım var, ancak bazı işletmelerin yok. ‘Şu anlık yıkım çözüldü’ denmişti. Burası bir turizm alanı ve karşılaştığım durum benim için yıkıcı. Kiralık yazısını görerek burayı kiraladım. Belediyeye evraklarımı sunmuştum, iş yeri açma ruhsatı bile aldım. Oradan ortalama 5 milyon lira zarar gördüm. Bu durumun üstesinden nasıl geleceğiz, bilmiyorum. Bizi 3 ay daha idare edebilirlerdi” açıklamasında bulundu.

‘200 MİLYON LİRALIK ZARARIM VAR’

Yıkıma karşı mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade eden İsmail Karaçalı ise “Ben bu çarşıdan sorumluyum. Bugün 200 milyon lira zararım var. Mahkeme süreçleri sürüyor. Yürütmeyi durdurma kararım mevcut. Turizm sezonunda böyle bir yıkımın yapılması doğru değildi” dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Diğer yandan, yıkılan işletme alanlarının yerine park yapılacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, işletmelere 17 Haziran’da tebligat yapıldığını, bölgede duyuruların asıldığı ve anonslar gerçekleştirildiğini belirtti. Belediyeden yapılan resmi açıklamada ise “Kemerağzı Turizm Bölgesi’nde, belediyemize ait park alanlarını kanuna aykırı olarak işgal eden yapılarla ilgili denetimlerin ardından, Mülkiye Müfettişliği ve Valilik kararı doğrultusunda yıkım kararı alınmıştır. Kamusal bu alanların işgalini teşvik eden yöneticiler hakkında yargı süreci başlatılmıştır. Yasal çerçevede gerçekleştirilen uygulama ile işgal edilen alanlar kısa süre içerisinde kamuya açık park olarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır” ifadeleri yer aldı.

Göz At

Antalya’nın 144. Yılı: Ekonomi ve Ödüller Buluştu

Alanya’da Festival Takvimi Hareketlendi: Dört Mevsim Süren Deneyim Jolly Ayrıcalığıyla Keşfediliyor

Ankara Kitap Fuarı, Edebiyat Şöleni Başladı!

Hükümlüler Aşçılık Eğitimiyle Yeni Bir Hayata Başlıyor

Nemrut Dağı’nda Heyelan: Ulaşım Kesildi!

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Antalya’nın 144. Yılı: Ekonomi ve Ödüller Buluştu 3 Nisan 2026
  • Alanya’da Festival Takvimi Hareketlendi: Dört Mevsim Süren Deneyim Jolly Ayrıcalığıyla Keşfediliyor 3 Nisan 2026
  • Ankara Kitap Fuarı, Edebiyat Şöleni Başladı! 3 Nisan 2026
  • Hükümlüler Aşçılık Eğitimiyle Yeni Bir Hayata Başlıyor 3 Nisan 2026
  • Nemrut Dağı’nda Heyelan: Ulaşım Kesildi! 3 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum