Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Çeşme’de Su Kesintisi: Tatilciler Rahat Olsun!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Çeşme’de Su Kesintisi: Tatilciler Rahat Olsun!
TURİZM

Çeşme’de Su Kesintisi: Tatilciler Rahat Olsun!

AI Editör
Last updated: 26 Temmuz 2025 18:27
AI Editör Published 26 Temmuz 2025
Share
SHARE
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de artan su tüketimi ve kuraklık nedeniyle her gece 23.00 ile 06.00 saatleri arasında zorunlu su kesintisi uygulamaya başladı. Alaçatı Turizm Derneği (ATD) Başkanı Kerem Ünsal, tatilcilerin bu durumla ilgili endişelenmemesi gerektiğini belirtirken, otelcilerin tedbir amaçlı olarak su depolarını doldurduğunu ifade etti.

Ünsal, otellerin çeşitli boyutlardaki su depoları ve artezyen kuyuları ile gerekli önlemleri aldığını vurguladı. “Bu durum şu an için ciddi bir sorun oluşturmuyor. Tatilcilerimizin endişelemesine gerek yok” diyen Ünsal, kesintilerin devam etmesi halinde yaşanabilecek sıkıntılara da dikkat çekti. Yetkili kurumların bu duruma kalıcı çözümler getireceğine inandığını belirten Ünsal, vatandaşlar ve işletmelerin su tasarrufu yapmaları gerektiğini de hatırlattı. “Kesintilerin gece yapılması, gündüz saatlerinde belirgin bir sorun teşkil etmeyecek” şeklinde konuştu.

Otellerin su depolarını doldurduğunu ve turizm sektörünün bu durumdan fazla etkilenmeyeceğini düşünen otel işletmecisi Mutlu Duman, “Bazı işletmeler bu sezonu kuyu suyuyla geçirebiliyor. Zorunlu su kesintilerinin tam sezon ortasında başlaması sıkıntılı, ancak Karaburun’daki barajın su hattının açılması bu sorunu çözecektir” dedi. Misafirlerinin gönül rahatlığıyla Çeşme’ye gelebileceğini vurgulayan Duman, gece saatlerinde yapılacak kesintinin iyi bir planlama olduğunu da ekledi.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, zorunlu su kesintilerinin barajlardaki su seviyeleri nedeniyle planlandığını ifade etti. Gece uygulanan kesintilerin 7 Eylül’e kadar yeterli su sağlaması bekleniyor. Kesintiler yapılmadığı takdirde, gündüz saatlerinde de su kesintilerinin kaçınılmaz olacağını kaydeden Denizli, bahçelerin sulama saatlerinin mevsimsel olarak kısıtlandığını ve hijyen gerekliliklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini de belirtti. Ayrıca, su verme yetkilerinin İZSU ve DSİ’ye ait olduğunu anımsatarak vatandaşların tedbir almaları gerektiğine dikkat çekti.

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Ayyıldız Özen, Karareis Barajı’nın Çeşme’nin içme suyu ihtiyacına kalıcı bir çözüm sunduğunu açıkladı. Baraj ve göletin tamamlandığını, gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını ve performans testlerine geçildiğini belirtti. En geç 25 Ağustos 2025 tarihinde Çeşme’ye içme suyunun verilmeye başlanacağına dikkat çeken Özen, eğer İZSU gerekli görürse, Karareis’ten gelen ham suyun hemen kullanılabileceğini de ekledi. (DHA)

Yağmur ÖNGÜN/İZMİR, (DHA)-

GÜNCELLENME26.07.2025 – 12:29

Göz At

FETÖ’nün KPSS Usulsüzlüğü İçin Gözaltı Operasyonu

Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız!

Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu

Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı!

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • FETÖ’nün KPSS Usulsüzlüğü İçin Gözaltı Operasyonu 7 Nisan 2026
  • Erdoğan: Türkiye Yüzyılı İçin Kararlıyız! 6 Nisan 2026
  • Helal Akreditasyon Kongresi’nde Ticaret Vurgusu 6 Nisan 2026
  • Kuzey Afrika’dan Uzak Şehir Heyecanı! 6 Nisan 2026
  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum