

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Artvin’deki ziyaretine başladı. İlk durağı Artvin Valiliği olan Bakan Ersoy, burada Vali Turan Ergün ile bir araya gelerek ilin yürütülmekte olan projeleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında esnafla da bir araya gelen Bakan, AK Parti il Başkanlığı’nda partililerle buluşmayı da ihmal etmedi. Ayrıca, Artvin Gençlik Merkezi’nde yapılan ‘Turizm Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.
YENİ YOL HARİTASI
Bakan Ersoy, konuşmasında Artvin’in büyüleyici doğal güzelliklerini vurguladı. “Karagöl, Borçka’nın muhteşem manzaraları, Çoruh Nehri, Deliklikaya Şelalesi, Kaçkar Dağları ve zengin ormanları, şehrimizi özel kılan unsurlar arasında yer alıyor. Artvin, yalnızca doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda gastronomik zenginlikleriyle de dikkate değer bir kültür mirasına sahip. Yöresel lezzetler, folklor, tarihi yapılar ve kültürel çeşitlilik Artvin’in zenginliklerini gözler önüne seriyor,” diye belirtti.
Bakan Ersoy, tarihi mirasın ve kültürel çeşitliliğin önemine dikkat çekerek, “Bu özellikler, Artvin’in güçlü bir kültür turizmi potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. Bu potansiyelin etkin bir şekilde yönetilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak düzenlediğimiz bu tür toplantılarla bu perspektifi yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, turizm alanında kazanılan başarıları da dile getiren Bakan, “Cumhurbaşkanımızın turizmi stratejik bir sektör olarak belirlemesi ile yeni bir yol haritası oluşturduk. Ülkemizin turizm potansiyelini en üst düzeyde değerlendirebilmek için çeşitli köklü kararlar aldık. Bu reformlar neticesinde turizmde rekor gelirler elde etmeye başladık. Sadece 2025 yılının ilk altı ayında 25,8 milyar dolar gelir elde ettik ve yıl sonu hedefimiz olan 64 milyar dolara ulaşma konusunda kararlılıkla ilerliyoruz. Bu başarı, yoğun tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra büyük bir azim ve çabanın sonucudur. 200’e yakın ülkede şehirlerimizi tanıtmaya devam ettik ve Amerika, Rusya, Çin ile Almanya başta olmak üzere birçok ülkede İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Muğla ve Artvin’in güzelliklerini paylaşıyoruz,” şeklinde konuştu.








