Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Ermenistan’dan Ağrı Dağı Simgesinin Kaldırılması!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Ermenistan’dan Ağrı Dağı Simgesinin Kaldırılması!
TURİZM

Ermenistan’dan Ağrı Dağı Simgesinin Kaldırılması!

AI Editör
Last updated: 17 Eylül 2025 21:26
AI Editör Published 17 Eylül 2025
Share
SHARE
Ermenistan hükümetinin vize ve pasaport damgalarında “Ağrı Dağı” görselini kaldırma kararı, sınır kenti Iğdır’da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Sınır kapısının açılmasıyla birlikte ticaretin yeniden canlanmasını uman Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, “Ermenistan’ın son dönemde attığı adımlar sonucunda sınır kapısının açılmasını biz de istiyoruz. Kültür, turizm ve ticaret açısından iki ülkenin de kapılarının açık olması elbette faydalı olacaktır” dedi.

Ermenistan hükümeti, sınır geçiş belgelerinde yer alan “Ağrı Dağı” simgesini kaldırma kararı aldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle mühürlerde sadece ilgili sınır kapısına dair bilgiler yer alacak, “Ermenistan” ibaresi ise damgalarda kalmaya devam edecek. 1 Kasım 2025’ten itibaren, Ağrı Dağı simgesi taşıyan damgaların kullanılmayacağı bildirildi. Kararı kamuoyuna açıklayan Yaşam için Toprak Partisi’nin eş kurucusu Mesrop Arakelyan, Ağrı Dağı’nın Ermenistan için önemli bir ulusal sembol olduğunu ancak coğrafi olarak Türkiye topraklarında bulunduğunu ifade etti. Ermenistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Arsen Torosyan ise, “Kararın sebebi oldukça basit. Damgalar, modern geçiş gerekliliklerine ve Ermenistan ideolojisine uygun hale getirilmiştir” dedi. Bu gelişme, Iğdır’da sevinçle karşılandı.

‘TİCARETİN MİLLİYETİ OLMAZ’

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, bu durumu sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi ve “Geçmişte, Ermenistan’ın Türkiye üzerindeki toprak taleplerinin olduğu dönemde, 1952’de kapatılan sınır kapımızın açılmasını istemediğimizi dile getirmiştim. Ancak günümüzde Ermenistan’ın attığı adımlar, sınır kapısının açılmasına yönelik umut yukarıda. Ticaretin milliyeti yoktur. Kültür, turizm ve ticaret alanında her iki ülkenin de açık olması elzemdir. Bu girişim, gelecekte sınır kapısının açılması için ümidimizi artırdı” şeklinde konuştu.

‘MÜSPET YANSIMASI OLUR’

Iğdır’ın üç ülkeyle sınır komşusu olduğunu vurgulayan Arslan, “Ermenistan, Azerbaycan ve İran ile sınırdayız. Kullanımda olan Azerbaycan ve Nahçıvan kapımız mevcut. Zengezur Koridoru’nun açılması durumunda bu bağlantı daha da önemli hale gelecektir. Zengezur Koridoru’nın gerçekleşmesiyle, Azerbaycan’dan üçüncü ve dördüncü ülkelere, Türk Cumhuriyetlerine geçişin daha kolay olacağını düşünüyorum. Umarım Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sorunlar çözülür ve Türkiye ile ilişkiler düzeldiğinde, bu bölgeye olumlu yansımalar olur” dedi.

‘İYİ NİYETLİ ADIMLAR OLDUKÇA ÖNEMLİ’

Iğdır Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Görevlisi Sözer Akyıldırım, “Türk ve Ermeni halkları arasında barışın sağlanabilmesi için çaba gösteriyoruz. Ermenistan’ın vize belgelerinden Ağrı Dağı görsellerini kaldırması bize mutluluk verdi. Atılacak iyi niyet adımları, bu yüzyıl için çok kıymetlidir. Çocuklarımıza barış dolu bir dünya bırakmak istiyorsak, Ermenistan’ın insani adımlar atmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘BU, TÜRKİYE’YE YAPILMIŞ BİR JESTTİR’

Iğdır Azerbaycan Evi Dernek Başkanı Serdar Ünsal, “Ermenistan, gümrük girişlerindeki mühürlerden Ağrı Dağı görselini kaldırarak iyi niyetini göstermiştir. Bu durum Türkiye’ye yönelik bir jest olarak değerlendirilmektedir. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum. Ermenistan, iyi niyetini sürdürmeli ve amblemlerindeki Ağrı Dağı resmini de kaldırmalıdır. Böyle bir adım, Ermenilerin ciddi ve samimi olduklarını gösterecektir” dedi.

‘OLUMLU BİR ADIM’

Gazeteci-yazar Cabbar Şıktaş, “Bu, uzun zamandır beklediğimiz bir gelişmeydi. Paşinyan bu kararı aldı. 44 günlük savaşın ardından, Paşinyan gerçekleri daha net görmeye başladı. Abluka altında olan bir Ermenistan’ın dünyaya açılması için bu adım oldukça mantıklıdır. Türkiye ile sağlıklı bir barış sağlanabilmesi için parlamentoda toprak taleplerine dair yasalarını kaldırmaları gerekmektedir. Barış, hem ülkemiz hem de Ermenistan için yararlı olacaktır. Ermenistan küçük bir devlet olup, bizim nüfus ve gücümüzle kıyas kabul etmez. Medyada paylaşılan yorumlarda bu adımın olumlu karşılandığı görüşleri ağırlık kazanıyor. Ağrı Dağı görsellerinin kaldırılması, ileride Alican Sınır Kapısı’nın hızlıca açılmasına vesile olabilir. Bu durum, komşuluk ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağlayacağına inanmaktayım.” dedi.

Göz At

BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi

SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ

İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı

Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor

Seyahat Ekosisteminin En Kapsayıcı Durağı Uzakrota, Sezonu İstanbul Buluşmasıyla Açtı

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • BookingAgora ve Travelport’tan Stratejik Hamle: GDS Anlaşması Yenilendi 5 Nisan 2026
  • SEVİLLA’DA ALANYA’NIN SPOR TURİZMİ ROTASI ÇİZİLDİ 5 Nisan 2026
  • İlk Kez Gerçekleşen Turkish Travel Market, Sektörden Tam Not Aldı 5 Nisan 2026
  • Doğu Karadeniz’in Turizm Vizyonu Tek Çatı Altında Kaçkar Turizm Fuarı Dünyaya Açılıyor 5 Nisan 2026
  • Seyahat Ekosisteminin En Kapsayıcı Durağı Uzakrota, Sezonu İstanbul Buluşmasıyla Açtı 5 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum