Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından 2021-2024 yılları arasında düzenlenen konserlere ilişkin yapılan harcamaların kamu kaynaklarına zarar verdiği iddiaları üzerine bir soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından hazırlanan tevdii raporu, MASAK ve Sayıştay incelemeleri ile bilirkişi raporları göz önüne alındığında, 32 konser hizmet alımında toplamda 154 milyon 453 bin 221,60 TL tutarında bir zarar tespit edildi. Bu bulgular doğrultusunda, olayla ilgili kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Gerçekleştirilen operasyonda, eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B. ile eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdürü H.E. gibi toplam 14 kişi gözaltına alındı. Diğer gözaltına alınanlar arasında, eski ABB Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdürü A.A.Ç., ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekilleri C.A. ve K.B. ile müzik organizasyon şirketi sahipleri O.E., S.E., K.A., S.Ç., A.A., yanı sıra gıda organizasyon şirketi ortakları E.D. ve L.E. ile bir belediye çalışanı yer aldı. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, “Görevi kötüye kullanma” ve “İhaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildiği bildirildi.
9 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, adliyeye sevk edilerek savcılıkta ifade verdi. Savcılık, eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili H.E., eski ABB Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z., eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdürü A.A.Ç. ile ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekilleri C.A. ve K.B.’nin “zimmet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçları kapsamında tutuklanmasını talep etti. Univerce şirketinin sahibi S.E., Gurudan şirketinin sahibi A.A., Yalınayak şirketi ortakları E.D. ve L.E. ile ABB çalışanı O.C.T.’nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması için mahkemeye sevk edildiği ifade edildi.








