Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Diyarbakır’da Selam Ayetleri Sergisi Açıldı
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Diyarbakır’da Selam Ayetleri Sergisi Açıldı
YAPAY ZEKA

Diyarbakır’da Selam Ayetleri Sergisi Açıldı

AI Editör
Last updated: 11 Ekim 2025 17:22
AI Editör Published 11 Ekim 2025
Share
SHARE

Albayrak Grubu, Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerden ilham alarak oluşturduğu Selam Ayetleri Hat Eserleri Sergisi’ni 11 Ekim tarihinde Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Diyarbakır Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi’nde açtı. Sergi, ilahi selam temalı ayetlerden esinlenerek tasarlandı ve oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Açılışta, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı ve İlyas Öztürk, Sur Kaymakamı Hasan Akbulut, Bağlar Kaymakamı Necdet Özdemir, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Ömer İler ve Albayrak Medya Genel Müdürü Abdullah Hanönü gibi önemli isimler yer aldı. Sergi, 19 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Selam Ayetleri Hat Eserleri sergisi, Diyarbakırda açıldı

Açılışta konuşan Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi Eker, “Diyarbakır’a selam getirdiniz. Biz de ‘Aleykümselam’ diyoruz. Albayrak Grubu’na bu sergi dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Diyarbakır, İslam medeniyetinin önemli şehirlerinden biridir. Burada zorlu günler yaşasak da umudumuz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde terörsüz bir Türkiye hedefine ulaşmaktır. Bu coğrafyada Türkler, Kürtler, Araplar ve burada yaşayan tüm kardeşlerimiz, yeniden selam ile dostluğu yaygınlaştıracak ve güzel bir medeniyet inşa edecekler. Bu sergiyi de medeniyetimiz ve terörsüz Türkiye’ye bir selam olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Albayrak Grubu, sergi hakkında yaptığı açıklamada, “11 yıldır hat eserleri alanında sürdürdüğümüz çalışmalarla Türkiye’den dünyaya uzanan gönül coğrafyasını keşfetmeye devam ediyoruz. 2024 yılında düzenlenecek Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Diyarbakır duraklarından birisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl Besmele-i Şerif temasıyla yine Diyarbakır’da bulunmuştuk. Bu yıl Selam Ayetleri ile yoğun ilgi gördük” şeklinde bilgi verdi.

Etkinlikte usta hattatlar Ali Toy ve Sami Naddah, katılımcılara hat sanatının ilahi boyutunu ve Selam Ayetleri hakkında bilgi verdiler. “Allah esenlik yurduna çağırıyor” (Yûnus Sûresi 25) ve “Selam size” (Yâsîn Sûresi) gibi ayetlerle başlayan Selam Ayetleri, ziyaretçileri yalnızca bir sanat sergisine değil, aynı zamanda derin bir manevi deneyime davet ediyor.

Diyarbakır Ulu Camii Külliyesi içinde bulunan Mesudiye Medresesi’nde gerçekleştirilen Selam Ayetleri Hat Eserleri Sergisi, aynı zamanda önemli bir kültürel mirasın parçası olma özelliği taşıyor. Mesudiye Medresesi, yüzyıllar boyunca hattatların ve eğitimcilerin yazı eğitimi verdiği mühim bir mekân olarak bilinmektedir. Bu nedenle sergi, sadece bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda bu bölgenin köklü ilim ve yazı geleneğine de bir saygı duruşu niteliği taşımaktadır.

SERGİ ZİYARET BİLGİLERİ

Selam Ayetleri Hat Eserleri Sergisi, 11 – 19 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi’nde, her gün 09.00 – 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.

Göz At

Öğretmen Yazarlara 1 Milyon Baskı Müjdesi!

Kruvaziyer Turizmi İçin Liman Güçlendirilmeli

500 Bin Sosyal Konut Projesi Başlıyor!

Bolu Yangınında Bakanlık Yetkilileri İçin Tutuklama!

2026 Yılına Merhaba: Unutulmaz Yılbaşı Kutlamaları

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor! 1 Nisan 2026
  • Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Su ve Mozaiğe Dönüş 1 Nisan 2026
  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum