Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: CHP, Vakıflar Yasası’nı AYM’ye taşıdı!
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » CHP, Vakıflar Yasası’nı AYM’ye taşıdı!
TURİZM

CHP, Vakıflar Yasası’nı AYM’ye taşıdı!

AI Editör
Last updated: 22 Ocak 2026 20:18
AI Editör Published 22 Ocak 2026
Share
SHARE

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 7565 sayılı ‘Vakıflar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a ilişkin yürürlüğün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Günaydın, yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na belirli turizm şirketleri ve konaklama tesislerinin internet üzerindeki içeriklerini kaldırma yetkisi verdiğini belirtti. Günaydın, “Söz konusu bakan, bir seyahat acentesinin sahibi olduğunda ve o acente bazı otellerle çalışıp bazılarıyla çalışmadığında, burada kamu yararından çok ticari ilişkilerin ön plana çıktığını görüyoruz. Bakan, bazı otellerin internet içeriklerini mahkeme kararı olmaksızın kaldırma yetkisine sahip oluyor. Bu durumun Anayasa’ya aykırı olduğu açıktır. İfade özgürlüğünü ihlal eder ve iptalini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘NEDEN DAHA ÖNCE SİZ RESTORE ETMEDİNİZ’

Günaydın, düzenleme kapsamında hazine, belediye ve il özel idaresine ait bazı tesislerin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredileceğini de vurguladı. “Eğer Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu vakıf mallarına zamanında sahip çıkabiliyorsa, neden daha önce bunu yapmadı? 2019 öncesinde bu belediyeler AK Parti yönetimindeyken, bu tesisleri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne alma gereği neden hissedilmedi? Tüm belediyeleri CHP kazandıktan sonra, şimdi vakıf izi bulunduğunu iddia ettikleri tesisleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devrediyorlar. Örneğin Galata Kulesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti döneminde gayet iyi yönetiliyordu. Neden CHP’ye geçince kullanılmasın? Bu kadar açık bir partizanlığı yasalaştırmaktan utanmıyor musunuz?” şeklinde konuştu.

Günaydın, bu durumun yalnızca belediyelerle sınırlı kalmadığını, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi ve tarihi yapılar arasında yer alan PTT’nin Sirkeci Büyük Postanesi, Sirkeci Garı, Haydarpaşa Garı, Yedikule Hisarı gibi birçok eserin de Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredileceğine dikkat çekti. “Bu tesislere Vakıflar Genel Müdürlüğü sahip çıktığında daha iyi mi bakacaklar? Daha iyi bakabiliyordunuz da neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP tarafından alındıktan sonra İBB Miras bu tesislere el attı ve restore etti? Neden daha önce restore etme gereği duymadınız?” diye sordu.

Günaydın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kendi kurumsal kimliği ne de içinde çalışan herhangi bir siyasetçinin şahsi çıkarları için burada bulunmadığını vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman olduğu gibi memleketin hukukunu ve hakkını koruma amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne düzenli olarak başvurmaktadır. 10 yılı aşkın süredir verilmemiş bir yürütmeyi durdurma kararının, bu yasalar ve düzenlemeler için bir an önce toplanarak iptal edilmesini ve bu önemli düzenlemelerin kamu yararına aykırı sonuç doğurmasının engellenmesini, Anayasa Mahkemesi binasının önünde bulunan üyeleri ve tüm çalışanlarından talep ediyoruz” dedi. (DHA)

Göz At

Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele

Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu

İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor!

Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor!

Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele 2 Nisan 2026
  • Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu 2 Nisan 2026
  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor! 1 Nisan 2026
  • Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum