Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Pegasus, Ljubljana Uçuşlarıyla İki Ülkeyi Birleştiriyor
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Pegasus, Ljubljana Uçuşlarıyla İki Ülkeyi Birleştiriyor
TURİZM

Pegasus, Ljubljana Uçuşlarıyla İki Ülkeyi Birleştiriyor

AI Editör
Last updated: 26 Ocak 2026 21:58
AI Editör Published 26 Ocak 2026
Share
SHARE

Pegasus Hava Yolları, Ljubljana’ya gerçekleştireceği ilk seferi öncesinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda özel bir tören düzenledi. Törene Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Fahri Konsolos Mustafa Başar Arıoğlu, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Güliz Öztürk, Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Onur Dedeköylü, Satış Direktörü Emre Pekesen, ISG Ticari İşler ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Kerem Maybek, ISG Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Hanita Ahmad ile terminal çalışanları katıldı. Kurdele kesiminin ardından yeni hat açıldı ve ilk uçak Ljubljana’ya uğurlandı. Yolculara Gate bölgesinde Türk lokumu ikram edilirken, katılımcılar hatıra fotoğrafları çekmeyi de unutmadı.

TÜRKLERİN BİZDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Törende konuşan Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) ile Ljubljana (LJU) rotasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yeni bir havayolu şirketi, sadece bir seyahat aracı değil, aynı zamanda insanları birbirine bağlamanın bir yoludur. Türklerin Sloven halkının kalbinde özel bir yeri var ve bu karşılıklı bir durum. Uçakların dolu olacağından eminim. Hem iki ülke hem de havayolu şirketi için güzel bir hikayemiz olacak. İstanbul’da ve Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan Slovenya vatandaşları arasında bu haberin yarattığı heyecanı bizzat gözlemledim. Yeni hat, İstanbul’u ve Türkiye’yi keşfetmek isteyenler için yeni bir fırsat sunuyor” dedi.

BU ROTA İÇİN 5 YILDAN FAZLA ÇALIŞTIK

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Güliz Öztürk, Ljubljana rotası üzerinde beş yıldan fazla bir süre çalıştıklarını belirterek, bu durumun kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Öztürk, “Pegasus’ta havacılığı sadece bir ulaşım hizmeti olarak görmüyoruz. Yolculuğu erişilebilir, dijital ve müşteri odaklı bir deneyime dönüştürmek için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle Ljubljana’ya direkt uçuşların başlaması önemli bir gelişme. Pegasus, küresel ölçekte en verimli ve hızlı büyüyen düşük maliyetli havayollarından biri konumunda. Genç filomuz, dijitalleşme odaklı iş modelimiz ve yüksek operasyonel disiplinimiz ile sektördeki rekabette öncü bir marka haline geldik. Şu anda misafirlerimizi 55 ülkede 158 destinasyona bağlıyoruz ve herkes için erişilebilir bir havayolu deneyimi sunma konusunda kararlıyız. Bu uçuşlar, turizm, ticaret ve kültürel etkileşime yeni bir ivme kazandıracak güçlü bir köprü işlevi görecek. Ljubljana ve İstanbul, her ikisi de çok güzel şehirler. Yeni hat, hem Türk hem de Sloven turistler için cazip bir destinasyon olacaktır. Gelecek için net bir vizyonumuz var: daha dijital, daha sürdürülebilir ve daha bağlantılı bir havacılık deneyimi. Burada atılan her adım, bu vizyonun bir parçasıdır” şeklinde konuştu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ BU UÇUŞ TURİZM VE TİCARET BAĞLARINA DEĞER KATACAK

Pegasus ile ISG’nin 20 yıllık iş birliğine dikkat çeken ISG Ticari İşler ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Kerem Maybek, “Bu uzun soluklu süreç, ortak vizyonumuzun bir kanıtı olarak havalimanımızın istikrarlı büyümesinin ve operasyonel mükemmelliğin temel taşı olmaya devam etmektedir” dedi. Ljubljana’yı daha önce birkaç kez ziyaret ettiğini belirten Maybek, “Her zaman eşsiz karakteri, sakinliği ve yüksek yaşam kalitesi ile İstanbul’a mükemmel bir kardeş şehir olduğunu düşünmüşümdür. Yeni hattın iki ülke arasındaki turizm, kültür ve ticari bağlara önemli bir değer katacağına eminim” ifadelerini kullandı.

Göz At

Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele

Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu

İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor!

Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor!

Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor

Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Otizm Bir Gün Değil, Bir Ömürlük Mücadele 2 Nisan 2026
  • Dedeman Hospitality’de Üst Düzey Atama: Tayfun Sancar “Cluster Genel Müdür” Oldu 2 Nisan 2026
  • İstanbul’da Kütüphane ve Teknoloji Festivali Başlıyor! 1 Nisan 2026
  • Kibyra Antik Kenti’nde Tarih Yeniden Canlanıyor! 1 Nisan 2026
  • Turizm Sektörü Savaşla Sarsıldı: Düşüşler Büyüyor 1 Nisan 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum