

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak amacıyla 5 bin gıda kolisi hazırladığını bildirdi. Bu koliler, KKTC’ye gönderilmek üzere yola çıktı. Yardım malzemelerini taşıyan beş TIR, Ankara’dan Mersin Limanı’na doğru hareket etti.
‘HAYIR GELENEĞİNİN GÜNÜMÜZE YANSIMASI’
Gıda kolilerinin içinde, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun imzasını taşıyan mektuplar yer alıyor. Mektuplarda, “Ortak değerler, ortak gelecek ile iyiliği buluşturuyoruz. Sevgi, iyilik ve adalet anlayışıyla şekillenen vakıf medeniyetimizin bir emaneti olan bu ikram; Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ile Selçuklu’dan Osmanlı’ya uzanan hayır geleneğinin günümüze yansımasıdır.” ifadeleri bulunuyor.
4 ÜLKEYE DAHA YARDIM GİDECEK
KKTC dışında, Kosova, Karadağ, Bosna-Hersek ve Suriye’ye de yardım malzemeleri ulaştırılacak. Bu yardımların tamamı, Ramazan ayı öncesinde dağıtılacak. Sevkiyat planlaması kapsamında, Kosova’ya 7 TIR, Bosna-Hersek’e 9 TIR ve Karadağ’a 3 TIR yardım gönderilmesi öngörülüyor. Sürecin son aşamasında ise Suriye’ye 20 TIR gıda yardımı yapılması planlanıyor. Uzun süreli dayanıklılığa sahip temel gıda ürünlerinden oluşan bu yardımlar arasında un, salça, ayçiçek yağı, kuru fasulye, makarna, kırmızı mercimek, şehriye, pirinç, tahin helva, kuru üzüm ve hurma yer alıyor.








