




Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türk Kızılay iş birliğiyle düzenlenen ‘Hilal’in Işığında’ sergisi, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılış törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş, İstanbul Valisi Davut Gül, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Emre Koç, Kızılay İstanbul İl Başkanı Burcu Kösem, sanatçılar ve birçok sanatsever katıldı. Gazze’deki kadın ve çocuklara yardım amacıyla gerçekleştirilen sergi, 20 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek ve elde edilen gelir bu insani yardım çalışmalarına aktarılacak.
‘KIZILAY, MİLLETİMİZİN MERHAMETİNİ, YARDIMLAŞMASINI DÜNYANIN HER YERİNDE YANSITAN ÖNEMLİ KURULUŞLARDAN BİRİ’
Açılışta konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kızılay’ın Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, “Kızılay, sadece bir sivil toplum kuruluşu değil, aynı zamanda Türkiye’nin kültürel diplomasisinin en önemli unsurlarındandır. Milletimizin merhametini ve dayanışmasını dünyanın her yerinde yansıtan önemli bir kurumdur. Filistin meselesi de bu bağlamda çok önemli. Kızılay, yıllardır Filistin halkının maruz kaldığı haksızlıkların ve zulümlerin en görünür savunucularından biridir. Bu nedenle Kızılay’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
‘FİLİSTİN’İ SAVUNMAK İSTANBUL’U SAVUNMAK GİBİDİR’
Kurtulmuş, Filistin davasının milli bir mesele olduğunu belirterek, “Bu mesele sadece yardıma muhtaç bir halkın sorunu değil, milletimizin en kıymetli meselelerinden biridir. Bu nedenle Filistin’i savunmak, İstanbul’u savunmak gibidir” dedi.
‘ASLINDA İMTİHAN EDİLEN FİLİSTİN HALKI DEĞİL, BÜTÜN İNSANLIK’
Kurtulmuş, Gazze’deki insani felaketlere dikkat çekerek, “Burada yaşananlar sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın sınavıdır. Filistin’e destek verenler, tarihin altın sayfalarında yerini alacaktır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Haklı olan bir dava mutlaka kazanır. Filistin’in davası haklı bir davadır ve sonunda kazanacaktır” dedi.
‘FİLİSTİN DAVASININ YARIM KALMASI ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ’
Kurtulmuş, “Filistin davasının yarım kalması kabul edilemez. Bunun yeryüzünde insanlık davasının sınıfta kalması anlamına gelir. Şartlar ne kadar zor görünse de üzerimize düşeni yapmalıyız. Filistin, sonunda kazanacak” diyerek topluma umut verdi.
7 BÖLGEDE 7 İLİ DOLAŞACAK, GELİRİ KADIN VE ÇOCUKLARA AKTARILACAK
Kızılay Kadın İstanbul Merkezince hayata geçirilen projede, hat sanatçısı Ömer Faruk Dere’nin küratörlüğünde hazırlanan sergide, resimden ebruya, hattan çini ve tezhibe kadar birçok sanat dalından eserler yer aldı. Toplamda 241 sanatçının 300 eseriyle destek verdiği sergide, Gazze ve umut temaları işlendi. ‘Hilalin Çocukları’ bölümünde ise Kızılay’ın malzeme desteği sağladığı 23 çocuk sanatçının çalışmaları sergilendi.
Sergi, geçtiğimiz Kasım ayında TBMM Şeref Holü’nde ilk kez gösterilmiş, ardından İstanbul’da sanatseverlerle buluşmuştur. İstanbul etabının ardından, İzmir, Antalya, Gaziantep, Erzurum ve Trabzon gibi Türkiye’nin 7 bölgesinde gezici bir kimlik kazanacak olan sergi, elde edilen gelir ile Gazze’deki kadın ve çocuklara destek sağlayacaktır. ‘Hilal’in Işığında’ sergisi, 20 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.








