Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası'nı ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Accept

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Reading: Otelinizin adı neydi?
Share
Bildirimler Daha Fazla
Font ResizerAa

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Mustafa Kemal ATATÜRK (1929)

Font ResizerAa
HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
  • E-GAZETE
Search
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Have an existing account? Sign In
Follow US
SEKTÖRÜN BASILI TEK GAZETESİ
Anasayfa » Blog » Otelinizin adı neydi?
GenelYAZARYAZARLAR

Otelinizin adı neydi?

Serkan GUMRUKCU
Last updated: 31 Mart 2018 18:04
Serkan GUMRUKCU Published 31 Mart 2018
Share
SHARE

Geçen ay Kültür Üniversitesi’nde POYD olarak birlikte düzenlediğimiz Global Markaların Gözünden İstanbul otelciliği ve iş geliştirme konulu panelde çok değerli üç markanın Development Manager’ları ile verimli bir faaliyet gerçekleştirdik. Kültür Üniversitesi ile yaptığımız protokol gereği ortaya koyduğumuz verimli çalışmalarımızdan biri olarak gerek meslek profesyonellerine gerekse geleceğin turizmci ve yöneticilerine önemli bir katkı sağladığını düşünüyoruz. Panelde Wyndham Hotels iş Geliştirme Direktörü Murat Özel, Accor Grubunun İş Geliştirme Direktörü Onur Kurç ve Hilton Hotels değerli Tuğrul Temel’in kıymetli görüşleri ve varlıklarıyla otelciliğin operasyon yönü dışındaki iş geliştirme alanındaki kavramları da irdelemiş olduk. Kendilerine tekrar derneğimiz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.

* * *

İş geliştirme, Türkiye’de global markaların otelciliği, pazara kurumsal ve sistematik bir çerçevede sunarak dünyaya açılmamızı ve entegre olmamızı sağlayan önemli bir alan. Ancak maalesef pazarı oluşturan yatırımcılar ile iletişim içerisindeki yerel iş geliştirmecilerin konuya ne kadar adapte oldukları da başka bir soru işareti. Birçok markanın farklı işletme segmentlerindeki taleplere cevap vermesi için geliştirdikleri alt markalarının maalesef birçok tesis bünyesinde alakasız bir şekilde durduğunu görmekteyiz. 

İş Geliştirmecilerin öncelikle doğru lokasyon tespiti ve markanın en uygun alt segmentini otele dönüştürmeleri gerekmektedir. Ne mutlu ki bugün Türkiye’de, yukarıda isimlerini saydığım global markalar başta olmak üzere, kendi ofisleriyle yaptıkları çalışmalarla, geçmişteki dönemlerde yapılan hatalı projelerin tekrarına izin vermeyecek bir kurumsal altyapıya sahip oldular. Bu da tabi maalesef marka algısının doğru bir şekilde algılanmasını sağlayacaktır.

* * *

Lokasyon ve doğru segmente uygun marka seçimi kadar, pazarlama anlamında da iş geliştirmenin ne kadar önemli ön şartları olduğunu inkar etmek imkansızdır. Otele doğru ismi seçmek kadar geliştirdiğiniz marka ya da markaların da uyumlu bir şekilde yapılanarak en uygun özendirme ve pazarlama hacmine sahip olması gerekir. Dolayısıyla otelin isminden başlayacak bu pazarlama faaliyeti beraberinde diğer bütün pazarlama ve satış enstrümanlarını senkronize çalıştıracaktır.

* * *

Ancak maalesef bugün otelinin adını bile söyleyemeyen yatırımcı ve genel müdürlerimizin içine düştükleri bu keşmekeşi de zaman zaman görüyor ve üzülüyoruz.

Turizmde iş geliştirme bazen turizmcilerin yapamayacağı kadar ciddi bir iştir.

Göz At

Türkiye, MSC Cruises için Stratejik Öneme Sahip

BVS Pera Bosphorus Hotel,

Alanya’da Oda Kahvaltı Konseptiyle Ezber Bozan Bir Model 

Tarihin Buharla Buluştuğu Nokta: Vezneciler Hamamı

Ege Tatil Evleri ve Trink Emlak ile Turizm ve Gayrimenkulde Yeni Nesil Yatırım Anlayışı

TAGGED:HOTEL GAZETESİOTELİNİZİN ADI NEYDİSERKAN GÜMRÜKÇÜTURİZM
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Linki Kopyala Yazdır
Share
Bir Cevap Bırak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Turizm Fuari

Son Yazılar

  • Bizim Çocuklar, Dünya Kupası’nda Gururlandırdı! 1 Nisan 2026
  • Ankara’da Konser Soruşturmasında Şok Gelişme! 31 Mart 2026
  • Sofya Havalimanı’nda Yeni Primeclass Lounge Açıldı! 31 Mart 2026
  • Seddülbahir Kalesi’ne Uluslararası Ödül Müjdesi! 31 Mart 2026
  • Vakıflar’dan Doğaya Önemli Destek: Yemleme Çalışması 31 Mart 2026

Üyeliklerimiz

Hakkımızda

Otel Gazetesi
Hızlı Linkler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE
Kategoriler
  • Ana Sayfa
  • GÜNDEM
  • GASTRONOMİ
  • GEZİYORUM
    • GEZİ YORUM
  • RÖPORTAJLAR
  • YAZARLAR
    • YAZARLAR
    • AKADEMİK YAZILAR
  • E-GAZETE

Abone Ol

E-posta bültenimize ücretsiz bir şekilde Abone Ol!

HOTEL GAZETESİHOTEL GAZETESİ
Follow US
© Otel Gazetesi. Webixmo tarafından geliştirilmiştir. Tüm Hakları Saklıdır.
  • Ana Sayfa
  • Contact & Künye
  • Yazarlar
  • E-GAZETE
  • OTELE ELEMAN
  • Üyelik – GİZLİLİK BEYANI
Welcome Back!

Sign in to your account

Şifremi unuttum