MARSAP Dernekleşiyor, proje ve faaliyetlerine hız verdi

HG Editör
Posted on Kasım 02, 2016, 6:52 pm
6 mins

MARMARA BÖLGE SATINALMA YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (MARSAD) YÖNETİM KURULU BAŞKANI YİĞİT ÇAKMAKKAYA “Kuruluş sırasında ilkelerimizi net bir şekilde belirleyecek ve işlerimizin de hassasiyetini düşünerek bu ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz.”

Satınalma Yöneticiliğinin değerini arttırma, mesleki dayanışma ve en önemlisi sosyal sorumluluk projeleri oluşturmak ve süregelen projelere destek olmak amacıyla, aralarında İstanbul ili içerisindeki birçok uluslararası otel zinciri ve üst düzey otellerin satınalma yöneticilerinin temellerini oluşturduğu Marmara Bölge Satınalma Yöneticileri Platformu (MARSAP), her geçen gün büyüyerek, 120’ye yakın 4 ve 5 yıldızlı otelin ve yiyecek-içecek sektöründe hizmet veren cafe ve restaurantların  satınalma yöneticilerini bünyesinde toplamıştır.

Düzenli olarak her ay yemekli toplantılar düzenleyerek AKUT ile başlayan, TEMA vakfı ile devam eden ve son olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Projeleri, ülke çapında bilinen ve tanınan kurumsal firmaların sponsorluğunda devam edecektir.

Platformumuz; resmi dernek olma yolunda çalışmaların sonuna gelmiş ve çok kısa bir süre içinde faaliyetlerine başlayacaktır..

Faaliyetlerimizi biraz açmak gerekirse;

Maalesef sektörde satınalma yöneticisinin işinin biraz hafife alındığını görmekteyiz. Satınalma yöneticisi sanki patronunun ya da kurumunun parasıyla pazarlık yapan ve 3 aşağı 5 yukarı anlaşan kişi gibi gözükmekte. Ancak işin arka planı asla öyle değil. Satınalma yöneticisi talep edilen ürünü almak için öncelikle o ürünü tanımak zorunda ve teklif almadan önce ürün özelliklerini, teslim şartlarını, ödeme koşullarını belirlemek durumundadır. Bu durum da zaman ve tecrübe ve araştırma istemektedir.  5 yıldızlı bir tesiste kimyasaldan, mutfak ekipmanına, tekstilden teknik demirbaşlara binlerce satın alma kalemi olduğu düşünüldüğünde işinin ne kadar zor olduğu ve geniş bir bilgi birikiminine ihtiyaç olduğu aşikardır. Bizler Marmara Bölge Satınalma Yöneticileri Derneği olarak öncelik mesleğimizin ne kadar zor ve önemli olduğunu gösterecek ve düzenleyeceğimiz yukarıda saydığımız türden sosyal faaliyetlerle mesleğimizin itibarını ve saygınlığını arttıracağız.

Yine dernekleştikten sonra MARSAD olarak içimiz de bu sıkıntılı dönemde işinden ayrılıp iş bulma problemi yaşayan arkadaşlarımıza bu süreç içerisinde destek olmanın çabası içerisinde olacağız.Bunu da üyelerimizden talep edeceğimiz cüzi miktardaki aidatlar ve iki ayda bir yayınlamayı düşündüğümüz içerisinde  Sektörel haberler, bizlerden bilgiler ve sosyo-kültürel içerikli olarak derneğimizin PAZAR-LIK adını koyarak hazırlayacağımız dergiden elde edeceğimiz reklam bütçesi ile sağlamayı planlamaktayız.

Yaklaşık 2 senedir bu derneğin oluşumu için 8-10 kişilik kurucu arkadaşımızla birlikte bir çaba harcamaktayız. Zaten sektör içerisinde şimdiden oluşumumuz tanındı ve ses getirdi. Bizlere ulaşan bir çok meslektaşımız var. Kuruluş sırasında ilkelerimizi net bir şekilde belirleyecek ve işlerimizin de hassasiyetini düşünerek bu ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Şu anda yukarıda da bahsettiğimiz gibi yüzyimiye yakın otel, cafe restoran gibi işletmenin satınalma yöneticisi bizlere ulaştı.

Bu arada oluşturduğumuz whatsapp grubu bir nevi Google gibi bir arama motoru haline geldi bile. Genç meslektaşlarımızın ulaşamadıkları bilgileri tecrübeli arkadaşlarımız kendileriyle paylaşıyor. Tabi meslek ilkelerimize sadık kalarak asla bir firma ya da tedarikçiyi öne çıkarmıyor, fiyat paylaşımı ve reklamını yapmıyoruz.

Özet olarak öncelikli olarak sosyal projeler üretmek ve meslektaşlarımızla bir birliktelik sağlamak amacıyla kurduğumuz platformumuz ne mutlu ki artık dernekleşme aşamasına geldik. Bundan sonra ciddiyetle projelerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda faaliyetlerimize hız vereceğiz.

Saygılarımızla,

Yiğit ÇAKMAKKAYA
Pera Palace Hotel Jumeirah’da Satınalma Müdürü

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.