Turizmde Ramazan bereketi

Turizmde Ramazan bereketi
Cem POLATOĞLU
Posted on Haziran 04, 2017, 6:25 pm
3 mins

Ramazan’da Türkiye inanç turizmi ile de öne çıkıyor. Özellikle Körfez’den gelecek misafirler için özel programlar hazırlayan oteller toplam cirolarını yüzde 20 artırmayı hedefliyor. Otellerin müşterilerinin yarıdan fazlası diğer Müslüman ülkelerden gelen turistlerden oluşuyor.

Turizmde Ramazan Bereketi

Bütün dünyada 1,6 milyar Müslüman’ın dört gözle beklediği mübarek Ramazan ayında turizm sektörü de hareketlendi. 2016’da zor bir sezon geçiren, bu yıl ise toparlanma sürecine giren Türk turizminin yüzü Ramazan ayıı boyunca  gülecek. Son yıllarda özellikle Ramazan ayında inanç turizminin hareketlendiğine dikkati çeken sektör temsilcileri, Türkiye’de gelişen yeni konseptin önemine işaret ediyor. Körfez’den turist çekmek için özel iftar ve çeşitli programlar hazırlayan oteller bu yeni içerikle Müslüman misafirlerinin dini vecibelerini yerine getirmelerini, tarihi ve kültürel geziler gerçekleştirirken de sektöre hareketlilik katmalarını sağlıyor.

ESNAF İÇİN KAZANÇ KAPISI

Bu ay için özel olarak düzenlenen iftar programlarının otellerin toplam cirosuna yüzde 20’lik bir katkı sunduğunu aktaran sektör temsilcileri, 15 gün ile bir aylık paketlerin satışlarında büyük bir artış olduğunu kaydetti. Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin başta Sultan Ahmet, Eyüp Sultan olmak üzere tarihi yerleri ziyaret etmesi çevre esnafı açısından da büyük kazanç kapısı oluşturuyor.

ARAP TURİSTLER YENİ KONSEPTİ SEVDİ

Dünyada ilk biz uyguladık ve tuttu. Alanya’da birçok otelin yarıdan fazla müşterisi diğer Müslüman ülkelerden gelenlerle dolu. Otellerin sattığı turizm paketleri, 15 günden başlayıp bir aya kadar çıkabiliyor. Ramazan’ı ön planda tutan 5 yıldızlı otellerde kişi başı fiyat bin 500 lira.  Bu rakam ailesiyle birlikte gelenler için daha da düşebiliyor. 

RAKAMLAR UMUT VERİCİ

Bu yıl Ramazan ayı içinde turist sayısında artış yaşanacağını öngörüyorum. Şu anda gelen Arap turist sayısı 3-4 milyon civarında. İran’dan gelenlerin sayısı yasaklara rağmen yaklaşık 750 bin. Bunun 1 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz. Gürcistan keza öyle. Yunanlılar tekrar akmaya başladı. Tahmin ediyorum ki 500-600 bini geçecekler. Ukraynalılar’ın zaten nüfusunun yüzde 20’si burada. Rus turist sayısı da bu yıl 1,5-2 milyonu bulacak. An itibariyle 400-450 bin Alman ülkeye giriş yaptı. Bu bizim için çok önemli bir rakam.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.