Sağlıklı Turizm, Kalite ve Sağlıklı Seçim için OSMED

Sağlıklı Turizm, Kalite ve Sağlıklı Seçim için OSMED
MUSTAFA ÜÇBAŞ
Posted on Ağustos 03, 2017, 5:43 pm
11 mins

Turizm sektörü bir yandan günlük rutin işleriyle uğraşırken, diğer yandan da çağın gerektirdiği gelişmelere ayak uydurmaya çalışıyor. İşte bu noktada devreye Türkiye Otel Satınalma Müdürleri ve Eğitim Derneği OSMED devreye giriyor. Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Üçbaş, OSMED Başkanı Murat Arıncı ile derneğin kuruluş amacı ve misyonu hakkında konuştu.

OSMED’İ TANIYALIM

OSMED, Türkiye turizm konaklama sektöründe sosyal sorumluluğu ilke edinmiş, ulusal ve uluslararası konaklama sektörü içerisinde eğitim modülleri seviyesinde uygulanan farklı EĞİTİM seçenekleriyle, sektöre hizmet vermeyi “sosyal sorumluluk ilkesiyle kabul etmiş ve ettirmiş” olup; öncelikle satın alma müdürlerine, bunun yanı sıra tüm departmanlara da genel mesleki eğitim ve kişisel eğitimlerle, sektörün sürdürebilirliğini amaç edinmiş, Türkiye’ye ve turizm konaklama sektörüne hizmet veren eğitim derneği. 

Türkiye turizm sektörüne öncelikle  “Uluslar arası” satın alma eğitimleri, AKDENİZ Üniversitesi Uzaktan eğitim  “AKUZEM” merkezinde bu eğitimleri de reel olarak yıl içerisinde 188 saat, kişisel eğitim olarak da 40 saat, iki kez eğitim vererek ve kişisel eğitimlerle tamamlayarak hizmet vermekte. 

Öncelikle  “Ulusal ve Uluslararası” turizm sektöründen gelen misafirlere, müşteri memnuniyeti ilkeleriyle katkıda bulunmak amaçlı; gıda güvenliği, gastronomi, Enerji Verimliliğiyle sağlıklı yapıların sektöre kazandırılması ile markalaşmanın önünü açan ayrıca tüm Projelerde AR-GE çalışmaları yapan, sektörün paydaşlarının desteğiyle satın alma dünyasına hizmet veren önemli bir eğitim ve hizmet derneği.  

Tüm tedarik zincirlerini, özellikle “GIDA” Dünyasındaki olumsuzlukları kontrol ve araştırma amaçlı kurduğu bölgesel komisyonlarıyla, Mutfak Gastronomi ustaları özellikle KALİTE Müdürleri ile uzun soluklu çalışma platformları kurarak; Uluslararası HİJYEN uygulamaları, uyarı ve izlenebilirlik kriterleriyle “Tedarik zincirinde sürdürülebilir kaliteye” önem vermekte.

Türkiye’deki çalışmaları; bakanlık nezdinde “Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı” ile bölgesel olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Afyon, Nevşehir il ve ilçe müdürlükleriyle; Hijyen, Kalite, Marka içerikli eğitimlerle; denetim, izlenebilirlik  ve uygulamalı uyarı ikaz çalışmalarıyla; Osmanlı ve Türk mutfaklarının tanıtımı bunun yanı sıra uluslararası mutfaklarının da ülkemiz adına  önemini arttırarak geliştirilmesine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyor.

İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Nevşehir, Antalya, Alanya, Manavgat, Belek, Kundu, Kemer, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Sarıgerme, Kuşadası, Didim’deki temsilcilikleriyle faaliyetlerini sürdürmekte. 

Kaliteli eğitim çalışmalarını, Akdeniz Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Isparta Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi başta olmak üzere bu üniversiteler bünyesinde yer alan; Ulusal ve Uluslararası eğitim koordinasyon  merkezlerinde destek veren profesör hocalar ve öğretim görevlisi eğitmenleriyle yürütüyor. 

Medyada, Türkiye turizm sektöründeki 2.000’in üzerinde tesisin tüm departmanlarına ulaşmak ürere profesyonel editör kadrolarıyla sektöre hizmet veren “Satın Alma Dünyası” dergisi, AR-GE çalışmaları ve diğer tüm faaliyetlerini yayın yolu ile sektörün dinamikleriyle paylaşıyor.

Bize biraz çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

“OSMED ailesi olarak turizm konaklama sektörün de doğru ve kaliteli hizmet yolunda, takım olarak hassasiyetle ve disiplinle çalışıyoruz. Yenilikçi, akılcı, rekabetçi vizyonla şekillenen duruşumuz; bizi sektörün içerisinden gelen ve sorunlara çözüm üreten (TÜRKİYE OTEL SATINALMA MÜDÜRLERİ ve EĞİTİM DERNEĞİ) olarak güvenilir bir liman ve sağlam çatı oluşumunda gün geçtikçe kadrolarıyla büyümenin, güç haline gelmenin gururunu yaşıyoruz. Risk değerlendirme yöntemini iyi bilen, sertifikalandıran, mevzuata ve gıda güvenliğine istisnasız uyan, bunun yanı sıra tüm tesis ve otel geneline tedarik markalara dayanışma içerisinde eğitim ve danışmanlık desteği sağlayan, çözüme odaklı yetkin çözüm ortaklarımız ve siz paydaşlarımıza ekibimizle, kaliteli, tarafsız hizmet vermeye başladık.”

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ

İnsana, hayvana ve bitkiye yönelik sağlık tehditlerini tespit eden, halk sağlığını koruyan, çevre sağlığına önem veren, üretim verimliliğini artıran, gereksiz maliyetlere engel olan, kaynakları etkin kullanmaya teşvik eden sistemimizle; üreten ve tüketenin yanındayız. Bunların yanı sıra; haksız rekabetin önünü alan, güvenli gıda tüketimine katkı veren, kamu sağlığını koruyan, tüketici bilincini artıran, bilgi üreten, yurt dışına giden analiz sayısını azaltan, birlik beraberliğin içerisinde çift taraflı ekip ve takım olmanın yarattığı anlayışla, turizm konaklama sektörüne hizmetlerimizle, geleceği güvenle şekillendirmeyi OSMED çatısı altında sürdürüyoruz.

Ana fikir kalite.. Bunu biraz açabilir misiniz?

Bir yandan güven inşa eden hizmetlerimizle şirkete, markaya değer katarken, diğer yandan paydaşlarımızın ticari başarılarını yükseltmelerine fayda sağlıyor ve var gücümüzle Türkiye’nin her bir yerinde ulusal ve uluslararası hizmet veren turizm konaklama sektörlerine, tüm tedarik sektörüyle marka ve kalitenin yükselmesi adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Uluslararası pazarda söz sahibi olmaya giden yolda, hizmet ve memnuniyet çerçevesinde EĞİTİM ve UYGULAMA AR-GE çalışmalarımızla ulusal varlığımızı anlamlı kılacak etkin başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Eğitim çalışmalarında Sağlık Bakanlığı Tarım Gıda ve Hayvancılık bakanlıklarıyla Antalya, Manavgat, Alanya, Bodrum, Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Eğitimlerimiz ile turizm sektörüne ve sektör çalışanlarına hizmet veriyoruz. 

Türkiye çapında bir derneksiniz, hangi şehirlerde yapılanmanız var?

Yol haritamız üzerinde İSTANBUL, BURSA, AFYON, NEVŞEHİR, KKTC Bölgelerimiz bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz krize rağmen, eğitimler ve seminerlerle, sektör çalıştaylarımıza yaptığımız yatırımlar, insana, emeğe, kaliteye ve Türk turizmine olan inancımızın en güzel göstergesidir. Bundan sonra da bu ve benzeri etkinliklerimiz yıl boyu devam edecektir. 

Sektörde oldukça etkin bir rolünüz ve misyonunuz var, bunu nasıl başardınız? 

Turizm zincirinin her halkası ile yakından ve sıcak ilişkiler geliştirmeyi başaran, Türkiye’nin ilk ve tek Otel Satınalma Müdürleri Eğitimi Derneği olan OSMED, pek çok sivil toplum kuruşları arasında kısa sürede yerini almış ve ön plana çıkmayı başarmıştır. Satınalma müdürlerimizin yanı sıra gıda ve kalite yöneticilerimizle, mutfak şeflerimizle, yiyecek içecek müdürlerimizle, kat hizmetleri müdürlerimizle ve teknik müdürlerimizle sürekli dirsek temasımızı koruyor ve toplam kalite yönetimi için çalışmalar yapıyoruz.

Yakın gelecekteki planlarınızdan söz eder misiniz? Şu sıralar ne gibi bir çalışmanız var?

Önümüzdeki süreçte, öncelikle Akdeniz ve Ege bölgelerimiz olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde, ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. ANTALYA, MUĞLA, AYDIN, AFYON İSTANBUL bölgelerinde, tüm turizm işletme sahipleri dahil, üst düzey yöneticiler, bunun yanı sıra “gastronomi” ustaları, kalite gıda mühendislerimiz olmak üzere, ülke turizminin mutfaklarındaki kalite ve markaya değer vermek amaçlı, bölgelerde sizlerinde katılacağı büyük sempozyum ve paneller düzenliyoruz. 

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.