Ünlü turizmci Kadir Uğur hayallerine yelken açtı

Ünlü turizmci Kadir Uğur hayallerine yelken açtı
HG Editör
Posted on Ağustos 31, 2017, 5:26 pm
10 mins

17 Ağustos’ta Antalya’dan “Sadun Boro’nun izinde, turizmcinin gözünde” sloganıyla yola çıkan Uğur’un 17,5 metrelik teknesini, 23 Ağustos’ta Kuşadası’ndan yakın dostları uğurladı. Yapılan uğurlama törenine, özel davetli olarak katılan arkadaşımız Volkan Işılay, o duygusal anları yazdı. 19 Nisan 2019’da Kuşadası’nda sona erecek tur boyunca gelişmeleri yine Volkan Işılay’ın anlatımıyla gazetemizden ve web sitemizden takip edebilirsiniz.

Seyahat acentası Bentour’un sahibi Kadir Uğur, kendi tabiriyle emekli olup işlerini oğlu Deniz Uğur’a devrettikten sonra 17.5 metrelik bir yatla dünya turuna çıktı. 17 Ağustos’ta Antalya Delphin Be Grand Resort’dan yola çıkan ve 23 Ağustos günü Kuşadası Palm Bay Resort’un marinasından “Sadun Boro’nun izinde, turizmcinin gözünde”  sloganıyla dünyaya açılan Uğur, seyahate çıkmadan önce dostlarıyla iki buluşma gerçekleştirdi. Kadir Uğur ve dostları mavi yolculuk öncesinde, 22 Ağustos akşamı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın Değirmen Çiftliği’nde verdiği yemekte bir araya geldi. Gecede Uğur’a dostları tarafından çeşitli hediyeler verildi. Özer Kayalı tarafından kendisine Kuşadası bayrağı da takdim edildi. Sonraki gün (23 Ağustos) akşam saatlerinde Kuşadası Pine Bay Resort’un marinasında bir araya gelen Kadir Uğur’un dostları, dünya turu öncesinde uğurlama için buluştu.  Marinadaki buluşmaya Kuşadası Kaymakamı Muammer Yılmaz, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı.

HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞUYOR

Pine Bay Holiday Resort’un sahibi Naile Göçer uğurlama programında: “ Kadir Uğur’un hayallerine ulaşmak için yaptığı çalışmalar beni çok etkiledi. Çünkü hayallerin peşinden koşmak başka bir şey. Hayallerinizin peşinden koşup bunları gerçekleştiriyorsanız o zaman fark yaratıyorsunuz. Bu yolculukta Palm Bay’in bir durak olması çok onur verici” diye konuştu.

MESUT YILMAZ: CESARET İSTER

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Kadir Uğur ile ortaokul arkadaşı olduklarını söyleyip: “Ticarete de ortaokulun kantinini işleterek başlamıştı (gülüşmeler). Sonra işleri büyüttü İsviçre’de turizm şirketi kurdu. Kendisi İsviçre’den Türkiye’ye en fazla turist gönderen işletmenin sahibi oldu ve en başarılı yabancı girişimci ödülüne layık görüldü. Mesleğinin doruk noktasına gelince ve arkasında başarılı bir oğlu (Deniz Uğur) olunca –ki kendisi de genç girişimci ödülü aldı- bir dünya turuna çıkmaya karar verdi.  Böyle ufak bir tekneyle dünyayı dolaşmak bir cesaret işidir. Hem cesaret hem de ustalık ister. Kadir’de her ikisi var ki bu işe talip oldu. Yola çıkarken onu yalnız bırakmayan dostlarına, Palm Bay işletmesine, Kuşadası kaymakamına ve belediye başkanına teşekkür ediyorum. Kadir Bey’e rüzgârının bol olmasını diliyorum. Ne çok olsun ne az olsun. Uygun olsun” diye konuştu.

UĞUR: 30 YILLIK HAYALİM

Kadir Uğur uğurlama törenine katılanlara teşekkür ettikten sonra: “ Nereden nereye geldik. 1968 yılında başlayan bir turizm hayatım var.  Kuşadası o zamanlar Türkiye turizminin patladığı noktadaydı. 4 tane otel senede 3 bin turist… 3 bin turiste, oteller doldu diye bakıyorduk. Buradaki işletmelere müşteri getiriyorduk. Bugüne baktığımız zaman Ege sahilleri çok gürültülü olmaya başladı. Kuşadası gerçekten tatil yapılacak bir yöre haline getirilmiş. Bu açıdan sayın belediye başkanımı ve kaymakamımı tebrik ediyorum. Kuşadası Setur Marina’da demirleyerek teknede kaldık. Gürültü olmadan eğlenilebilecek bir yer buldum.”  dedi.

Uğur, dünya turuna çıkmasıyla ilgili de şunları söyledi. “Gezime gelince, ben bu geziyi 30 senedir yapmak istiyordum. İlk firmamı sattım ve bir tekne yaptırdım fakat kısmet olmadı. İsviçre’de turizm çıktı karşıma. O tekneyi sattım ve turizme tekrar başladım yeni bir firmayla. 70 yaşına gelince; zamanım azaldı bunu mutlaka yapmam lazım dedim. Türkiye turizmini de gidilmeyen yörelerde tanıtmam lazım diye düşündüm. 3 sene önce Almanya’da bu tekneyi yaptırdık. Oradan buraya yelkenle geldik. Buradan (Kuşadası) da dünyaya açılıyoruz.”
 

TÜRKİYE’Yİ DÜNYAYA TANITACAK

Turizmi bırakmadığını vurgulayan ünlü turizmci, dünya turuna çıkmak için yaptığı hazırlıkları ve programı hakkında şu bilgileri verdi: “Yanıma 500 kilo hatıra eşya aldım Türkiye’den. Yat limanları ile temastayım. Turizmi bırakmıyorum. Çünkü oralarda yat kulüplerine üye olanlara Türkiye akşamları düzenleyeceğim. Yirmi kulübe yazdım dört tanesinden cevap geldi. Kabul ettiler. Diğerleri ile de irtibata geçip Türkiye’yi tanıtacağız. Bu gezide bana refakat edecek iki arkadaşım var;  Murat Baltutan. 2 senedir tekne onun elinde. Diğer isim ise Volker Braun. Almaya’dan tekneyi getirirken onu tanımıştım. Hüzünlüyüm, çünkü iki sene müddetle Türkiye’den uzağım. Hem de sevinçliyim, çünkü sınırsız bir yolculuğa çıkıyorum.”

KİTAP YAZACAK

Bu seyahatin Halit Çelikbudak tarafından kitaplaştırılacağının da haberini veren Kadir Uğur, “2 sene sonra geri döndüğümde inşallah bu kitapları imzalayıp size verme şerefine de nail oluruz” dedi. Kuşadası’na tekrar 19 Nisan 2019’da giriş yapacaklarını belirten Kadir Uğur, son durağının doğduğu yer İstanbul Büyükçekmece olacağını söyledi. Kadir Uğur: “Hanımım (Anita Uğur) Barcelona’ya kadar gelecek. Oradan sonra üç erkek beraber devam edeceğiz. Hakkınızı helal edin. Bizi hep düşünün dua edin. Biz ruhumuzla kalbimizle sizin yanınızda olacağız” diyerek konuşmasını bitirdi

PINE BAY’DAN DEMİR ALDI

Konuşmaların ardından dostlarıyla duygu yüklü bir vedalaşma gerçekleştiren Kadir Uğur, yol arkadaşları ve eşi, Pine Bay Resort’un iskelesinden demir alarak 2 sene sürecek olan yolculuklarına çıktılar. Kadir Uğur, Murat Baltutan ve Volker Braun’dan oluşan kaptan ekibi 17 Ağustos’da Antalya’dan başladıkları seyahatte Cebelitarık Boğazı’nı geçip Atlantik Okyanusu’nda ilerleyerek Karayipler’e, oradan da Panama’ya ulaşacak. Daha sonra tam beş hafta boyunca hiçbir kara yüzü görmeden Pasifik Okyanusu’nda ilerleyerek Avustralya kıyılarına, Papua Yeni Gine ve Endonezya’ya varacak. Hint Okyanusu’nu geçerek Madagaskar’a gittikten sonra Ümit Burnu’ndan yukarı çıkıp Afrika Kıtası’nın Batı kıyılarını dolaşacak olan ekip Cebelitarık Boğazı’ndan İstanbul’a geri dönecek.

Kadir Uğur ve mürettebatının nerede olduğu http://www.bentour-weltumsegelung.com/ adresinden takip edilebilecek.

Paylaşmak Güzeldir

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.