Tatil denince ilk akla gelen nedir? Deniz mi, kumsal mı, göl mü, dağ mı, orman mı, tarihi kalıntılar mı? Yoksa huzur içinde dinlenebileceğiniz sessiz sedasız bir belde mi? Peki bunların hepsinin bir arada olduğu bir tatile ne dersiniz? Hemen ‘öyle bir yer varmı ki?’ dediğinizi duyar gibi oluyorum..

Evet var… İğneada.. Hem de öyle kilometrelerce yol kat etmeniz de gerekmiyor. Yoğun bir turizm sezonun sonunda  Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek, maaile İğneada’ya gittik. Oradaki dostumuz, turizm sektörüne 37 yıl emek verdikten sonra emekliliğini İğneada’da geçiren ve orada da eşi Fatma Hanım’la birlikte işlettiği çiçekli apart-pansiyonla yine turizme hizmete devam eden arkadaşımız Mehmet İşkar’ın daveti üzerine yaptığımız bu tatil, sanki bütün sezonun yorgunluğunu aldı.. 
Biz de turizmciyiz ya, tatil demedik, arkadaşımız Çiçekli Apart Pansiyon’un sahibi Mehmet İşkar ile röportaj yaptık.

Sevgili  Mehmet İşkar öncelikle okuyucularımıza kendinizden bahseder misiniz?

1962 Erzurum doğumluyum. 1966’dan itibaren İstanbul’da yaşıyorum. Öğrenimimi İstanbul’da yaptım. 1980 – 31 mayıs 2017 yani 37 yıl İstanbul – Laleli’de Turizm Bakanlığı denetimindeki 3 yıldızlı bir konaklama (Otel)işletmesinde çalıştım.

İstanbul gibi bir metropolde 37 yıldır aynı otelde yöneticilik başarısını gösterdiniz? Buradaki başarı ve istikrarı anlatır mısınız?

Evet 37 yıl dile kolay, bence işin sırrı; 

1) Sevdiğiniz işi yapacaksınız ve keyif alacaksınız. 

2) Sektörünüzle ilgili işiniz konusunda kendinizi sürekli geliştireceksiniz, yeniliklere açık olacaksınız. 

3 ) Meslekte bildiğiniz doğruları, işletme sahibine rağmen savunacaksınız ve uygulayacaksınız. 

4 ) Bu sektörde doğru Kişiler ile çalışacaksınız.

5) Tecrübeleriniz ve bilgilerinizi genç kuşak meslektaşlarınızla paylaşacaksınız.

Bu maddeler sizi istikrara götürür.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Eşiniz Fatma Hanım her zaman yanınızda ve destekçiniz. Saklı cennet İğneada’da yıllar süren emekleriniz ve birikiminizle oluşturduğunuz, hayaliniz olan Çiçekli Apart Pansiyon’un oluşum hikayesini anlatır mısınız?

Hikayemiz, ben ve tüm ailem doğayı severiz, özellikle ben arkadaş ortamında dile getiririm. Komşumuz Akın Yağmur sayesinde İğneada ‘yı tanıdım, 2005 yılıydı. Ailemle beraber tekrar gezmeye gelişimizde, bu cennet köşesi İğneada’da yerli turizm potansiyelini fark ettim ve pansiyon için uygun arsa alıp, 2012 yılında İnşaata başladık. Pansiyonumuzu 2015 yılında hizmete açtık. Bildiğimiz iş, severek yapıyoruz. 3 . sezondayız . Tabii ki inşaat ile ben ilgilendim, diğer iç mekan dekor ve dizayn, isim koyma işleriyle Fatma Hanım ve çocuklarım Derya , Deniz , Çağla ve gelinimiz Nazende ile birlikte ilgilendiler, onların da emeği çoktur.

37 yıldır turizm sektöründeki başarılı istikrarın Çiçekli Apart ve İğneada için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. İğneada ve Çiçekli Apart için gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

Tabii ki öncelikle İğneada için neler yapmalıyız? Bu soru üzerinde düşünmeliyiz . Çünkü gözlemlediğim kadarıyla İğneada’da profesyonel düşünce ile pansiyonculuk yapan işletmeci ile tanışmadım, amatörce ve hatta yaşam alanlarını günübirlik kiralayan aileler var. Bu biraz talep meselesi .Aklıma ilk gelen pansiyonculuğu bizim gibi seven aileler ile güç birliği yapmak, Laleli Otelcileri Platformu’nda olduğu gibi. Güç birliği, söz birliği yaptığımızda İğneada ve pansiyonculuğun geleceği ile ilgili ileriye yönelik güzel projeler üretebiliriz, merkez esnaf ile birlikte bunu başarabiliriz. Başta belediye ve diğer ilgili kurumlar ile birlikte hareket ederek başarabiliriz. Aklımda hazır birkaç proje var aslında fakat öncelikle güç birliği ve söz birliği olmalı. Çiçekli Apart pansiyonumuzun gelecek projeleri ilgili, öncelikle pansiyonumuzda konaklayan misafirlerimizin bizi olumlu, olumsuz eleştirilerine öncelik veriyoruz, ileriye yönelik projelerde fikir sahibi oluyoruz. Terasımız ile ilgili ileride çok amaçlı kullanıma elverişli hale getirebiliriz. İğneada ve Çiçekli Apart pansiyonumuzun tanıtımı ile ilgili önümüzdeki sezon yeni web sayfası düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra tanıtım broşürleri ile turizm fuarında Kırklareli Valiliğinin standında yer almak ve tanıtım yapmayı planlıyoruz. Tabii ki bu çabamız İğneadamızın gelişimi ile paralel gidecek.

İĞNEADA SAHİLİ


Gelecek misafirlerinizi saklı cennet İğneada’da neler bekliyor.

İğneada’ya gelecek misafirlerimizi, hijyen, konfor  ve güleryüzle kapılarını açmış Çiçekli Apart  bekliyor olacak.  

Ayrıca İğneada ve çevresindeki doğal güzellikler, göller, uçsuz bucaksız longoz ormanları, Dupnissa mağarası, deniz , altın sarısı upuzun kumsal şeridi, çeşitli kuşların yaşam alanı olan orman ve göller. Eylül’de balık mevsimi de başladı, dolayısıyla taze ve günlük balık çeşitlerinin tadına bakma fırsatı bulacaklardır.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? 

İğneada coğrafyasında yaz sezonu süresi yaklaşık 3 aydır ve 15 haziran – 15 eylül tarihleri arasındadır. Fakat iğneada’da her mevsimin kendine has güzelliği vardır. Bu nedenle sessiz sakin huzurludur. Doğa ve hayvan seven, yüreğinde iyilik güzellik taşıyan tüm insanları kucaklar. 15 Eylül’den sonra sessiz ve sakin bir belde olur. İstanbul’a 216 km uzaklıktadır ve özel aracınızla yaklaşık  3 saat yolculuk  sürer.

İğneada’ya Esenler Otogar’ından seyahat firmaları direk ulaşım sağlarlar… Yolculuk 4-4,5 saat sürer. İstanbul’un yoğunluğundan, stresinden kaçmak isteyen misafirlerimiz için ideal bir doğa harikasıdır. 

Profesyonel ve amatör doğa fotoğrafçılar için tavsiyem, mutlaka İğneada’yı ziyaret etmeleri, çünkü onlar için çok ideal bir ortam.



 

Çiçekli Apart Pansiyon
Rezervasyon ve Bilgi için:
0555 995 78 60 • 0532 382 31 78

Paylaşmak Güzeldir

Önceki Yazı

PATRONSUZ OTEL…..

Sonraki Yazı

ALMAN DOSTLUĞU !

CEVAP BIRAKIN

You must be logged in to post a comment.